До 2030 г.: България се превръща в "демографска пустиня"

60 на сто от територията й ще бъде обезлюдена
Обновена: 28 окт 2018 17:30 | 28 окт 2018 15:30, Петя Славова
439

До 2030-та година 60 на сто от територията на България ще се превърне в така наречената "демографска пустиня".

Почти половината българи ще живеят в София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе и Стара Загора.

Малко под 900 населени места ще изчезнат от картата на България в следващите 12 години. Това показва изследване, изготвено по поръчка на фондация "Фридрих Еберт" от учени от БАН и Софийски университет, предаде Bulgaria ON AIR.

Данните на имотния пазар са още по-стряскащи – сделки за продажба на жилища се извършват на практика само в четири града - София, Варна, Пловдив и Бургас. А общо броят на покупко-продажбите за първите девет месеца на годината у нас е малко под 150 хиляди.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


439
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
231
3
 
17
 
! Отговори
Рашко преди 5 години
Македоне, македоне имате чувство за хумор вие. Наскоро ми бяха на гости приятели от щатите и искаха да ги водя на лунапарк или цирк. "Господа", казах им аз "имам нещо много по-добро" и отскочихме до скопие. Като видяха бутафорните, грандомански паметници, всички се попикаха от смях, а като разбраха и колко сте платили от джоба си за тях, направо се сцепиха :)))))
230
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Причината за обезлюдяването на България е примерът "ала Баневи" и останалите олигарси и по дребни комунисти,които си присвоиха икономиката на България,обезкостиха я като мародери и си живуркат безнаказано.Съдебната система е подчинена на политическата класа,която е наследник на БКП.
229
2
 
11
 
! Отговори
Мария преди 5 години
ДА СЕ НАДЯВАМЕ,ЧЕ ЩЕ ИМА ПОВРАТНА ТОЧКА.
228
2
 
8
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Нагли лъжи!Баце каза,че всичко е точно-държавата се развива чудесно и прекрасно и най-важното-стабилно!Ако трябва,ще ни направи и деца!
227
14
 
8
 
! Отговори
МРАЗЯ РУСНАЦИ преди 5 години
МРАЗЯ И ПРАВОСЛАВНАТА ЦЪРКВА--ЗАЩОТО Е ПЪЛНА МАНИПУЛАЦИЯ ОТ РУСИЯ.ОБИЧАМ БОЖИЕТО СЛОВО И ЗАТОВА ПРЕМИНАВАМ КЪМ ЕВАНГЕЛИСТКАТА ЦЪРКВА!
226
4
 
8
 
! Отговори
А бе преди 5 години
Няма да е пустиня,а джунгла-щото ще живеят само majmuni,знаете за какво става въпрос..
225
7
 
8
 
! Отговори
Виготура преди 5 години
Ми да изчезва това нахално племе, че ми е омръзнало кел.еши да ми дигата нервите всеки ден...да идват по-цивилизовани и нормални хора...
224
4
 
2
 
! Отговори
до 253 преди 5 години
Що не ходиш в Холандия да си живееш и да не се опитваш да мислиш над тези теми??? Много си зле, но няма как да го разбереш с толкова малко ум. Скапано първеню със самочувствие без покритие!
223
1
 
15
 
! Отговори
мнение преди 5 години
за да доиш и стрижеш стадото първо требва да го нахраниш и напоиш чобанинът ни е лош стопанин
222
15
 
16
 
! Отговори
Rock of ages преди 5 години
Всичко е временно, както и демографският проблем. Жилав, корав и юнашки народ сме! Имало ни е хилядолетия и ще ни има!!
221
2
 
19
 
! Отговори
Анускоп преди 5 години
Някой ми изтри коментара. ,,ГЛАС НАРОДЕН,ГЛАС БОЖИ''.Тези които ни запушват устите,и отнемат гражданските ни права,са истинските убийци на България.В това число и ***.Това са истинските врагове на гражданите.А не да ни лъготят със сирийци-мирийци.Не сирийците са виновни за дереджето на което сме,да бъдем честни и обективни.
220
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПоКРИМчването на България вече върви с закупуването на стотици хиляди жилища от руски танкисти по българското черноморие !Така че не вярвайте на крокодилските сълзи на кремълския апологет Иво Христов и русофили, че главна заплаха за съществуването на България е демографския проблем.
219
18
 
