Прах, разбити камиони: Белащица пак на протест

Хората недоволстват срещу добива на инертни материали
6 окт 2018 09:15, Петя Славова
14
Прах, разбити камиони: Белащица пак на протест
Снимка: Bulgaria ON AIR

Жители на Белащица отново излизат на протест срещу добива на инертни материали в района.

Поводът за недоволството им е инвестиционно намерение на предприятие, добиващо мрамор за трошен камък над населеното място, предаде Нова тв.

Още по темата

Хората многократно се обявиха срещу разширяването на кариерата и се оплакват от прах и разбити от камионите пътища.

По данни на местния личен лекар за последните 10 години в селото има бум на респираторни заболявания, които били най-видими при децата.

Шествието е обявено за 12:00 ч. в събота и ще стигне до кръговото кръстовище на Околовръстното шосе.

Протестиращите планират да спрат движението в участъка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: протестБелащица
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
ключа от бараката преди 5 години
Напротив,искат кариерата да се закрие!
11
0
 
0
 
! Отговори
запознат преди 5 години
До 10 живееш в гълбово или бачкаш в кариера, също проблема не е сегашната ,а че ще я разширяват. Капиш!
10
5
 
4
 
! Отговори
виж ся,златен преди 5 години
До запознатПърво,Белащица не се е сляла с Пловдив,а с Брани поле!От Белащица до Пловдив са 8 км!Второ,от Белащица до кариерата са 3 км,точно колкото са и до Гълъбово!Ама там никой не протестира!И трето,цяла година върви тази агитация срещу кариерата!Живея в Гълъбово,и ми е писнало от тези пишманагитатори!До сега нито взривовете пречеха,нито праха!А сега изведнаж почнаха да пречат!Въпроса е:НА КОЙ!?
9
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имам чувството че живея в древен Египет почти всеки ден само за строителство се приказва но не в смисъл примерно на красива архитектура а на груба утилитарност.Не случайно много от новите части на градовете са толкова грозни и подтискащи.Правят ги едни хора който ги интересува само като в Китай да наврат максимално количество хора в минимално количество площ прекрасно но така се прави говедарник не сграда за обитаване от хора невероятна гадост.
8
2
 
12
 
! Отговори
1 преди 5 години
Тази кариера се експлоатира много години и никой нищо не казваше. Явно от както новобогаташите си построиха именията на запад от пътя, тя започна да им пречи!Иначе е истина, че като стигнеш до самата кариера на пътя Белащица- Гълъбово присухо и ветровито време прахоляка е голям! Та, толкова години не се замислиха за хората, но за баровците веднага се мисли!
7
1
 
5
 
! Отговори
запознат преди 5 години
До 3 , имам бая познати дето живеят там, дано не ти се налага да живееш в такъв прах и постоянно да чуваш взривове. Проблема не е сегашната площадка, проблема е че искат да я разширяват и да е точно до селото, а това село е квартал на Пловдив, доста хора живеят там почти се е сляло с града. така че да проблема е голям!
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Полудяха с тия инертни материали.Най-добре да им забранят добива и готово.Колко хора трябва да пострадат за да може някоя дебела гнусна мутра да си купи ново бентли?
5
3
 
5
 
! Отговори
баси преди 5 години
Материала се кара с най-модерните двадесеттонни четириоски с двойно управление,тия кукундрели ми говорят за "разбити камиони"!?Ми като лъжете поне се подгответе бе,евтиняри!Аз карам такъв,пътя изобщо няма нищо общо с Белащица,а минава през вилната зона!Явно на някой баровец от зоната му пречат,и иска да ги разкара!После ходи че вярвай на сайтове!?
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Протестират против/за/срещу/със разбити камиони?
3
7
 
8
 
! Отговори
що не пратите човек преди 5 години
ами пишете глупости наизуст!?Първо,няма никакъв мрамор,ами си е чист варовик!Второ,има си изграден път,който не минава през селото,и е ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН за камионите!И трето,това е кариерата в България,която продава най-скъпите инертни материали и някой явно иска да я лапне!Поредна битка между мафии!Така че по-полека с "гражданското недоволство"!
2
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България просто не принадлежи към западния свят.
1
3
 
12
 
! Отговори
Православен преди 5 години
Геноцида на ГЕРБ продължава!