Коледни добавки за пенсионерите? Ясно до месец!

Работим върху това, правят се изчисления, посочи Горанов
25 окт 2018 15:15, Красимир Ангелов
49
Коледни добавки за пенсионерите? Ясно до месец!
Снимка: БТА

До средата на ноември ще има яснота за коледните добавки за пенсионерите, съобщи министърът на финансите Владислав Горанов.

"Работим върху това, правят се изчисления. Вижда се, че от трансферите за Държавното обществено осигуряване е реалистично да се очакват спестяванията, което да даде възможност на правителството в тази посока", каза министърът и предположи, че до средата на следващия месец ще има яснота.

Той бе категоричен, че ако се стигне до подобно решение, при всички случая добавката ще бъде изплатена с пенсиите за декември в началото на месеца.

Министърът на финансите Владислав Горанов се срещна с членовете на Координационния съвет на КНСБ и ги запозна с параметрите на проекта за държавен бюджет за 2019 г. Следваме фискалната стратегия още от 2014 г. и през 2020 г. бюджетът ще бъде балансиран и като разчет, каза министър в отговор на въпрос, съобщава БТА.

"Нека приемем, че този дефицит, това планирано превишение на разходите над приходите е своеобразен буфер за по-неблагоприятно развитие на икономиката от очакваното. Не виждам нищо драматично", посочи още Горанов.

Министърът изброи сред заплахите пред икономиката на страната през следващата година "нестандартната геополитическа ситуация" в контекста на набиращата сила търговската война между Европа, САЩ и Китай, заявката за денонсиране на ядреното споразумение между САЩ и Русия, девалвацията на турската лира, повишението на цените на енергоносителите, което създава инфлационен натиск в краткосрочен план.

"Рисковете са много. Най-малкото заради опита за налагане на мерки за протекционизъм, най-вече от САЩ, и агресивното им провокативно поведение по отношение на останалите държави с развити икономики", каза още министър Горанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
1
 
! Отговори
Подготвен ! преди 5 години
Пак ще раздадат на мързеливците и лентяите по 40-50 лева и ще се бият в гърдите , пък те и слугите им ще си разпределят бюджетния излишък.
43
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българоубийци-гербери,махайте се!"Банкянско парвеню!И като такова, няма как да не те подмине американския президент, който много добре знае, че срещу него стои наркотрафикант, контрабандист и подъл банков обирджия.Облечен и лустросан с балканска политическа власт.Едно полуграмотно, агресивно и дълбоко некомпетентно ***.Такъв срам изпитвам от фактът, че България се представя пред света от ***,че не си намирам място.Нито на земята,нито на небето"25.09.2018Николай Марков
42
0
 
2
 
! Отговори
10.08.2018 преди 5 години
Става въпрос за мафия, която се регулира от естествения триъгълник Москва Анкара Брюксел", подчерта той пред Bulgaria ON AIR.Полк. Марков отбеляза, че нито думичка, нито дело, нито случка няма, която да не е регистрирана от държавната власт"Всичко се знае. Политическата класа в България умело използва криминалния контингент. Държавата и прилагането на правната норма в нея е единствената гаранция за демократизацията на страната. В момента всички граждани живеят с огромен страх", категоричен бе експертът.
41
0
 
2
 
! Отговори
10.08.2018 преди 5 години
Според експертът по сигурност полковник Николай Марков казусът около Митьо Очите представлява симптоматика, но не диагноза"Той не е най-големият престъпник в България. Това са само етикети. Някой може ли да каже какво е съдържанието на споразумението, чрез което Митьо Очите бе освободен? Ако видите как се прилага нормативната база в системата за сигурност, ще видите, че 90% от заповедите са устни. Вече не става въпрос за натрупване на капитали. Става въпрос за управление на финансови потоци. Става въпрос за мафия, която се регулира от естествения триъгълник Москва Анкара Брюксе
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гербери,къде изчезна Николай Марков,бивш служител на НСО?
39
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще има нещо,да не е без хич.По 20 -30 лв.Като за просяци.
38
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"СЛЕДВАЩАТА ГЕРБЕРАСТКА ПОПРАВКА НА НПК, КОЯТО ЩЕ СЕ ЯВЯВА КАТО ЕСТЕСТВЕНО ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА НАСТОЯЩАТА, ЩЕ ГЛАСИ: А, АКО ЗАДЪРЖАНИЯТ Е ПЕНСИОНЕР, ИНВАЛИД, БЕЗРАБОТЕН ИЛИ ПОЛУЧАВАЩ НЯКАКЪВ ВИД СОЦИАЛНА ПОМОЩ И НЕ Е ЧЛЕН НА ПП ГЕРБ, ТО СЪЩИЯТ ДА БЪДЕ НЕЗАБАВНО РАЗСТРЕЛЯН НА МЯСТОТО НА ЗАДЪРЖАНЕТО, КАТО ИМА ПРАВО САМО НА ПОСЛЕДНИ ДУМИ, КОИТО СЛЕДВА ДА СА : ДА ЖИВЕЕ ВЕЧНО НАШИЯТ ВОЖД , УЧИТЕЛ И ПРЪВ ПАРТИЕН И ДЪРЖАВЕН РЪКОВОДИТЕЛ БОКО ТИКВАТА и ЦЦ,КОИТО ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАМ ДА ОБИЧАМ ОТ ВСЕ СЪРЦЕ И ДУША, КАКТО НА ТОЯ, ТАКА И НА ОНЯ СВЯТ!
37
0
 
