Протест в Търговище срещу високите цени на горивата

Според демонстрантите държавата би могла да контролира цените
28 окт 2018 21:45,
13
Протест в Търговище срещу високите цени на горивата
Снимка: pixabay.com

Шофьори от Търговище излязоха на протест срещу високите цени на горивата. Сборният им пункт бе паркинг на магазин на голяма търговска верига, където на групи се събраха около петдесет души.

Още по темата


Хората бяха категорични, че цените на горивата у нас не отговарят на стандарта на живот и качеството им не е на нужното ниво, предава БТА.

"Колата днес не е лукс, а е неразделна част от ежедневието ни. Лично аз не я използвам за работа, но имам деца в семейството, които возя до училище и е скъпо", каза Синан от Търговище.

Пенсионерът Атанас Цанков смята, че "държава би могла да контролира цените".

По-късно към основната група се присъединиха и други шофьори и около 100 автомобила преминаха в шествие из града с надути клаксони и неколкократно обиколиха кръстовище в близост до бензиностанция от голяма верига.

Шофьорите от Търговищко настояват за регулиране на цените на горивата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Помияри преди 5 години
Това не е протест! Това е една малоумщина! Вие сте едни *** страхливи *** и не знаете що е то протест! 1000 коли минавате на пешеходна и двама пенсионери 100 часа не могат да пресекат от другата страна, а и плюс това се бяха запътили към болницата! Вървете и се образовайте малко що е то протест! Имате интернет, имате всичко. Нищо не ви спира!
10
1
 
2
 
! Отговори
Ааа преди 5 години
Може групичка от 50 човека да се вдигне на протест, а останалите само да протестират в интернет? И протеста не е само за горивата! Вдигнете си гъзовете и излезте, не само да лаете!
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В статията се набляга на 50 души протестират, 100 коли се събраха и минаха по кръстовищата- омаловажават народното недоволство. Но не споменават никъде, че в тоя град хора няма. Всичко читаво се изнесе преди години. Това е град със заглъхващи функции, едни от най- ниските заплати в Бг, на последните места по раждаемост.Щом загиващ град като Търговище протестира, смятайте докъде са стигнали нещата.
8
1
 
3
 
! Отговори
zzz преди 5 години
Обаче когато вдигат тока, газта и цените на основните продукти в магазините никой не протестира ... На *** му е по-важна колата от положението в държавата ...
7
3
 
1
 
! Отговори
Бедния българин преди 5 години
Кой в Търговище протестира ? Бабите и дядовците дето ги има само или учениците които все още не са се махнали ? Можеби т урците ? Най - пропадналия областен град в цялата страна :)
6
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво ти евро бе, да вкарваме рублата като парична единица.
5
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тя държавата да вдигне заплатите със механизмите с който разполага и да не се подава на съюза на работодателите който ги знаеме как реват за всяка работническа соц. придобивка да намали данъчната тежест да стегне кражбите в здравната каса и болниците ,да затегне контрабандата да съживи реалното селско стопанство да спре краденето във високите ешалони --пък на хората няма да им дреме ,че бензина скочил...
4
1
 
21
 
! Отговори
Хахаха... преди 5 години
Гледайте забраненият филм,когато Ботев слиза от радецки и трябва в първото село да го чакат 400 въоръжени мъже,а там в селото всичко живо се е скрило от страх...Защо ли картината е същата и сега...Жени с болни деца ще свалят правителството до като българи юнацикакто обичат да пеят,са скрити по колибките си...робииииииии.....
3
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Селяните протестират. Голям праз. От къде идва петрола в рафинерията в Бургас?Слагайте минуси колкото си искате. Батко ви Сидни само това чака.
2
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много лесно може да се провери дали цените на горивата са нормални.Наистина цената на петрола се повиши значително (петрола в България се внася от "братска" Русия - големите почитатели да се оплачат на Лукойл и Путин).Значи петрола се е повишил. Преди няколко години той беше със сегашната цена, колко е било горивото тогава? Ако е било, колкото е сега няма какво да се оплакват.
1
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Протестите са от няколко дни,в Бургас, Стара Загора, Пазарджик, Пловдив, Велико Търново, Плевен и още десетина града, но явно тиквата е нацъкал есемесите на независимите медии и те услужливо мълчат като бит крачен лост.