Журналист се оплака от полицейски произвол в Стара Загора

Случаят се проверява, заявиха от МВР в областния град
28 окт 2018 09:30, Петя Славова
59
Журналист се оплака от полицейски произвол в Стара Загора
Снимка: архив, Булфото

От полицейски произвол се оплака на страницата си във Facebook журналистът Добромир Видев в Стара Загора. Той вече е пуснал жалба до съответното районно полицейско управление в града, предаде "Дарик".

Журналистът е бил спрян около 22:10 ч. в петък за проверка от полицейски патрул. Видев разказа, че е съдействал за проверката, но единият униформен отказал да се легитимира с номер на значката си. За причината за проверката обяснили, че издирват заподозрян за кафе машина и му казали, че отговаря на описанието.

Видев обяснил, че слиза от влака от София, но не му повярвали. Не пожелали да си покаже и билета от влака, от който току-що е слязъл. Журналистът не е разкрил на полицаите какво и къде работи. Призна, че е бързал, защото го е чакала майка му.

"Случаят няма общо с работата ми като журналист, но е показателен за отговорността на властите. Тази вечер при рутинна проверка бях заплашван от полицай на Първо ОД на МВР-Стара Загора, че мога да бъда затворен в багажника на патрулката и ще бъда откаран някъде. На молбата ми полицейският служител да представи номера на значката, за да я запиша и да подам официално оплакване, той отказа", написа Добромир Видев в профила си в социалната мрежа.

"В края на разговора, освен че ме заплаши, че може да ме сложи в багажника, каза и че може да се съдим, ако се оплача. И намекна, че винаги при проверка може да открие нарушение и да бъда прибран в участъка", разказва още той в поста си.

По заповед на директора на местната полиция старши комисар Георги Хаджиев ще бъдат проверени всички факти, заявиха от МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
4
 
6
 
! Отговори
това е преди 5 години
До Анонимен 28Това им е работата за това получават не малко пари и не заслужени привилегии,поклон пред спасители и пожарникари но полицията не работи и го виждаме постоянно,никой не ги кара на сила нали?
31
1
 
4
 
! Отговори
до 28 преди 5 години
Не ,че искаме да ви звъним, а такъв е закона ..не ,че ще свършите нещо ,а просто за процедурата, особено при кражби..
30
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
23, КАКВО ТИ ПРЕЧИ ДА СЕ ДВИЖИШ ИЗ ГРАДА- ЖИВЕЯ В ГОЛЯМ ГРАД И НИКОГА НЕ СА МЕ СПИРАЛИ, ДВИЖА СЕ НАПЪЛНО СПОКО. ОПОРНАТА ТОЧКА- ПОЛИЦЕЙСКИ ПРОИЗВОЛ Е ОСТАРЯЛА- НЕ ИЗПОЛЗВАЙ СТАРИ ОПОРКИ.
29
1
 
3
 
! Отговори
до 23 преди 5 години
Често се случва някой да им скъса униформите и за учудване да ги удари в гърдите...
28
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МОЛЯ, ДА УТОЧНИМ, ДО КАТО ВИЕ СЕДИТЕ И ЧУКАТЕ НА ВОЛЯ КАКВО СИ ИСКАТЕ, НЯКЪДЕ ПО ПЪТИЩА, УЛИЦИ, ФИРМИ, МАГИСТРАЛИ, ПЛАНИНИ И С МЪРКУЧ В РЪКА ПОЛИЦАИТЕ, ПОЖАРНИКАРИТЕ, СПАСИТЕЛИТЕ СИ ГЛЕДАТ РАБОТАТА, ЗА КОЯТО ОБЩЕСТВОТО ИМ ПЛАЩА МИЗЕРНО. ДАЛИ ИМ ВЯРВАТЕ- ТОВА Е ЛИЧЕН ИЗБОР- НО НА КОГО ЗВЪНИМ ПРИ ПОЖАР, КАТАСТРОФА, УБИЙСТВО, СМЪРТ, ПАДНАЛИ В ДЪЛБОКА ПРОПАСТ ИЛИ ЗАКЛЕЩЕНИ В ПЛАНИНАТА.
27
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При проверката ще се установи ,че такова нещо не е имало--- няма как да е иначе--те ако след всяка жалба гонят някого няма да има полиция , а и какъв респект ще имаш след като можеш да се оплачеш и оня да го изфучат и на последно място дето е казал полицая ще се съдят --журналиста сам,полицаите двама.
26
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
напратив не съм полицай а гражданинзащитават се наркоманите и дилърите от произволза да им комфортна работатахайде лека и доходнаобаче ние останалите хоа искаме спокойствие да не ни обират кафе-машинитеза да си вършим и ние работатаа плащаме данъци на полиция и прокуратураза да не позволява на крадците да ни крадат
25
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Моля да бъдем точни! Полицай не е професия, а принадлежност към организирана престъпна група!
24
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много полицаи имало във форума!Как очернят журналиста и бранят колегата си!
23
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Човек вече не може спокойно да се движи из града. Имайте предвид, че заядат ли се, ще ви отведат в Районното, ще ви направят досие дори нищо да не сте извършил. Могат да ви обвинят в какво ли не, да ви сложат думи в устата, да ви припишат агресивни действия, които не сте извършил и страшното е, че могат да докарат 2 свидетели, които да потвърдят тяхната версия. Дори да ви пуснат, досието ви е вече направено. В регистрите сте. Спрат ли ви 2. път, заядат ли се пак, ще ви изкарат рецидивист.
22
17
 
