Етика, морал... Ще падне ли главата на вицето след "кресливите майки"?

Родителите на деца с увреждания застават срещу вицепремиера
22 окт 2018 10:45,
196

Фразата на Валери Симеонов за "кресливите майки" с "уж болни деца" отвори темата за етиката, морала и езика, който използват на родната политическа сцена. Често пъти, обаче, думите, с които си боравят политиците, може да изяде собствената им глава.

Изказването на вицепремиера Валери Симеонов доведе до бурна реакция и под прозорците на властта родителите на деца с увреждания готвят пореден протест. Този път с искане за оставка. Демонстрацията се организира във Facebook от организацията на майките "Системата ни убива".

Още по темата

Омбудсманът Мая Манолова и премиерът Бойко Борисов определиха думите на Симеонов като недопустими и обрисуваха изказването му като срамно. Борисов призова вицепремиера да се извини за думите си, но няма никакви индикации оставката му да влезе в дневния ред.

От своя страна пък Симеонов публикува пост в личния си профил във Facebook, с който обяви, ме твърдо застава зад своите думи.

"Голяма грешка. Беше му подадена топката с една възможност да се върне, доколкото е възможно назад, вместо това той упорито продължава напред, където вкарва и себе си и управляващата коалиция в липса на полезен ход", коментира пред Bulgaria ON AIR социологът Кольо Колев.

Според него изказването на Валери Симеонов не е извадено от контекста. Той коментира, че това са думи, изречени преди да мислиш.

"Този път нещата са най-груби. Почти сигурно е, че отново ще затихне този скандал, колкото и да е абсурдно, с едно голямо НО. То е, ако ескалират протестите и те надхвърлят воя на коалиционното споразумение и се стигне до такава криза, че Борисов да рискува да изгуби мнозинството", коментира журналистката Кристина Кръстева.

Според нея всичко в тази ситуация опира до суета. По думите й действията на вицепремиера са целенасочени и той просто иска да блесне, но до оставка няма да се стигне.

"Няма да бъде поискана, още по-малко пък ще бъде дадена доброволно. Много е рискован вариантът да го изгонят от коалицията, въпреки че Красимир Каракачанов и Волен Сидеров ще се опитат да убеждават премиера", каза още Кръстева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Свободен българин"По-добре с танковете да дойдат. - или По добре Станко (Тодоров) да дойде - това вече няма значение) подаде оставка като президент, а Валерката за изказването си си трае и смята че всичко е ОК!?----------------Според тебе двете изказвания развнозначни ли са?
106
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя на какво е министър освен на тихите дискотеки? Долен пaразит!
105
6
 
2
 
! Отговори
Съобщение преди 5 години
По касите на ТВ СКАТ върви кампания по събиране ЕГНтата на материала. Готвят се за избори.
104
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прилича ми на "лилава" офанзива против имиджа на патриотите. Къде са АГИТКИТЕ на ДПС, БХК И СДС да подкрепят майките с деца, с увреждания?
103
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Падение! В нормална държава такъв ще е трайно безработен, а тук е вицепремиер! СРАМ!Не се чудете, че загиваме.
102
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези, на които ние всичконплащаме заплатите трябва да са по-благи от мед! Не става и не може да продължава така с наглостта си това неадекватно управление! То не бяха матряли, ***, гадове и какво ли не! Събирай си партакешите и марш в прованса!
101
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изкривена кукла на олигархията.
100
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма значение кой ще управлява! Въпросът тук е принципен и морален! Не може, не може човек, на когото всички ние - цял народ плащаме заплатата да се държи така! Той не знае явно къде се намира! Не той плаща заплати, а ние на него! И не е нужно да му се иска оставка, а просто да бъде УВОЛНЕН от СУВЕРЕНА!
99
16
 
17
 
! Отговори
Кака Мара преди 5 години
Нищо нередно не е казал Валери. Уж им болни децата , пък ги облещили на слънцето и дъжда. Вие знаете ли , че показаните деца са и с нервни кризи , които могат да се предизвикат от всичко заобикалящо. А не ви желая да ги виждате в криза. Така че стига сте търсили под вола теле и сте давали трибуна на платени манипулатори.
98
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пълна деградация! Искам да видя кой от управляващите ще се разграничи от този политик-***! Ето ви тест за нормалност!
97
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оставка и измислената му партия вън от властта!!!
96
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По добре грозна истина, отколкото най-красивата лъжа. Живеем в грозна лъжа облечена в дрехите на цивилизован цинизъм, в която съпричастието и грижата за себеподобните се използва за трупане на активи. Това е грозната истина.
95
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ОСТАВКА!
94
20
 
10
 
! Отговори
Интвресно преди 5 години
Ако управлява БСП, дали същите кресливи майки и пенсионери пак ще надават вой? Едва ли финансиите им ще са се подобрили при комунистите, ама не вярвам да протестират, щото тогава полицията бие народа и никой не се съобразява с протестъри. Особено, професионалните...
93
14
 
13
 
! Отговори
до 87 преди 5 години
По-точно изказване не бях чел. Абсолютно подкрепям. Всъщност, по-голямата част на обществото мисли точно така, но много хора лицемерно се преструват на съпричастни към майките и на възмутени от Симеонов. Но истината е, че те наистина прекалиха и то много. Всички деца са деца и имат потребности. Не трябва да се делят на болни и здрави, защото здравето е относително понятие. И защо никой не дава пари на онкоболните даца например, които имат шанс да се излекуват и да издържат ТЕЗИ въпросни деца?!
92
5
 
22
 
! Отговори
Свободен българин преди 5 години
Какво стана - Петър Младенов за една изтървана реплика ("По-добре с танковете да дойдат. - или По добре Станко (Тодоров) да дойде - това вече няма значение) подаде оставка като президент, а Валерката за изказването си си трае и смята че всичко е ОК!? Верно много се е променила България за изминалите години!
91
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Министърът на тишината защо не пази тишина?
90
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой знае ли какво точно работи този в правителството? За какво отговаря? Лятото спираше тока в дискотеките, а сега?
89
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да допълня последното изречение от коментара си " българските политици са груби, жестоки и прости като кратуни на плет"
88
3
 
8
 
! Отговори
Патриот логопед преди 5 години
Г-н Симеонов искаше да каже че необича високия шум ...ама каза друго...а онея взеха че го извадиха от контекста....ама той пък не се отказа от туй дето каза....и т.н.