За пример: Йордан и синовете му ремонтират улица – сами!

Ромското семейство живее от 20 г. в Белгия, но помага и у нас
28 сеп 2018 07:10,
40

Ромско семейство, живеещо в Белгия, ремонтира само улицата в родното си село Мараш. Те отделили няколко седмици от лятната си ваканция и преобразили калния път в постлана с чакъл улица.

Йордан Добрев живее от 20 години в Гент. В шуменското село Мараш живее майка му Райна, която посреща своите внуци през лятото.

Когато семейството му се прибрало за почивка в България открило кален и буренясал път.

За да стане улицата красива Йордан и синовете му се захващат за работа – изчистили всичко и докарали няколко камиона чакъл. Близо 2000 лв. мъжът платил от джоба си, за да могат четирите му внучета да карат колело.

Съседите също останали доволни от ремонта, споделят те пред Bulgaria ON AIR.

Когато се върне догодина, Йордан се е зарекъл да постави и по-устойчиво покритие върху чакъла, за да придобие улицата европейски вид.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На родолюбците/патриотите които са останали в България - за пореден път ще кажа:Добре че сме ние емигрантите че инъче гладни и болни ще умрете
16
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пътно, Община всички спят, ако няма пари за крадене не ги търси. Така е във всички малки общини. Селата са забравени, пътищата между населените места нямат маркировка, не се почистват храстите закриващи пътните знаци на междуградските пътъща и т.н. и т. н. И няма на кого да се оплачеш понеже всички от една каца с мед похапват.
15
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По принцип браво на човека, че се е запретнал и е свършил нещо, без да чака Годо.Тук, обаче, изниква въпросът - защо тогава плащаме данъци, винетки, а скоро ще въведат и тол-такси нашите ненаситници (които толове ще бъдат обслужвани от едни небрежни 1000 човека администрация)
14
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако беше оставил парите в общината. Отиваха на вятъра- в партия, в администрация- бюрокрация. И на края няма път
13
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Йордан се сетил, но кметство нямали. Тя така стана, който пристигне от запада на него разчитат.
12
0
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Един лови мигранти по границата, друг сам ремонтира улицата, по училища и детски градини хората сами правят ремонти и купуват всичко и т.н. Данъци за какво точно плащаме и държава имаме ли?
11
0
 
39
 
! Отговори
Кратун преди 5 години
Ама си платиха и винетка и данък имот и такса смет и си купиха бензина с акциз и пак се налага сами да си оправят улицата. Ако плащаме, защо държавата не работи, ако не работи държавата, за какво да плащаме? По добре сами да се оправяме!Иначе, браво на хората.
10
0
 
41
 
! Отговори
Коце кмета преди 5 години
Накрая ще го глобят, че е разхвърлял строителен материал върху общинска собственост. Една фирма в София запълни така една дупка пред офиса си и ги глобиха.
9
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До я па тиАма б. Б. Е мутра и цяла България го знае. Какво е направил за българите? Построи две магистрали с европейски пари и сега ще ги направят платени за да ни смучат. За хората от селото нищо ама нищо.
8
0
 
18
 
! Отговори
Иванчо+Марийка преди 5 години
Е, не бе. До къде ни докарахте. Ами по-добре да не плащаме данъци.
7
0
 
24
 
! Отговори
ДС преди 5 години
Не не са за пример. За уплакване са, че държавта я няма.
6
0
 
30
 
! Отговори
3 преди 5 години
Прокарват тихомълком идеята, "Направи си сам " и "Самозадоволяването дело на всеки". А защо плащате данъци и такси само мога да гадая. Не забравяйте този поздрав от държавата и нейните чиновници, "Рекет хубав занаят" и когато държат в ръце "той е правен в Казанлък" всичко е тип-топ. Ай, наздраве и викайте, че живеещите в чужбина са предатели.
5
24
 
8
 
! Отговори
Я па ти... преди 5 години
До УМЕН 4 Щях да ти сложа плюс , но като стигнах до "мутрата" имаш един голям минус.Мутрата единствен до сега преобрази България и строи според възможностите.
4
3
 
41
 
! Отговори
УМЕН преди 5 години
Това единствено може да е пример за позора, упадъка и абдикацията на държавата. И за резила и излагацията на мутрата дето управлява и се бие в гърдите колко магистрали е построила.
3
2
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абсолютно не приемам това да ни се представя "за пример".Какво се очаква от нас, да тръгнем да плащаме и да оправяме сами пътищата? Хубаво, но тогава защо се плащат данъци и винетки, защо съществува многохилядна администрация в т.нар. "пътно"?
2
15
 
19
 
! Отговори
Инфо преди 5 години
От социалните помощи получени в чужбина ли е платил? Спрете им на *** помощите у нас, както се вижда от статията могат да работят!
1
0
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това ли са героите - да изпълняват задълженията на общината със собствени средства? Към това ли стремите, съвсем да отпаднат задълженията на институциите?