Родители нападнаха учителка, тя: Жертва на системата съм!

Напуснала, след като била нападната от ромско семейство
20 сеп 2018 19:00, Джесика Вълчева
61
Родители нападнаха учителка, тя: Жертва на системата съм!
Снимка: 24 часа

Учителка от старозагорско училище подаде оставка, след като ромско семейство проявило агресия срещу нея.

Възпитателката била от основното училище "Отец Паисий“ в старозагорското село Калояновец Весела Тодорова се почувствала унижена и незащитена, след като била нападната в училище от родителите на второкласник.

По думите и била блъскана и удряна пред другите ученици, а в посегателството над преподавателката се включил дори второкласникът, който последвал примера на родителите си.

Бащата на ученика Андрей Минков потвърди през "24 часа“, че е отишъл в учебното заведение и се е извинил на директора Христо Белчев за случилото се, но категорично отрича той и съпругата му да са докосвали физически учителката.

Мъжът подал сигнал на "горещия телефон“ в община Стара Загора, според който Весела Тодорова постоянно малтретирала второкласника.

Причината за ескалацията била случка от предишния ден, в която възпитателката не пуснала момченцето да пие вода. Когато на следващия ден жената отишла да вземе второкласника за занималня, класната му ръководителка заявила, че бащата "бил бесен“.

Малко по-късно нахлули родителите на детето, явно извикани по телефона, и започнали словесна и физическа саморазправа в учителката.

Жената споделя, че била заплашвана, че ще бъде убита.

"Върху мен се нахвърли и синът им. Всичко стана пред очите на децата и други външни хора. Бях стъписана. После бях обвинена, че съм била извадила и нож в клас“, споделя преподавателката.

Случката с ножа се разправя из цялото село. Директорът на училището Христо Белчев твърди, че не е виждал никакъв нож, не е видял физическа разпра между родителите и учителката.

Според него свадата станала през входа на учебното заведение, а не вътре. Видял само, че детето било депресирано и плачело.

Той потвърди, че бащата наистина е отишъл в сградата с определени намерения, но след като чул викове, директорът се намесил и не позволил скандалът да се разрасне.

Заради инцидентът е повикана и полиция.

Директорът на "Отец Паисий“ разказва, че няма претенции към работата на Тодорова като възпитател, но уважил молбата и да напусне работа.

Заради скандалът са подадени жалби и до полицията – както от страна на учителката, така и от страна на бащата на второкласника.

"Не помня да съм отказвала на Андрей да иде да пие вода. Възможно е, обаче, да не съм го чула. Те всички деца говорят накуп. Винаги съм казвала, че господ им е дал ръчички и те трябва да вдигат ръка, ако решат да поискат нещо в клас“, разказва учителката.

Жената се чувства унизена и загубила авторитета си като учител. По думите и няма как да се яви пред децата след инцидента.

"Мисля, че съм жертва на системата ни в образованието. Директорът веднага ме попита какво съм направила. Не ме защити, взе страната на ученика, защото те му носят пари за делигирания бюджет. Учител все ще си намери“, категорична бе Весела Тодорова.

От Регионалното управление по образование в Стара Загора днес са отишли на място. Назначена е комисия, която да провери случая, но първо ще се изчакат думите на полицията.


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
0
 
! Отговори
Вещ... преди 5 месеца
Тормозено дете няма,
има неграмотни родители,които не учат децата си на нищо полезно децата си!????
46
0
 
18
 
! Отговори
Аз преди 5 месеца
"Мъжът подал сигнал на "горещия телефон“ в община Стара Загора, според който Весела Тодорова постоянно малтретирала второкласника."
Учат само от три дни. Как така постоянно го е малтретирала. Хубава работа, ама ц.
45
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Върви народе възродени. Те това е то. Ромско семейство напада българска учителка.
44
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Естествено директора както винаги - е така и така. Шушумиги пълни. Нищо не видял, нищо не чул, минавал от там случайно.
43
0
 
14
 
! Отговори
До 42 преди 5 месеца
Учителите провокират децата ли? Според теб малките сополи са провокирани от учителите? Абе ти в час ли си?
42
0
 
18
 
! Отговори
ПОКЛОН ПРЕД УЧИТЕЛЯ преди 5 месеца
МНОГО СКОРО РОДИТЕЛИ ЩЕ СЕ МЕНКАТ ЗА ДА ПРЕПОДАВАТ НА ДЕЦАТА СИ- ЗАЩО ЛИ- НИКОЙ НЯМА ДА ИСКА ДА ВЛИЗА В ДЕТСКИ ГРАДИНИ И УЧИЛИЩА ПЪЛНО С АУТИСТИ, ХИПЕРАКТИВНИ, НИКОЙ НЯМА ДА ИСКА ДА Е БИТ, ОВИКВАН, ОХУЛВАН, СКОРО ПОЛИЦИЯТА ЩЕ ТРЯБВА ДА ВЛИЗА ДА ОХРАНЯВА УЧИТЕЛИТЕ ОТ БРАТЯТА- ДЕЦАТА ИМ ПСУВАТ, КРЕЩЯТ- НЯМА ДА НАМЕРИТЕ УЧИТЕЛИ, КОИТО ДА ВЛИЗАТ, КОГАТО СИ ЗАМИНАТ ПЕНСИОНЕРИТЕ. УЧИТЕЛИТЕ СА ОМЕРЗЕНИ ОТ ОБЩЕСТВОТО.
41
0
 
