Етика, морал... Ще падне ли главата на вицето след "кресливите майки"?

Родителите на деца с увреждания застават срещу вицепремиера
22 окт 2018 10:45,
196

Фразата на Валери Симеонов за "кресливите майки" с "уж болни деца" отвори темата за етиката, морала и езика, който използват на родната политическа сцена. Често пъти, обаче, думите, с които си боравят политиците, може да изяде собствената им глава.

Изказването на вицепремиера Валери Симеонов доведе до бурна реакция и под прозорците на властта родителите на деца с увреждания готвят пореден протест. Този път с искане за оставка. Демонстрацията се организира във Facebook от организацията на майките "Системата ни убива".

Още по темата

Омбудсманът Мая Манолова и премиерът Бойко Борисов определиха думите на Симеонов като недопустими и обрисуваха изказването му като срамно. Борисов призова вицепремиера да се извини за думите си, но няма никакви индикации оставката му да влезе в дневния ред.

От своя страна пък Симеонов публикува пост в личния си профил във Facebook, с който обяви, ме твърдо застава зад своите думи.

"Голяма грешка. Беше му подадена топката с една възможност да се върне, доколкото е възможно назад, вместо това той упорито продължава напред, където вкарва и себе си и управляващата коалиция в липса на полезен ход", коментира пред Bulgaria ON AIR социологът Кольо Колев.

Според него изказването на Валери Симеонов не е извадено от контекста. Той коментира, че това са думи, изречени преди да мислиш.

"Този път нещата са най-груби. Почти сигурно е, че отново ще затихне този скандал, колкото и да е абсурдно, с едно голямо НО. То е, ако ескалират протестите и те надхвърлят воя на коалиционното споразумение и се стигне до такава криза, че Борисов да рискува да изгуби мнозинството", коментира журналистката Кристина Кръстева.

Според нея всичко в тази ситуация опира до суета. По думите й действията на вицепремиера са целенасочени и той просто иска да блесне, но до оставка няма да се стигне.

"Няма да бъде поискана, още по-малко пък ще бъде дадена доброволно. Много е рискован вариантът да го изгонят от коалицията, въпреки че Красимир Каракачанов и Волен Сидеров ще се опитат да убеждават премиера", каза още Кръстева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи истината е срамна и нечовешка? Така ли да разбирам българското гражданско общество? Кое не е вярно от казаното? Кой нахълтва така в Парламента и се разпорежда какво да прави Премиер или Вицепремиер? Крещи и прави циркове в комисия на Парламента, ако не е неговата? Какво е "демокрация? "Цялото общество" било!Ами аз и тези дето не сме съгласни ни вкарайте в Белене да не Ви пречим! Един се опитва да има някакъв ред и да се спазват правилата! Достатъчно ми е да видя, че се употребяват децата!
86
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя прилича на кръстоска между ром и татарин. Не го знам какъв патриот е, но определено не е български.
85
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Противен, арогантен тип. За 2 ст работа не е свършил, само глупости дрънка и му плащаме заплата, кола, кабинет, секретарки...
84
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По принцип съм убеден демократ ,но днеска найстина мечтах за един нов 09..09 при който говорещите по Канал3--без журналистите да бъдат изправени пред отряда Чавдар..все едно оживяват образите на някакви чорбаджии изедници от нафталина-- никой не карам да ми вярва, но аз мисля че те са причината за демографския колапс... и ще продължат така,докато най-накрая като едни животинки ще напуснат--последни потъващия кораб.
83
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Неморално е да ИСКАШ така все едно че някой ти е длъжен! Етикет, морал.. много хубаво жонглират с думите само че, моралът е на страната на Симеонов в случая. Да, казал им е да спрат да кряскат! Понеже ако стане тяхното - да получават по европейски стандарт - лодката съвсем ще потъне! Те не са сами в тази държава има и други хора с деца които трябва да растат правилно и да се развиват - за това също трябват средства! Системата ги убивала - не системата ги хрантути, а те се опитват да дръпнат чергата изцяло под себе си.
82
7
 
16
 
! Отговори
Oсобено преди 5 години
Bсъщност доста хора мислят така ,но няма да си признаят по телевизията..Симеонов ако говори каквото мисли ,не е за политик.Oсобено в България.Тука хората са свикнали да ги лъжат.Лъжи и си трупай пачките...***...
81
3
 