2
 
! Отговори
поредния фашизъм преди 5 години
"ХУНТА! 48 ЧАСОВ АРЕСТ В ТАЙНА! ЩО СЕ НЕ НАПЪНАХТЕ 1 ГОДИНА ДА ГО НАПРАВИТЕ?! НИКЪДЕ НЯМА ТАКАВА ЛА ЙНАРЩИНА!"Арестите ще се пазят в тайна 48 часа.Близките на арестуваните няма да бъдат уведомявани в продължение на 48 часа.Дори при арест на дете родителите няма да бъдат уведомявани в рамките на 24 часа Депутатите приеха законодателни промени, които дават възможност арестите да се пазят в тайна 48 часа. Разследващите ще имат право да не уведомяват близките на задържания.копирано от Афера
36
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ОТ УМРЯЛ - ПИСМО ....
35
0
 
0
 
! Отговори
2 000 000 000 преди 5 години
:) ;)
34
0
 
1
 
! Отговори
Е-е-е, а стига де преди 5 години
Току що излезе новината, че ГЕРБ въвеждат като учебен предмет в училище.
33
1
 
10
 
! Отговори
дедо Дончо преди 5 години
Дрогарьо Горанов,С тия ваши обещания, ще направите пенсионерите милионери!Оставете ни да си умрем спокойно и без напразни надежди!Подаряваме ви тези добавки да си купите индулгенции за рая.Господ вижда всичко и ще ви потърси сметка, на вас и на цялата политическа глутница!Амин
32
0
 
20
 
! Отговори
бунтар преди 5 години
горанов БЕЗ ПОДИГРАВКИ ---ПО ЕДНА ПЕНСИЯ НА ВСИЧКИ ПЕНСИОНЕРИ ИНАЧЕ---ДОЛУ ГЕРБ И ДО ТУК С ВАС ФЕФРУАРИ НЕ Е ДАЛЕЧ
31
4
 
2
 
! Отговори
до31 преди 5 години
пишеш глупости, нищо вярно няма в тези цифри
30
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЗА ЧЛЕНСКИ ВНОС В НАТО - 2.2 МИЛИАРДА.ЗА ЧЛЕНСКИ ВНОС В ЕС - 1 МИЛИАРДЗА УЧАСТИЕ В АФГАНИСТАН - 80 МИЛИОНА.
29
3
 
15
 
! Отговори
смирен депутат преди 5 години
за 240 любимци ще има коледни добавки от рода на няколко хилки на калпак,защото депутатите за разлика от мързиливите българи работят много през годината,а не като българина че пенсии и заплати все не му стигат?
28
0
 
19
 
! Отговори
ПРОЧЕЛ – ПОПИТАЛ преди 5 години
Ще харчат ударно по 28 милиона на ден до края на годината от ИЗЛИШЪКА, пък още не е наясно с Коледна добавка. НЕ ГО РАЗБИРАМ ???
27
0
 
15
 
! Отговори
2 000 000 000 преди 5 години
...май няма да намерят пари... :)))
26
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
излишъка винаги се оставя, за да имаш ресурс, от който да теглиш при КРИЗИ. Всяка година постоянно различин съсловия реват пари - лекари - Бойко дай 20 милиона. учители - Бойко - дай 50 милиона, преподаватели Бойко дай 35 милиона...откъде да ги даде ако няма фиск? фиска се пълни от излишъка. Прости хора сте, ей.
25
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
22 - за индексиране на пенсии трябва 1 МИЛИАРДА. За падане на тавана на пенсиите -150 милиона . на този фон 20 милиона са НИЩО. Капка в морето.