"Домашен арест" за обвинения в корупция шеф на затвора

Инспекторът бил подкупен от затворници, уреждал ги на работа
Обновена: 30 авг 2018 19:23 | 30 авг 2018 19:23, Петя Славова
5
"Домашен арест" за обвинения в корупция шеф на затвора
Снимка: архив, Булфото

Варненският окръжен съд определи мярка за неотклонение "домашен арест" за обвинения в корупция инспектор във Варненския затвор, съобщиха от пресцентъра на съда.

Още по темата

Същата мярка за неотклонение беше определена и за 27-годишна жена, обвинена в помагачество. Третият привлечен като обвиняем в досъдебното производство по случая е Филип Филев, който в момента изтърпява наказание лишаване от свобода в затвора, предаде БТА.

Според обвинението, затворникът посредничел на 41-годишния инспектор и умишлено го улеснявал в искането на подкупи от други изтърпяващи наказанията си лица.

Според прокуратурата инспекторът получавал суми от лишените от свобода, за да изготвя становища, въз основа на които затворниците имали шанс да бъдат преместени в затворническо общежитие, да подават искания за "Условно предсрочно освобождаване", а други да бъдат изведени на работа.

Затворниците заплащали за предстоящите му действия чрез парични преводи към съпругата на Филип Филев, която е обвинената за помагачество. Определенията могат да бъдат обжалвани и протестирани пред Апелативния съд във Варна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: съдзатворВарна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
Ако беше някой данъкоплатец да сте го натикали в затвора, ама нали ви е роднина уреден на сладка държавна службица (пък и ако се разприказва може да се окаже, че корупцията стига до висините), затова домашна почивка, докато се заметат доказателствата и хайде обратно на друга заплатополучателна длъжност.
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Показателно за нивото на безхаберие в правораздавателната система в Българя
1
0
 
13
 
! Отговори
Цирк преди 5 години
Домашен арест разбира се, да не би случайно да го вкарат в панделата докато се изяснят нещата. После защо имало корупция, ми то няма последствия бе ***.Направо го изпратете на почивка, то същата работа горе долу.Държава цирк.