6
 
! Отговори
;-) преди 5 години
Ке падне ...оти качествено окъкаааме процепа ещ раз!
80
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На въпрос дали е готов да назначи министър на щастието, какъвто има в ОАЕ, премиерът отговори: "Ако ме питате дали ще сложа министър на веселбата няма, ние всеки ден сами и създаваме толкова проблеми, че можем да ги овладеем, но мога да назнача министър на изкуствения интелект."...от думите на премиера става ясно,че проблемите които ни създават всеки ден с управлението си ВСЪЩНОСТ са нашето щастие?
79
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 41 ТяЧиновничките дето търпят грубостите и наглостите на тези майчета по бюрата са на заплати от 600-800лв. на месец и са отгледали по две здрави и прави деца. Да те светна за какво иде реч. А колко работят и получават майчинство, не искам да говоря! А колко са в болничен и постват във фейсбук снимки от наши и чужди курорти няма да ти казвам! А колко получават социални помощи, а са се навесили с масивни златни накити няма да ти казвам! А колко получават инв.пенсии, а не можеш ги стигна?!
78
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Валери се доказа като достоен член на АНТИБЪЛГАРСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО, в което участва.
77
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пределно ясно е, че ги използват за политически цели. Но действително положението на тези жени е много тежко. И Не те трябва да бъдат атакувани по тозибезбожен начин. Симеонов с нищо не е по-добър и по - лош от ония, които искаха да "развалят седянката" Такива са българските политици, груби, жестоки, като кратуни на плет.
76
6
 
6
 
! Отговори
До Зозо преди 5 години
Хубаво е да отидеш при главния пожарникар да ти продуха ушите,че май не си чул какво каза Валерката.Или така трябва да говориш. Думи извадени от контекста!!! Голям си шпакловчик...
75
16
 
6
 
! Отговори
той преди 5 години
А дали ще падне правителството ще каже народа на изборите , а не един файтон увредени кресливи майки и още толкова платени между тях!!!!
74
6
 
26
 
! Отговори
Бг преди 5 години
Преди малко по Канал 3 Симеонов отново потвърди, че не се отрича от нито една от казаните от него думи. Е вече и аз ще бъда пред МС. Това са ***.
73
5
 
16
 
! Отговори
Барселона преди 5 години
Да пада...той не за първи път се изказва неподготвен...хич не му е мястото там ама нали трябва здраво да се държи Кокала....Политиката си е к....ска работа...
72
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 61ПРОКУРАТУРА И ГЕРБ ОБЛАСТНА УПРАВА БУРГАС ПОТУЛВАТ НЕЗАКОННА СЕЧ НА ТОПОЛИТи сигурен ли си, че сечта е незаконна?След като тополите прехвърлят определена възраст стават опасни, защото сърцевината им започва да гние.Гледаш голямо яко дърво и при една по-силна буря рухва, защото от него е останала една куха обвивка.
71
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз съм сигурен ,че ще остане ,ама на следващите избори ще е пред последен поради липса на последен...А Домусчиев нещо ми става всеки път по-приятен...като почне да говори за работници и инвалиди нещо почва да трепери и да се зачервява ,накрая не издържа и казва --синдикатите са вредни за Б.я... 86 процента от работещите били техни работници--лошото е че 100% от тези дето избягаха също бяха техни работници..
70
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Валерка, жив и здрав да си като децата на тези майки! И по велики от теб пукясаха от алцхаймер и не знаеха в края на живота си кои са и за какво са им били парите и властта стократно по голени от твоите. Паметника само му остана в южния парк на "тоя" за който ти говоря. Така че замисли се да не си креслив един ден и ти....
69
18
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Пък Волен тръгнал да става Евродупетат на Путин ама няма да му се получи. В.Симеонов му плю в сурата! А тези, които използват болните деца за политически цели са за разстрел! Точно това каза Симеонов, не че не са с увреждания, а че ги използват.
68
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 69Като Кулагин във Вип Брадър. То май по-добре него да сложат на тоя пост.Е тоя ще им затвори устите на майките с децата