Нов скок: Дървата за огрев - с 20% по-скъпи

Новата цена повлия, не се търсят толкова
Обновена: 6 окт 2018 14:51 | 6 окт 2018 14:30, Петя Славова
33

Дървата за огрев в Пловдив за новия отоплителен сезон са с 20% по-скъпи спрямо миналата година, показва проверка. Новата цена оказва влияние и на търсенето и вече все по-малко домакинства предпочитат да използват твърдо гориво за зимата, предаде Bulgaria ON AIR.

Тази статистика се базира и на по-малкия брой на подадените молби за помощи към Дирекция "Социално подпомагане". За целия отоплителен сезон миналата година е имало 6200 заявления.

С всяка година почти с 1000 намалят заявленията и желаещите за отопление. За предстоящия сезон подадените документи са почти двойно по-малко.

Желаещите да се възползват от социална помощ за новия отоплителен сезон могат да подават молбите си в Дирекция "Социално подпомагане до 31 октомври.

Там служителите ще направят справка дали съответното лице отговаря на изискванията. Срокът за доставка на твърдото гориво е 20 ноември.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
16
 
20
 
! Отговори
сф преди 5 години
В София има "граждани", които в топлоснабден блок си режат радиаторите и жулят *** през комита, а също и горимите битови отпадъци. Е те такива са за панделата !
11
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами едни тука мислеха да се топлят с турски лири, какво стана не стана ли номера? Останехте пак на първобитния начин а в тюркието и по селата газ.
10
3
 
14
 
! Отговори
БГ преди 5 години
Дървата са ВЕИ между другото
9
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е заради цената на нефта, хахахахх и цената на долара!
8
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имам един познат британец Скот се казва и живее в в Брайтън. Отоплява се с парно, ток и дърва, но през изминалата зима ми се оплака, че дървата се пържели и нещели да горят. А аз му казвам, че при нас е същата работа, но тази година няма да използваме твърдо гориво само на ток.
7
38
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Действително твърдото гориво е спасение за бедните. Но има и заможни граждани, които ей така за раскош лъхат по кубик дърва на ден през камината. При всички случай това гориво замързява общо околната среда, но най-вече трови хората, които го ползват. Миналата зима гостувах три дни на близки с печка на твърдо гориво. Месец след това храчих черни сажди. Трабва да се намери някаква алтернатива.
6
3
 
48
 
! Отговори
Дачо преди 5 години
Целта е ясна.Отказване на българина от използването на дърва за огрев.Колкото по-малко хора се отопляват на дърва...толкова повече износ за съседните ни страни ще има..където печалбата е много повече!Видими резултати.
5
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гладни седяхме вече и на студено ще стоим
4
2
 
40
 
! Отговори
Гошо преди 5 години
Поскъпването е тотално-в магазина,на парното,газта,автомобилните застраховки, електричество,въглища,дърва,услуги и дране отвсякъде.Днес се получи и потвърждение-изгорелите в Олимпик ще получат парите си от КТБ.Плащане от 22.12. тази година-началото на зимата.То спасението май наистина е едно-Терминал-а!
3
2
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Намаляват молбите в АСП, щото хората емигрират или умират. Да излезе оня на синдикатите и да каже, че поскъпването щяло да е само 7лв общо и няма да се почувства. От днес са вдигнали цената на хляба в кварталния ни магазин. Вчера по медиите управляващите друго разпространиха.
2
4
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Дървата за огрев - с 20% по-скъпи"---С един куршум два заяка:1. Гербаджийското правителство предварително прибира пропагандираното "увеличение" на пенсиите от 1-ви юли догодина;2. "Берачите" на дърва (основен електорат на ГЕРБ) ще имат стимул за повишаване на производителността на труда при незаконната сеч (20% повече е-хе-ей!)
1
4
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българска работа глад студ и мизерия