13
 
! Отговори
Учител преди 5 месеца
Директорът лъже , че инцидентът е станал на двора , защото не е осигурил охрана.
40
22
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Все децата виновни. Учителите провокират децата. В белите държави учителя, преподавателя изпитва страхопочитание към учениците си. И учениците изпитват уважение към учителите и преподавателите. Така че истината е някъде там. В отношението и уважението,възпитанието и толерантността.
39
16
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
На зелени училища ходят безплатно на гърба на децата. Училищното настоятелство постоянно иска пари за ремонт за тоалетна хартия за дневници. И какво дава училището като го взима от децата и техните родители.
38
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Какво ти е 1000 лева заплата и лапате, като не виждали от европроекти. Обиколихте света с "учебна цел".
37
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
В училищата по селата и малките градове директорите си затварят учите с цел да задържат малкото ученици защото иначе ще затворят училището.
36
0
 
27
 
! Отговори
ergen4ev преди 5 месеца
кой крив кой прав ?
накрая както типично балканска сапунка всеки със собственна версия за случката а видели и чули няма
най малкото за директна саморазправа с учителката този неграмотник трябва да бъде арестуван и регистриран за елементарна хулиганска агресивна проява
ако той е имал претенции към учителката си има цивилизован начин да се обърне към директора
35
0
 
16
 
! Отговори
муспи преди 5 месеца
Не забравяйте че правителството също е ромско - евреите са задкулисни. Изходът е един, - учители роми, ромски училища но ще ги разграбят и остане само изкопа? Добре дошло, на всеки ром диплома по каквото иска. При такива условия няма да има пособия, защото и последния българин ще избяга. Тогава ще се вдигне революция между трудовите роми и правителствените! Тя ще е първата брадвена революция. Но и брадвите ще са на изчезване - дръжките се изяждат, джилязото се губи някъде? Киде бе!
34
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен

"България е свършена. С любезното съдействие на всички "родолюбиви" политици."

Абсолютни патриоти! Същата *** като тези, срещу които уж стоят.
33
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Абе как не ги е срам?! Какъв учител ще се намери? След 10 години никой няма да иска да преподава дори в малък град, а какво остава село. Или ако все още се намират такива, те ще са най-некадърните. Кой образован и нормален чоек ще си сложи главата в торбата за 600 лева и за някакви малки изродчета?
32
0
 
36
 
! Отговори
А билет за Индия? преди 5 месеца
Хем еднопосочен билет за цялата фамилия!

"Никой няма право да ми бие детето!" - това изквича преди малко бащата пред телевизионната камера.
А кой е длъжен да му търпи детето? Това дете е ДЛЪЖНО да ходи на училище, докато навърши 16 г. и НЯМА ПРАВО да пречи на останалите деца да учат!
Ако им пречи, а бащата не разрешава то да бъде наказвано, ще учи като частен ученик!
31
1
 
27
 
! Отговори
Има начин преди 5 месеца
При всеки такъв случай, ученикът дисциплинарно да бъде отстранен от училище, със задължението да се яви на изпити като частен ученик. Не издържи ли тези изпити - зверски глоби на родителите и лишаване от детски надбавки. Ако нямат пари, да отработват чрез ПРИНУДИТЕЛЕН ТРУД.
Може да сме подписали някакво споразумение срещу тази мярка, но това може да се коригира. След като една част от населението се научи да хитрува и да спекулира с бедността си, ще въведем пак мярката принудителен труд!
30
0
 
35
 
! Отговори
бивш учител преди 5 месеца
Заради едно ромче, което носи пари на директора,една възпитателка - по-малко.Голям праз- важното е директорчето да има парички за заплата, а кой бутан, бит- било пред входа-значи не е в училището- измих си ръчичките. Ето това е българската действителност-затова няма образование-учителите са безгласни букви с малки заплати,учениците командват, щото носят парички за заплати най-вече на директорите.Няма мотивация-нито в учениците,нито в учителите.
29
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Онзи ден бе първият учебен, днес - отвратително тъжно! Как да работи с желание и оптимизъм, да отива сутрин с позитивно усещане и получава признание, уважение и обич? Така е било в миналото! Сега - да е без нерви и колкото изтърпи!
28
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Анонимен

По мое време всеки който не уважаваше учителите ядеше шамари - в училище от учителя, в къщи от родителите. И така за всяка беля. Та така или се уважава учителя или ще те е страх от него. Растителната образователната система в училищата и вузовете доведе до резултати като описания в стаята!