19
 
! Отговори
бълхари преди 5 години
Мужишкият експеримент, наречен "свободна българия" ще завърши с катастрофа за българите! Да оставиш на българите да управляват държава е като да оставиш на пияни майммуни да управляват ядрена подводница! Знаеш, че ще е завърши с колосална катастрофа, само не можеш да определиш точното време! Бивш премиер на Холландия казва: "Българите са племе, което е неспособно да създаде и поддържа функционираща държава!" Затова страна като райско кътче под турците, сега е един кенеффистан при българите.
218
4
 
12
 
! Отговори
ЦКМ преди 5 години
"Браво" на всички политически партии,лека полека постигат своето!Изпълняват заповедите на своите чужди господари!А дано скоро да ни писне на всички и да им покажем,че народа ги е избрал,за да му служат!
217
7
 
9
 
! Отговори
Бау преди 5 години
Как ги правите тези предположения за след 12 години не е много ясно. Безкрайно много неща може да се променят до тогава. Може да е стане много по-зле, може и да се подобрят нещата, може и да се затрием... Скандални заглавия да има ...
216
12
 
16
 
! Отговори
МРАЗЯ РУСНАЦИ преди 5 години
..И ТЕХНИТЕ ИБРИЦИ В БЪЛГАРИЯ, ЗАЩОТО ТЕ СА В ОСНОВАТА НА ВСИЧКИ НЕЩАСТИЯ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД И НАЦИЯ!НИКОЙ , ДОРИ ТУРЦИТЕ НЕ СА ДОКАРВАЛИ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД , ДО ТАКАВА БЕДНОСТ И НИЩЕТА , КАКТО РУСКО-КОМУНИСТИЧЕСКОТО РОБСТВО.САМО ЗАРАДИ ТЯХ СМЕ ПРОСЯЦИТЕ НА ЕВРОПА!!!САМО ЗАРАДИ ТЯХ , БЯГАМЕ ОТ СОБСТВЕНИТЕ СИ ДОМОВЕ И РОДИНА!!!
215
15
 
14
 
! Отговори
само напомням преди 5 години
Кармата за безпрецедентната в човешка история българска диващина, наречена "възродителен процес" ще е много тежка! Тази райска градина вече е полу-пущинак, защото хората, които се грижеха и обработваха ниви и поля от Родопите до Дунава бяха прокудени от страната!За разрушените гробове в турските гробища, на българските гробища *** ще пируват и серрат! По селата ви ще се чува само свиренето на вятъра и улиците им ще бъдат бродени само от неспокойните духхове, неприети в отвъдното!!
214
1
 
1
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
..I dano " stabilno" Magnolii Bankianski I negovata banda da gniat do jivot v zatvora !!!
213
2
 
8
 
! Отговори
до 247 преди 5 години
В момента имаме основно 2 опции - или славяни или роми. Третата я видяхме- единици от Испания и Англия ентусиасти дойдоха, опитаха се да отворят пекарни за пресни тестени изделия хората, други се бориха със селски неуредици, една англичанка, която лично познавам дари на едно село детска площадка, но и тя почина и е заровена в гробището на селото... Четвъртата опция е, да се привлекат българите, напуснали родината, за да търсят препитание в други страни към ИДЕЯТА,че и БГ е БЯЛА СТРАНА.
212
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
много хора се чудят защо след като демокрацията ни даде възможности,сме по-зле от социализма.Защото хората имат нужда преди всичко от справедливост, сигурност и ред,а едва след това от възможности.Човек няма сигурна работа(тоест сигурен доход),а от това следва и здравеопазване.Сега хората с пари си купуват правосъдието и се държат като дерибеи,следователно правила няма,справедливост също.Престъпниците имат повече права от пострадалите.Създаде се прослойка,която живее от помощи а не от работа итн