Бурният вятър събори дървета, отнесе част от фасада на мол

Вятър със скорост 80-90 км в час е връхлетял Монтана и Лом
Обновена: 24 сеп 2018 22:18 | 24 сеп 2018 20:03, Анисия Иванова
86

Бурен вятър, изпочупени клони и дървета, изпокъсани жици и прекъснати електропроводи – това е обстановката на много места в страната заради силния вятър. Заради стихията в Благоевград падна част от фасадата на мол Largo. По чудо няма пострадали хора.

Областният управител Бисер Михайлов е на място и съобщи, че служители на пожарна и полиция са обходили целия периметър на падналата конструкция и не са открили пострадали хора. Електрозахранването на сградата е спряно. Всеки момент се очакват допълнителни сили на полицията да пристигнат на място. Целият район около обекта е отцепен.

Ограниченият периметър около търговския център ще бъде разширен. На място са зам.-кметът по строителството Емилия Тунева, очаква се да пристигнат директорът на Регионалната служа по пожарна безопасност и защита на населението Георги Пърмаков и собственикът на обекта.

Още по темата

Заради силния вятър продължават да падат части от фасадата на търговския център в града, съобщи "Фокус".

По време на инцидента търговският център е работил, като посетителите на близкото кафе, върху което се е стоварила част от конструкцията, са били евакуирани. Малко преди това очевидци съобщили, че се е чул силен шум и е започнало да мирише на изгоряло.

Персоналът е реагирал и е предприел евакуация. Служителите на пожарната в момента разчистват.

Силен вятър със скорост 80-90 километра в час е връхлетял Монтана и Лом в следобедните часове днес, съобщиха от областната управа в Монтана. Стихията е повалила дървета в двата града и в региона, а при падането си някои от тях са прекъснали жиците на електрозахранването.

До детска градина "Калинка " в Монтана е паднал голям бор, а в квартал "Младост" в града дърво е затиснало кола при падането си. От покриви на блокове са отнесени ламарини и керемиди, различни предмети са вдигнати от дворове и също са по улиците.

3000 домакинства в Монтана са останали електричество. Общо 8000 семейства са без ток на територията на Югозападна България, съобщиха от ЧЕЗ.

В Лом вятърът е прекъснал електричеството в крайречния квартал "Боруна", но то вече е възстановено, уточниха от областната управа.

Екипи от общинските управи и пожарната са обходили веднага улиците и са набелязали къде трябва да се разчистят падналите дървета. Към момента всички улици в двата града и в региона са проходими, а клоните и дърветата са извозени или премахнати в страни от шосетата. Екипи на ЧЕЗ възстановяват тока.

Мъж е бил спасен в язовир Огоста, когато вятърът е повлякъл лодката му навътре. Екипи на пожарната са достигнали до него.

Силният вятър е съборил дървета на пътни отсечки и в брезнишките села Кошарево, Режанци и между селата Вискяр и Бабица, съобщи Марио Картулев - началник сектор "Превантивна и контролна дейност" в Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". Дърветата бързо са отстранени от пожарникарите и пътищата вече са проходими.

Днес са възникнали пет пожара в сухи треви. Огнеборците гасят пожар в старо стопанство в радомирското село Долни Раковец, съобщи още Картулев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така като гледам, доколкото се вижда от снимката липсва металната конструкция на която се окачват фасадните панели, което означава, че тя е паднала, което означава, че крепежните елементи не са издържали... което може да е в следствие на: 1. Некачествени крепежи(китайски анкери... или сложили дюбели за тухли в бетона, че са по евтини) 2. Побългарена конструкция от желязо вместо алуминий(защото е по евтино) което води до утржняване на фасадата...
28
0
 
20
 
! Отговори
Панама пейпърс преди 5 години
Къде е изненадата тука?Тези които са монтирали фасадата,не са знаели какво правят,както и техните робовладелци и така по веригата нагоре ако някой си позволи да мисли е пращан да се бори с вятърни мелници.Така е в целия свят.
27
0
 
