Без късмет: След ремонт за 30 бона, пожар остави семейство без дом

Четиричленното семейство от Пловдив загубило спестяванията си
Обновена: 8 сеп 2018 16:33 | 8 сеп 2018 16:33, Екип на Bulgaria On Air
39

Пожар унищожи дома на четиричленно семейство от Пловдив. Огънят е изпепелил цялата покъщнина и всички спестявания на фамилията, която остава без дом заедно с двете си деца, предаде Bulgaria ON AIR.

В нощта на инцидента семейство Георгиеви и двете им дъщери били в дома си, когато са събудени от силна задушлива миризма.

Предполага се, че причина за пожара е късо съединение в някой от уредите в кухнята. Месец преди инцидента семейството направило ремонт на жилището на стойност 30 000 лева.

От Община Пловдив заявиха, че пострадалото семейство може да кандидатства за еднократна помощ в размер на 1000 лева. Преди това обаче сумата трябва да бъде приета с гласуване в Общинския съвет.

От градската управа уточниха още, че Георгиеви могат също така да бъдат настанени в общинско общежитие за месец и половина, докато си подготвят документите, с които ще могат вече да бъдат настанени със заповед на кмета за 2 години.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
7
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На въпросните хора ще им кажа едно- има застраховки. В ЕС и САЩ почти няма дом без застраховка. Плащам точно 50лв. годишно. При пожар се покриват щети за 50 000лв.. Да сте мислили. Не само не ми е жал за вас, даже бих казал, че сте тотално безотговрни. Не ме интересува какъв ремонт сте правили (явно сте неграмотни, за да допуснете такъв "ремонт) и какво се е случило. Това става всеки ден по света- затова са и застраховките.
11
8
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не ме интересува кой какво е загубил и кой какъв ремонт е правил. Има застраховки. Стуват от 25в. годишно и дори най-евтината би покрила загубеното. Като са неграмотни, ще загубят всичко. Стига толкова коментари. Не знам с какви очи някой им дава помощ от нашите данъци. Това е безобразие! На един неграмотен човек, каквито и съвети да даваш, няма да дръпне напред. Тези, очеизвадно, са от тази група. Да са мислили.
10
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Горките хора!Сега се обадете на майсторите, прибрали 30 бонки и направили ремонта!Да дойдат да си оправят щетите!
9
2
 
33
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Отново не става ясно за съкровищни или за приватизационни бонове става дума.
8
6
 
43
 
! Отговори
Ванката преди 5 години
Не е вярно, че не плащат застрахователите, не подвеждайте. На мен са ми изплащали и щети по ролетни външни щори, бяха надупчени от градушка. Но българинът пести от трици, а е евтин на брашното, все гледа да не се мине. 50-60-100лв. годишно е застраховката, а при вложени 30х. за ремонт е повече от глупост да не се направи.
7
11
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каква застраховка в България! Едвам си получаваме заплатите камо ли застраховка ДОМ! Майко мила!
6
3
 
78
 
! Отговори
До н.3 преди 5 години
В БГ застраховка срещу пожар - Няма. Това което предлагат застрахователите е измама .Има условности в договора и се измъкват от плащане.
5
4
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До са...В България застраховки от подобен род не изплащат или ако платят нещо, то покрива едва 20 процента и чакаш по 1 година. С изкачването ти, че пак ще намерят е просто жалко. Ти си лошо човешко същество от трябва, да се срамува от себе си.
4
3
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много се дразня от Тея помощи, дето ги чакаш по 1 месецащ... Сега ми трябват пари! Не мога да си оставя децата на дъжда и да им кажа - ще ядем след 20 дена, спокойно...
3
38
 
50
 
! Отговори
са преди 5 години
Късмета отива при разумните и дълновидни-една застраховка за дома е около 50-60 лева годишно,а сега да им съчувстваме е леко смешно!Ама щом са имали 30000,пак ще намерят!
2
2
 
66
 
! Отговори
Така е преди 5 години
Гадно.
1
2
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Който пести от истинско кабелно заземяване, диаметър на кабела и не слага токо-дефектна защита ще пати. Ама с купени дипломи и професорски "титли" по тока е така!