Журналист се оплака от полицейски произвол в Стара Загора

Случаят се проверява, заявиха от МВР в областния град
28 окт 2018 09:30, Петя Славова
59
Журналист се оплака от полицейски произвол в Стара Загора
Снимка: архив, Булфото

От полицейски произвол се оплака на страницата си във Facebook журналистът Добромир Видев в Стара Загора. Той вече е пуснал жалба до съответното районно полицейско управление в града, предаде "Дарик".

Журналистът е бил спрян около 22:10 ч. в петък за проверка от полицейски патрул. Видев разказа, че е съдействал за проверката, но единият униформен отказал да се легитимира с номер на значката си. За причината за проверката обяснили, че издирват заподозрян за кафе машина и му казали, че отговаря на описанието.

Видев обяснил, че слиза от влака от София, но не му повярвали. Не пожелали да си покаже и билета от влака, от който току-що е слязъл. Журналистът не е разкрил на полицаите какво и къде работи. Призна, че е бързал, защото го е чакала майка му.

"Случаят няма общо с работата ми като журналист, но е показателен за отговорността на властите. Тази вечер при рутинна проверка бях заплашван от полицай на Първо ОД на МВР-Стара Загора, че мога да бъда затворен в багажника на патрулката и ще бъда откаран някъде. На молбата ми полицейският служител да представи номера на значката, за да я запиша и да подам официално оплакване, той отказа", написа Добромир Видев в профила си в социалната мрежа.

"В края на разговора, освен че ме заплаши, че може да ме сложи в багажника, каза и че може да се съдим, ако се оплача. И намекна, че винаги при проверка може да открие нарушение и да бъда прибран в участъка", разказва още той в поста си.

По заповед на директора на местната полиция старши комисар Георги Хаджиев ще бъдат проверени всички факти, заявиха от МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи казваш- Преклонена глава , сабя не я сече Типично български , робски манталитет имаш В Украйна техният '' Дорожний контрол '' преследват навсякъде полицаи , снимат ги на видео как нарушават закона за дв. по пътищата пишат постоянно жалби срещу тях и даже принудиха правителството да направи реформа - уволниха всички полицаи и сега имат Нова полиция Това е гражданско общество А ти искаш да се кланяме пред всеки сополанко станал полицай единствено заради заплатата Жалък народ сме
51
7
 
3
 
! Отговори
до анонимен преди 5 години
Уж журналист а не знае елементарно нещо - вади телефона и снима на видео---------Подобно действие допълнително би провокирало агресия от страна на "милиционерчето" и последствията за журналиста биха могли да се окажат доста (физическии) болезнени.Съвет: Не провокирайте излишно "милиционерчетата" без наличието на свидетели около вас!
50
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Уж журналист а не знае елементарно нещо - вади телефона и снима на видео , заради своята сигурност Полицай няма право да забранява да го снимат н обществено място - така е по цял сват Като види че е сниман човек се държи нормално и не върши и не говори глупости Сега ще разследват с години и накрая ще кажат че няма нищо нередно
49
8
 
7
 
! Отговори
Тошко преди 5 години
Когато няма проверки - врещът..... когато ги проверяват още по-силно врещът! Опомнете се, журналиста не е нищо повече от един обикновен гражданин.
48
7
 
4
 
! Отговори
Го4о преди 5 години
Журналята в БГ не са свещени крави! Ако желаят да ги наричаме свещени крави, трябва да бъде направена поправка в закона за МВР! Но тъй като м/у тях има много МЕНТЕТА , това няма как да стане.
47
4
 
11
 
! Отговори
МВР преди 5 години
Нашите Рамбовци са мноооооого смели,когато спрат някой с нищо непредизвикващ ги човек.Рутинна проверка-добре,имат право ,но това не значи ,че трябва да се гаврят стеб.Точно в такива моменти избиват комплекси тъпанарите-аз съм властта,аз мога / ти не!/ закона ме пази и мога да правя с теб каквото си поискам.....логиката на БГ полицаите.Затова и 90% от народа ги мрази.А колко са смели..ами вижте ги само при една акция срещо ***- редовно предизвикват смях и съжаление.Бити полицаи-има го в БГ
46
4
 
5
 
! Отговори
До 37 преди 5 години
Народа ги изхранва не с данъци ами с рушвети. Малка подробност.
45
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ХАЙДЕ ДА УТОЧНИМ- НОВАТА ОПОРКА Е ПОЛИЦЕЙЩИНА ИЛИ НЯМА ПОЛИЦИЯ- ХАЙДЕ РАЗБЕРЕТЕ СЕ.
44
6
 
10
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Дебелите чичко-паричковци с жилетки пак са се правили на пътни богове...
43
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Във всяка полицейска държава цъфти полицейският произвол. Правим ли изключение. Със сигурност има достатъчто подобни случаи , но хората не се оплакват защото почват разкарванията и отмъщенията. Това е нашата полиция поне за сега.
42
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 30Думи ли ми слагаш в устата? Къде е написано "полицейски произвол"?Не, не е произвол. Да се спират ей така хора на улицата, да се провокират, да се предизвикват в тях негативни емоции, казвайки нещо ехидно, обидно относно професията им, външността им или местонахождението им на улицата в момента е тормоз. Ако районът е местопрестъпление, да го отцепят. И новият закон за задържане на лице до 48 часа без уведомяване на близките е антихуманен, с нищо неоправдан.
41
0
 
1
 
! Отговори
Тошо артиста преди 5 години
До39. Обърна се палачинката.В соца беше много важна професия, както и другите завършващи... СТ / артиСТ, футболиСТ,
40
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега разбирате ли защо не сме в Шенген и Еврозоната?
39
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В днешно време журналистите са толкова гладни, че може да посегнат на стотинките от някоя кафемашина. Фалират, горките. Добре, че е Пейовски да ги храни с държавни и европейски пари.
38
4
 
7
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Орден "Стара планина" за достойните служители на реда! Румка, действай! Почтен човек вестник не пише!
37
4
 
15
 
! Отговори
ясно преди 5 години
Уважаеми полицай докато не разберете едно че този народ с който се подигравате ви издържа и вас и семействата ви от своите данъци той ви е работодателя и трябва да се промените иначе нещата ще се влошават още повече....мислете .
36
5
 
10
 
! Отговори
той преди 5 години
До месараКолко елементарно,тъпо,грозно,просташко,а познайте какъв е този?търтеи полицай....
35
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За причината за проверката обяснили, че издирват заподозрян за кафе машина-------------------------------------Заподозрян за кафемашина?От кога да си кафемашина е престъпление?А поне приличал ли е на кафемашина журналиста, или са го заподозряли без основание?
34
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Правил се на отворко, защото е журналистче.
33
11
 
8
 
! Отговори
месара преди 5 години
още едно недоволно журналистче! ти тоя билет може да си го взел от някой слизащ от влака бе! такъв е реда и закона, проверка - вадиш л. к. и не се обясняваш! мрънкачи, гладни за внимание!