Без късмет: След ремонт за 30 бона, пожар остави семейство без дом

Четиричленното семейство от Пловдив загубило спестяванията си
Обновена: 8 сеп 2018 16:33 | 8 сеп 2018 16:33, Екип на Bulgaria On Air
39

Пожар унищожи дома на четиричленно семейство от Пловдив. Огънят е изпепелил цялата покъщнина и всички спестявания на фамилията, която остава без дом заедно с двете си деца, предаде Bulgaria ON AIR.

В нощта на инцидента семейство Георгиеви и двете им дъщери били в дома си, когато са събудени от силна задушлива миризма.

Предполага се, че причина за пожара е късо съединение в някой от уредите в кухнята. Месец преди инцидента семейството направило ремонт на жилището на стойност 30 000 лева.

От Община Пловдив заявиха, че пострадалото семейство може да кандидатства за еднократна помощ в размер на 1000 лева. Преди това обаче сумата трябва да бъде приета с гласуване в Общинския съвет.

От градската управа уточниха още, че Георгиеви могат също така да бъдат настанени в общинско общежитие за месец и половина, докато си подготвят документите, с които ще могат вече да бъдат настанени със заповед на кмета за 2 години.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
33
 
! Отговори
Сп???нс преди 5 години
Миналата година ми звъни комшииката от долния етаж , че тавана в банята й прокапал, обадиха се на застрахователите , пратиха майстор махна ваната, смени тръбите, сложиха нова вана и боядисаха тавана на съседите. Каква застраховка има собственикът и колко плаща си нямям на идея , но резултатите бяха задоволителни.
31
0
 
32
 
! Отговори
Професор Тюхчеф преди 5 години
за ремонт имаха 30 000 , а за застраховка 30лв??Докато комшиите не ги осъдят за нанесените щети по общите площи, *** няма да поумнее
30
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 31Отечка през нулата няма да направи късо! Чети номер 27!
29
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Който и уред да даде на късо за тази цел има предпазители които ако са автоматични трябва да изключат ако са обикновени трябва да прекъснат веригата. Най вероятно тези предпазители не са били с нужният ампериаж а подсилени което е довело до запалване на инсталацията. Такива случаи съм имал много в дългогодишната си практика като ел. техник. Хубавото е че са се събудили иначе щяха да изгорят като факли.
28
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Handel 31Да си късметлия с ремонта! :))))))))))))))))))))))
27
3
 
35
 
! Отговори
Handel преди 5 години
Не схванах какво общо има пожарът с ремонта. Заглавието нарочно е подвеждащо да мсилят потенциалните читатели, че пожарът е причинен от ремонтът.
26
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 26Ами да кажем някъде е била пообелена изолацията на фазата, и ако е имало висящ таван с понавлажнена дървена конструкция - реутан. Може и от дефектен ел. уред както пише колегата по-долу. С няколко думи има отечка на фаза и се срешнали с нулата - купон! Ако пък са три фази - някоя с друга Л1+Л2 или Л3 - същото!
25
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Колега" късото съединение не е опасно. Би трябвало първият авт предпазител да изключи, ако не той ще изключи този в таблото на енергото. Това става за част от секундата. Пожар обаче възниква от какво ли не -силно горими материали, дълго и голямо греене на кабел, достъп на въздух и т.н. Спомни си триъгълника на пожара!!Гориво/О2/искра. Сегашните уреди имат електронни платки за контрол, които са постоянно включени и се захранват от т.нар импулсен токоизправител, който също е опасен-сложно е!
24
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поставянето на кабелите в специални за това тръби е не само за безопасност,но и за здравето на хората,нали се сещате,вкарвайте си кабелите в тръби,това се отнася и за строителите!
23
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И все пак,как става късо съединение в момент на покой на всички уреди,които са били изключени?
22
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Продават едни пластмасови тръби,квадрати,правоъгълници в които всички ел. кабели трябва да се вкарат,стотинки за метър струват и винаги заземявайте всичко както трябва!
21
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Не се знае...22От ума си пати! Колко ли пъти съм давал акъл да не се прави заземяване през нулата, да не се ползва ВИК тръбите за заземяване. Пипнеш ключа на печката, влезеш в банята - тресне те макър и слабичко! Никой няма и да се досети да разбере от къде е тази отечка или от кой кръг връща нулата! Електрически душ 9/10 киловата захранен с 4 квадрата кабел защото нямало да се ползва дълго! Рядко се среща инсталация в отделен заземителен кабел, тиксо изолация........не ми се говори!
20
0
 
51
 
! Отговори
Не се знае... преди 5 години
Като знам какви печки, хладилници, котлони, фурни и т.н се продават в днешно време, изобщо не е чудно да е от лоша връзка или запален кабел. При късо съединение би трябвало да изключи авт. предпазител или ДТЗто. Но авт предпазители и те са същите ***. Възможно е и плочкаджията да е правил ел. връзките, за да не викат ел техник. Виждал съм "чудеса" на разни майстори-пуснат кабел 1мм2-мостов за захр на фурна под плочките и те се отлепили от нагряване на кабела. Там ги беше спасила облицовката!
19
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименМатериалните щети се поправят, ама с много пари, ядове и нерви.А лошите болести идват от ядове.
18
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По-важното е, че са живи и здрави всички, това ако не е късмет при такъв голям пожар...Материалните щети се поправят.
17
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тука коментарите погрешно се изместват в посока имали ли са или нямали застраховка хората.По-правилно е да се попита, пишман майсторите как са направили ремонта, издали ли са фактура и имат ли изобщо лиценз за такава дейност?
16
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БПФА ти по какво си специалист?
15
3
 
44
 
! Отговори
Тео преди 5 години
Тук се е развихрил въпросът за застраховките-да,на запад е така-даже и т.нар.застраховка против пожар е задължителна в някои страни.Но ако застраховките помагаха и бяха на реална цена,то нямаше да съществуват застрахователни компании.Колко трябва да им е печалбата - за да съществуват?Всички знаят, че такива неща като пожар и наводнение се случват много рядко,и ако се случат дори и на запад компаниите се опитват да се измъкнат по всякакъв начин.Застраховката е лъжливо купуване на сигурност!
14
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 13Te и 17-те от автобуса към Своге са имали застраховки.Сега да видим колко ще получат близките им?
13
8
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хора- в Ню Йорк преди година падна цял блок от взрив в газова инсталация. Загубите бяха за милиони. Хората забравиха за тях, защото всеки НОРМАЛЕН човек има застраховка. Дамата от видеото да не обяснява празни и безинтересни приказки за нищо и никакъв пожар, ами да си продаде дебелите вериги от врата и с парите от тях ще направи застраховка до живот на така ценния си имот. Дали били 30к за ремонт. Не само не са за жал, а са за антипример какво се случва, когато нямаш капка акъл за застраховка.