21
 
! Отговори
Сократис преди 5 години
Това е показателно как се строи и на какви "специалисти" е поверено строителството! Погледнете някой от блоковете който се санира, и ще видите какви работници и "майстори" изпълняват тази дейност. Дали имат нужното образование и имат ли изобщо някакво образование, си остава въпрос с повишена трудност...При всеки по-силен вятър, из кварталите се носят стиропорни топчета, все едно сняг вали а облицовката вече започва да се руши, но Лилинки и другите калинки са си добре, или-Всичко е точно!
26
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тикво , ти си велик строител на запомнящи се къдрави магистрали и паднали молове .
25
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази облицовка сигурно е правена по някоя европрограмка като например "Баце санира".А Свинетка е резюлирала кинтите за усвояване(крадене).Ай честитУ.Жалко че няма утрепани поне десетина гербераци.
24
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 22Е че на кой се е метнал?Нали пазеше Него, Вожда, Бащицата?
23
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТАЗИ СНИМКА Е ЛОША!ЩЕ ПАДНЕТЕ ОТ СМЯХ ВИДЯХ СНИМКА ОТ БЛИЗО ТАМ ДОРИ ЖЪЛТОТО ПОКРИТИЕ ПОД ПАНЕЛИТЕ Е НАЛЕПЕНО ЗА СТЕНАТА А НЕ ЗАКРЕПЕНО С ВИНТОВЕ :DПРЕДИ 10 ГОДИНИ ЕДНИ УМНИЦИ НАЛЕПИХА ТОПЛОИЗОЛАЦИЯ НА СЪСЕДНИЯ БЛОК И ТЯ ПАДНА ОТ ВЯТЪРА :D ТОПЛО ИЗОЛАЦИЯТА НА БЛОКА НИ Я СЛОЖИХА С ВИНТОВЕ В СТЕНАТА ЗАБИТИ И ОЩЕ СЕДИ!ВАЖНОТО Е , ЧЕ ПАРИТЕ СА ПРИБРАНИ ЗА ИЗРАБОТКАТА :D
22
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 19 Никой не е гладувал !
21
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТОЗИ комунист феодал Бойко Методиев Борисов прахоса 2 000 милиона за да боядиса 0,5 % от направеното преди тридесет години !
20
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За един приятел питам, търси фирма за външни фасади, качествено и на разумни цени.Та коя е фирмата?
19
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТОВА КОЕТО ВИЖДАТЕ ТУК Е САМО ЕДНАТА СТРАНА НА МОЛА ТОЙ ЦЕЛИЯ Е ОБЛЕЧЕН ПО ТОЗИ НАЧИН !АБСОЛЮТНО БЕЗОБРАЗИЕ Е ТОВА КОЕТО СА НАПРАВИЛИ СТРОИТЕЛИТЕ МУ!МОЖЕШ ДА ЛЕПИШ ПЛОЧКИ САМО ВЪРХУ ЗДРАВА ОСНОВА!НАЙ-МАЛКОТО ЪГЛОВИТЕ ПАНЕЛИ ТРЯБВА ДА СА ЗАКРЕПЕНИ СЪС ВИНТОВЕ! НИЩО НЕ Е ЗАКРЕПЕНО УЧУДВАЩО Е КАК НЕ Е ПАДНАЛО ПО-РАНО!)
18
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По времето на социализма и диктатора Живков МОЛове нямаше, щото вътре трябва и да се продава нещо.Музеи не ни трябваха!
17
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До mnenieПСЕВДОдемокрация.С фалшива ФАСАДА.Зад която надзъртат, озъбени, сенките на бившите и настоящи управници, от комунисти станали "капиталисти" за една нощ/
16
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По времето на социализма при комунистическия диктатор Тодор Живков и руската окупация на България фасадите на моловете ронеха всеки ден, но вестник Работническо дело не пишеше за това защото тогава нямаше демокрация и свобода на словото и печата.
15
3
 
34
 
! Отговори
mnenie преди 5 години
И фасадата на този мол е като демокрацията ни. Хубава е, но само на външен вид. Отвътре е прогнила.
14
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Късмета спаси избирателите на ГЕРБ и ЦВЪКИ от липсващите укрепващи елементи !Привет от изтока на Северна Македония !
13
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименХубаво, ама не всички сме Гошо Тарабата, та да живеем в мавзолеи!Нали знаеш как са го строили?
12
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ХОРАТА ПИШАТ, ЧЕ ИЗРАБОТКАТА БИЛА СВРЪХ НЕКАЧЕСТВЕНА КОЛКОТО ДА СЕ ОТБИЕ НОМЕРА!!!!ДОБРЕ, ЧЕ НЕ Е УМРЯЛ НЯКОЙ!!!
11
1
 
15
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
колегата номер 5 е много прав ламарини и под нея вата ,какво по дяволите с секундно лепило ли са ги залепили?????Слава Богу, че няма някой разчленен!Ужас!
10
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Знаете ли колко милиона евро струва падналото покритие на стената. Няма да ви казвам щото някои може да получат сърдечен удар. Когато казвах че това саниране и обличане на сградите със стъкла е майтап работа много от техническите ръководители се смееха и казваха че този метод бил най удачният и най здравият. Сега видяха колко е удачен и здрав. По добро строителство от на бащите ни няма. Видяхте мавзолея че и взрив неможа да го бутне а за сградите на по 150 и 200 години няма да казвам нищо.