"Трейс": Ремонтът на пътя край Своге - качествен

От компанията заявяват, че ще защитят своята репутация
2 окт 2018 22:47,
18
"Трейс": Ремонтът на пътя край Своге - качествен
Снимка: Архив, Булфото

При рехабилитацията на пътя Мездра- Своге- Нови Искър по проект "Транзитни пътища", извършена две години преди катастрофата край Своге със 18 жертви, сдружение "Трейс Своге” е изпълнило качествено и в срок ангажиментите си по целия проект и работата му е приета без забележки, се казва в позиция на "Трейс груп холд".

Още по темата

От компанията заявяват, че ще предприемат всички законови действия за защита на своята репутация от неверни твърдения.

При избраната договорна форма за проекта изпълнителят единствено извършва работите без право да изменя или да коригира заданието за строителство. От "Трейс груп холд" твърдят, че техническият проект, от една страна, съдържа несъответствие с реалните данни и ситуация на трасето, а от друга - с нормативните изисквания за такъв тип път.

Сред тях съществуващите криви са без преходи, което не отговаря на Наредбата за проектиране на пътища. От 50-тия до 76-тия км над 56% от кривите не отговарят на класа на пътя.


По отношение на коефициента на сцепление на пътното покритие, от "Трейс" отбелязват, че в действащата нормативна уредба не са указани стойности за контрол на показателя, а той зависи, освен от качеството на асфалтовото покритие, и от текущата поддръжка и чистотата му. Варовиковите скали са материал, който се използва за почти всички видове асфалт, и използването им е регламентирано в стандартите за асфалтовите смеси, се казва още в позицията на компанията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българите не могат да правят пътища вече, преди можеха! Матриялот е лош и не ми цепете минусите, щото е цитат и не е мое изказване!
14
1
 
3
 
! Отговори
Dinosaurus преди 5 години
Ало, разбирачите: кой ви каза, че при ремонт се повишава класа на пътя или техническите характеристики на елементите му? Кой очаква, че от правителството зависи второкласен път да се превърне в магистрала, че и да може да се шофира на автопилот? Бог да даде покой на душите на загиналите, но не търсете под вола теле! Не Трйс са били на волана, нито АПИ, нито Бойко! И нали асфалт не се ядеше и трябваше да се дават парите за магистрали на "бедните". Затова в северна Б-я магистрала няма!!!
13
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бандитска държава, бандитски фирми изграждат всякакви опасни съоражения. Важното е гербавото усвояване да върви с пълна сила и комисионните да се разцъкват!
12
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И защо сте изпълнили технически проект който е абсурден?Не сте разбрали чак сега!Кой е автора на проекта и защо все пак участват в изпълнението ,а да ,да вземат едни пари ,да не ги изпуснат,е това е!Но и за качеството ,сори!Така и така,тече разследване,всичко да се изясни професионално!
11
1
 
4
 
! Отговори
до 11 преди 5 години
"увреждат земята с включени фарове" ;))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))):))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
10
5
 
3
 
! Отговори
аман преди 5 години
принудени да увреждат земята с включени фарове денем водачите не им пука че карат с включени фарове против мъгла в слънчеви и ясно дни Всички водачи имат специфични трайни трудно лечими увреждания на очите .Българските 2водачи имат и трайни увреждания на телата заради тежко терористични холограмни оръжия лепени принудително на предни стъкла.Обсебват ги с цел нарушения и катастрофи след следене през сателити.обсебените карат групово с превишена скорост .готови са д а убиват всеки пречщ
9
5
 
3
 
! Отговори
Заслепяват с фарове преди 5 години
Исключително опасни за водачи и пешеходци са нови бели високо вредни скенери инсталирани на велосипеди.Заслепяват денем и нощем тежко и неприятно.Преди години ми се наложи да спра за да пропусна велосипедист заслепяващ ме с нов високо вреден бял фар.Около триста и осемдесет пъти бяхме заслепени днес по 40 км маршрут.
8
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
кажете комисията от верни другари, които приеха пътя и да им се направи една данъчна проверка, както и връзки с тази фирма, колко са били студенти или се познават със шефа на фирмата и ще стане ясно.
7
2
 
20
 
! Отговори
(-_-) преди 5 години
Фирмата, която е направила качествения ремонт си дава самооценка?
6
2
 
19
 
! Отговори
хух преди 5 години
такава наглост е за народен съд
5
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Трейс": Ремонтът на пътя край Своге - качествен.От кога и след какво?
4
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Минете и вижте ремонтите им по софийските улици и ще видите и "качество" и видимите резултати от управлението на ГЕРП.
3
3
 
27
 
! Отговори
111 преди 5 години
А за АМ Тракия /и не само/ как ще я защитят тая репутация?!?!?
2
3
 
33
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
От компанията заявяват, че ще защитят своята репутацияЕ колко пъти ще я защитавате?Стига толкова,че стана бая страшно.
1
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българска работа