Сервираш месец в кръчма, а работодателят ти сервира: Няма заплата!

Светлана подписва договор за 4 часа и за 255 лв. заплата, обещават й 600, но...
19 окт 2018 11:15, Петя Славова
139

Собственик на заведение отказа да плати заплатата на сервитьорка в Бургас. Ако не получи своето възнаграждение, жената е заплашена да остане на улицата.

Светлана Симеонова е от Плевен, но от 8 години работи на морето. След като приключва летният сезон в Приморско, решава да си намери работа през зимата в Бургас.

Наемат я като сервитьорка в заведение в центъра на града. Когато след края на месеца отива да си получи заплатата, получава отказ.

Светлана подписва договор за четири часов работен ден, за 255 лв. заплата, но собственикът и обещава да получава 600 лв. След намеса на екип на Bulgaria ON AIR служителката получава част от парите.

От Инспекцията на труда признават, че 90% от сигналите през лятото са за неизплатени заплати за работа в заведения и хотели по морето.

Когато договорът е подписан за четири часов работен ден обаче, от инспекцията могат да задължат работодателя да изплати само договореното възнаграждение.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
14
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Моментално да бъде съдена за укриване на данъци! Аман от дребни тарикати! Ще ръсят от хората, които си плащат данъците до стотинка от идната година, а от подобни индивиди, които цял живот укриват доходи, нищо не се иска. Чак и нагла да казва какво й обещали... Да си взима 255те лв. и дотам. Затова са платнеи данъците, за другото- не. Всеки гледа да направи някоя далавера, да мине държавата. Ми разбери се за 500лв., пък плати всички данъци, бе... Ама не- със 100лв. ще забогатее...
5
2
 
38
 
! Отговори
Генади преди 5 години
Законите са написани от хора които нямат представа какво става в реалния свят.
4
1
 
45
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
Държавата и "бизнесът" се скъсват да се гаврят с обикновените хора. Баста!
3
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В нормалния сват само подобна новина е достатъчна да се самосезира прокуратурата и да ги погне за укриване на доходи и данъци и 2-та. А до тука толкова сме деградирали, че не ни е страх даже публично по медиите да се жалваме.
2
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Смирен депутатЩе дойдат, първата година. Като не им платят дали ще дойдат пак, а?
1
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като се е подписала под 255 и и тя доволна и работодателя доволен. Щото и 2-та клатят държавата. Сива икономика. Проблема е като стане подобна засечка, андрешкото няма какво да направи, освен да си иска 255-те лева. Алтернативата е да бъде съден за укриване на данъци.Българите до такава степен сме пропаднали, че разликата между "заплата" и "сума на която се осигуряваш" се приема съвсем нормално.