6
 
! Отговори
Бойко Велики преди 5 години
затова има престъпностзащото такива журналисти-жендъри в стремежа си да станат известни да вземат надницата си пречат на полицията да си свърши работатаи оттам няма мотивация за справяне с кримките.Полицаите са имали акция за залавяне на кеадци на кафе автомати,а този безделник им пречи на работата.Журналистите са най-големите жендъри гербеерастки
21
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бе, този май беше малко психясъл и не е никакъв журналист, ами като нас има блог и коментира мании за значимост и преследване! А истинските му ,,колеги" направили от това новина и скандал!
20
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТОВА СБОРИЩЕ- ГИНЕ ПО МАГИСТРАЛИТЕ, ГАСИ ПОЖАРИ, ГОНИ БАНДИТИ И ОСТАВА ПОСРЕД НОЩИТЕ ДЕЦАТА СИ ЗА ДА СЕ СПРАВЯ ЕТО С ТАКИВА КАТО ТЕБ, ХОДИ И СПАСЯВА ХОРА В БЕДА ПО ПЛАНИНИ И ГЪДЕ ТРЯБВАТ СПАСИТЕЛИ- А ТИ ОСТАНИ С ВЯРАТА ЗА ТОВА"СБОРИЩЕ", ПОЛИЦЕЙСКАТА ПРОФЕСИЯ Е НА 5 МЯСТО В СВЕТА ПО РИСК.
19
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако искате да се ги натоварите, започвайте да звъните на 112 и на разни антикорупционни телефони, извикайте телевизия, адвокат, питайте на какво основание ви малтретират на пътя, искайте щом надникнат в багажа ви да съставят протокол, поемни лица, Спешна помощ и ако ви мотаят повече от 2 минути да ви съставят заповед за задържане, жалба до техните фактори и съда!
18
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТАЗИ ЖАЛБА Е ТОЛКОВА ПЛОСКА,АМА ТОЛКОВА Е СЪШИТО С БЕЛИ КОНЦИ...ВСЕКИ ТРЯБВА ДА ЗНАЕ, ЧЕ Е ЗАДЪЛЖЕН ДА СЕ ПОДЧИНИ НА ПОЛИЦЕЙСКО РАЗПОРЕЖДАНЕ. ДОБРЕ Е ПОЛИЦАИТЕ ДА ЗАПИСВАТ ВСЕКИ ПОДОБЕН АКТ, ЗА ДА НЯМА ЕЙ ТАКИВА ЖАЛВАЩИ СЕ.
17
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Накрая полицаят ще е повишен, случаят прекратен, жалбата неоснователна.
16
1
 
20
 
! Отговори
факт преди 5 години
Ужас,недоверието и не одобрението на работата на полицията вече застрашават гражданския мир в страната но властта и МВР се правят на слепи и глухи до кога ли?
15
3
 
16
 
! Отговори
ИНФОРМАЦИЯ преди 5 години
В информиран.нет.четете за новата възраст за пенсиониране от В.СИМЕОНОВ-75г.!!!Предложението на Борисов-"само"72г.!!!Там има и други интересни новини!!!
14
4
 
13
 
! Отговори
Фармацевт преди 5 години
Кво свързва полицая с дървото - въжето.
13
3
 
7
 
! Отговори
ай сиктир преди 5 години
Изтрихте коментара ми само защото отбелязах ,че така сте си постлали, че винаги може да има съмнения. Самият факт, че го изтрихте само доказва колко може да ви се има доверие.