Акция "Зима" иде, първо вземат мерки за колела и каруци

Ноември ще е посветен на безопасното шофиране
51
Акция "Зима" иде, първо вземат мерки за колела и каруци
Снимка: архив, Булфото

Въпреки високите градуси навън, дойде време за традиционната акция "Зима" на полицията, която ще се проведе в цялата страна.

Тя започва от 1 ноември и ще продължи до края на следващия месец. Акцията ще премине през три тематични етапа за отделните категории участници в движението.

Кампанията "С безопасно пътно превозно средство през зимата" ще се осъществи от 1 до 10 ноември. Дейността на пътната полиция ще бъде насочена към превенция на поведението на водачите на пътни превозни средства - основно велосипеди и каруци.

Датата 6 ноември ще бъде обявена за Ден без велосипедисти – жертви на пътя.

Вторият тематичен етап под наслов: "Пешеходци и водачи за толерантност на пътя" ще бъде в периода 11-20 ноември. Ще има активен контрол за спазване от пешеходците на правилата за безопасно пресичане, както и за даване от шофьорите на предимство на пешеходците на пешеходните пътеки.

В рамките на този етап датата 13 ноември ще бъде обявена за Ден без пешеходци - жертви на пътя, а на 20 ноември ще се отбележи Световният ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия.

"Безопасно шофиране през зимата" е третият тематичен етап на акция "Зима", който ще бъде между 21 и 30 ноември. Пътните полицаи ще извършват засилени проверки на техническата изправност на автомобилите и на осветителните им системи, на поведението на пътниците и на шофьорите.

Датата 20 ноември ще бъде обявена за Ден без водачи и пътници в моторните превозни средства - жертви на пътя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
3
 
! Отговори
хъш преди 5 години
Кви мерки бе, айде стига с тези вицове. Само като видя какъв хаос цари при регистрация на МПС в кв. Слатина ми става ясно, че от български КАТ-аджия не става и *** за зеле. Тези са толкова смотани, че ако им размениш обувките ще обявят бедствено положение в участъка....
28
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Първо вземете мерки за най-простото: криви фарове и лед крушки ментета, които заслепяват. Ей така, за разнообразие, покажете, че има държава и правила.
27
1
 
5
 
! Отговори
До 36 преди 5 години
Не бе умчо, не за всички гуми е изискването за 4 мм през зимата. Чети и се образовай! Какво пише в закона прочети в коментар номер 22 ЗДвП. За гуми предназначени за зимни условия няма изискване за 4 мм дълбочина на грайферът, което означава, че за тях важи общото изискване за 1,6 мм дълбочина на грайфера. За летните гуми прз зимата закона казва поне 4 мм грайфер.
26
0
 
6
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Смешна държава !!! *** си правят кушии по магистралите ,а вие ,,вземате мерки,,...
25
2
 
2
 
! Отговори
Хаха преди 5 години
А целогодишно е деня без пътища в бантустан...
24
0
 
5
 
! Отговори
До 31 преди 5 години
Освен да четеш, ако можеш, трябва да можеш и да разбираш прочететното. Пиша ти бавно, за да схванеш. Аз си сменям гумите редовно, гумите са ми нови с протектор над 7 мм зимните и 7 мм летните, но когато коментирам закона, казвам какво пише в него, а не какво ти се иска на теб.
23
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Според статистиката на КАТ, в Перник има 900 коли на 1000 човека население - първо място в Европа, далеч пред другите градове в Европа. Само в България всички областни градове са конкуренти на Перник, например Видин с 860 коли на 1000 човека. Дали в Перник в останалите областни градове на България ще успеят да сменят гумите на толкова много коли за ден-два. Сега е топло, не е за смяна, но 15-ти наближава, а е в четвъртък.
22
1
 
3
 
! Отговори
До 26 макето преди 5 години
Кой как кара и коментар какво пише в закона са различни неща
21
1
 
6
 
! Отговори
До 24 преди 5 години
Не си разбрал "умен". 4 мм само ако гумите не са пердназначени за зимни усливия, ако си със зимни гуми важи общото изискване за 1,6 мм, както пише в ППЗДвП - член 10, алинея 1, точка 9, буква г.
20
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И какво, спират ме при 24 градуса и ще ме питат "момче, зимните гуми сложи ли"разбирам преди прохода да застанеш и хем да ги връщаш, хем да ги "таксуваш" за това че са глупави, ама това в града при топло време е глупост.
19
2
 
6
 
! Отговори
ЗДвП преди 5 години
Закон за движение по пътищатаЧл. 139. (1) Движещите се по пътя пътни превозни средства трябва да бъдат:...4. с гуми, предназначени за зимни условия, или с гуми с дълбочина на протектора не по-малка или равна на 4 mm през периода от 15 ноември до 1 март.--Спазвайте закона, ако ще и 30-40 градуса да е температурата навън!
18
0
 
10
 
! Отговори
Партиен член преди 5 години
Това с каруците е интересно.Дали ще мерят и на тях грайферите.А и коня ако е с изтъркани подкови?
17
3
 
6
 
! Отговори
До 19-ти преди 5 години
Аааа така ли? И кой ти каза, че няма такова нещо като winter гуми??? Па като няма, що тия дето ги произвеждат им пишат, че са зимни гуми? Ти да си чул за различна шарка, за твърдост на каучука? Ама на цървула му дай да кара с 10 годишни летни гуми с 5 мм грайфер!
16
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ами от моя страна жертви от колелото ми не е имало;)но скоро някой с електрическа двуколка ще го отнесе на велоалеята:)
15
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 14Както всяка година повтарят няма такова нещо като задължителни зимни гуми.Проверяв се грайфера.
14
0
 
10
 
! Отговори
До 2 преди 5 години
Нещо не си разбрал - ден без велосипедисти, жертви на пътя! Тук се има предвид да се избегнат жертви от страна колоездачи, а не че ти забраняват да ползваш колело!
13
8
 
1
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Спокойно, колеги! Клубът на арогантните травестити всеки ден отдава почит на Пенчо Славейков и Алеко Константинов.
12
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А кога ще проверяват дали Бай *** си е сложил зимните гуми??? Може би на 20 Януари? Българина има навика да си слага зимните гуми 1 седмица след първия сняг!
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Пътните полицаи ще извършват засилени проверки на техническата изправност на автомобилите и на осветителните им системи, на поведението на пътниците и на шофьорите.'' Какво точно ще проверяват в поведението на шофЕрите?Папкали ли са,слушкали ли са и взели ли са заплата...
10
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много работа вършат ей. Четвъртият етап от тематичните им акции ще е да проверяват мотористите за каски януари месец.