Питат кмета на Своге: Кой сложи мантинелата на пътя?

Не била посочена в проекта за ремонта на трасето
52
Питат кмета на Своге: Кой сложи мантинелата на пътя?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Областно пътно управление-София изиска от кмета на Своге информация кой е възложителят и изпълнителят на монтираната мантинела на път II-16 Своге - София в урбанизираната територия на града.

Още по темата

Това е участъкът от водостока, при които стана тежкият пътен инцидент спреобърналия се автобус до моста над река Лесковдолска, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" /АПИ/.

Поставената ограничителна система в тази отсечка не е отразена в проекта за рехабилитацията на второкласния път и екзекутивните чертежи, се посочва в съобщението.

Според Правилника за прилагане на Закона за пътищата - чл. 48, т. 1, буква "б", в урбанизираните територии за населените места до 100 000 души, каквато е и община Своге, Агенция "Пътна инфраструктура" отговаря за поддържането на платното за движение - т. е. от бордюр до бордюр. Отговорност на конкретната община са тротоарите, подземните съоръжения, велосипедните алеи, паркингите, пешеходните подлези, осветлението и крайпътното озеленяване извън платното за движение на републиканските пътища в границите на селата и селищните образувания.

За повишаване безопасността на движение в участъка от 28 август т. г. скоростта на движение в участъка е намалена от 40 км/ч на 30 км/ч.

Данните от трафик камерите показват, че въпреки ограничението на скоростта и поставените пътни знаци шофьорите карат с 30 процента по-висока скорост от допустимата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
20
 
! Отговори
94599 преди 5 години
В проекта бил ли е предвиден бордюрът? Стената от другата страна в чии отговорности попада - за нея да не са отговорни алпинистите в България? За какво точно са дадени тези десетки милиони на Трейс груп?
20
0
 
25
 
! Отговори
64407 преди 5 години
Ей, какво искате да кажете? В проекта не сте предвидили никакво съоръжение, което да предпазва от падане в 20-метровата пропаст, така ли? Ходом марш, всички от АПИ в Националното следствие. Там обяснете концепцията на този ремонт. Там следователите умеят да изслушват внимателно и да свързвт логично причина и следствие.
19
1
 
19
 
! Отговори
Гошо преди 5 години
Колко корумпирано е всичко в тази държава- България.
18
3
 
7
 
! Отговори
Бети преди 5 години
Костов,като си я сложил ти,поеми вината,а не пускай *** коментари.Нелепи шеги не са нужни.Така ли би коментирал ако беше се случило с твой близък.Не дай Боже.Ако не можеш да напишеш нещо смислено,чети само.
17
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Боже,защо ни наказваш с подобни управляващи ***?Толкова ли ни е тежка кармата,че заслужихме тези амеби в парламента и МС боже?
16
0
 
5
 
! Отговори
Мдааа... преди 5 години
Трудно е си жив човек..Само на мъртъвците им е лесно..Не че правя намеци...Ама все пак...
15
4
 
11
 
! Отговори
Костов преди 5 години
Аз я сложих
14
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В МОМЕНТА ГЛЕДАТЕ БЪЛГАРСКАТА ВЕРСИЯ НА ФИЛМА ЗАЛИЧИТЕЛЯ С АРНОЛД ШВАРЦЕНЕГЕР!!РОЛЯТА НА ПРЕСТЪПНАТА КОМПАНИЯ САЙРЪС ЩЕ СЕ ИГРАЕ ОТ ТРЕЙС :D ВМЕСТО УКРИВАНЕ НА СДЕЛКА ЗА ОРЪЖИЯ ЩЕ ИМАМЕ УКРИВАНЕ НА СДЕЛКА ЗА РЕМОНТ НА ПЪТ!САМО ТРЯБВА ДА СЕ УТОЧНИ ДАЛИ ПРЕМИЕРА ИЛИ ШЕФА НА АПИ ИЛИ И ДВАМАТА ЩЕ ИГРАЯТ ПРЕСТЪПНАТА РОЛЯ НА ПОКРОВИТЕЛИ НА СДЕЛКАТА!
13
1
 
16
 
! Отговори
Мамата преди 5 години
Защо никой няма доблеста да признае вината си.Тук не би трябвало да се политизират нещата.Дали БСП,дали ГЕРБ имат вина.В паметта на хората ,ако е останало малко чест и достойнство не си прехвърляйте кой,кога,как.Дано компетентни органи,без пристрастие да кажат и виновните да бъдат наказани.Никой няма право да рискува живота на хората.Светла им памет.
12
1
 
22
 
! Отговори
Радио Ереван преди 5 години
Попитаха ни кой сложи мантинелата.Отгова ряме: попитайте този, който взе парите.
11
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой постави пропаст до пътя.
10
1
 
18
 
! Отговори
ОБЯВА преди 5 години
Продавам Разсад за Мантинели и Асфалт .
9
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мантинелата е дарение от арменскиа поп.
8
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Възможно е проектанта да е поставил. Рекъл си - в проекта я изпуснах сега поне дая монтирам.
7
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТАЗИ МАНТИНЕЛА НА ВИСОЧИНА ДО КОЛЯНОТО ПРИ ЖЕНИТЕ САМО Е ПОМОГНАЛА НА АВТОБУСА КАТО Я ПРЕГАЗИ ДА ОТСКОЧИ И ПОЛЕТИ ПО ВИСОКО И ПО НАДАЛЕЧЕ :DТРЕЙС ОТРИЧАТ ДА СА СЛАГАЛИ МАНТИНЕЛАТА :D НАКРАТКО ЗА ТРЕЙС И БЕЗ МАНТИНЕЛА НАД ПРОПАСТТА СА ЩЕЛИ ДА ПРЕДАДАТ ОБЕКТА :DИНСПЕКТОРИТЕ ОТ АПИ ЗАЯВЯВАТ, ЧЕ СА ПРИЕЛИ ОБЕКТА ЩОТО ЩЕФА ИМ Е НАРЕДИЛ ИЛИ ПРИЕМАТ ИЛИ ГИ УВОЛНЯВА!!!ШЕФА НА АПИ ПЪК ЗАЯВЯВА, ЧЕ ПАРИТЕ СА БИЛИ ВЕЧЕ ВЗЕТИ А ДАЛИТЕ ПАРИТЕ СА ОПАСНИ ХОРА И С ТЯХ ШЕГА НЕ БИВА ЗАТОВА ОБЕКТА Е ПРИЕТ!
6
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може мантинелата да е поникнала от дъждовете.
5
0
 
25
 
! Отговори
ВИЦ преди 5 години
Оказа се че НИКОЙ не знае КОЙ е поставил Мантинелата ?Явно е Нелегално Поставена .
4
1
 
15
 
! Отговори
Хахах, ааааа преди 5 години
Кмета не знае, бе....Той е художник и само боядисва стените и тротоари те на Своге.Синята оградка до линията от25-м. Струва 2500лв.
3
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сама се е сложила.
2
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия стават все по-жалки ! Това значи ли, че не знаят кой е направил и тротоара защото мантинелата сама по себе си не пречи на водостока, но тротоара да.