Грешно поставен знак "Стоп", лош път... Защо загинаха футболистите?

Причините за тежкото ПТП, коментира специалист пред Bulgaria ON AIR
30 окт 2018 18:15, Петя Славова
28

На 12 септември тази година четиримата футболисти от отбора на Павликени загинаха в тежка катастрофа. Инцидентът стана на главния път Плевен – Русе, в района на село Горна Студена.

Колата с четиримата мъже не спряла на знак "Стоп" и била пометена от ТИР. Жертвите са на възраст между 19 и 40 години.

Още по темата

Редица пропуски, висока растителност, грешно поставен знак "Стоп" и още много други фактори са станали причина за трагедията, в която загинаха 4-ма души. Това откриха независими експерти от Института за пътна безопасност.

"Една водеща причина няма, всеки инцидент е поредица от причини. Имаме кръстовище, което не е ясно видимо, има голяма растителност, настилката не е добра, освен това знак "Стоп" е грешно поставен. Има много причини за този инцидент", категоричен бе Методи Стилянов от Института по пътна безопасност пред Bulgaria ON AIR.

По думите на експерта видимостта на мястото наистина е много затруднена и е трудно през нощта да видиш, че пред теб има път с предимство, по който се движат автомобили с висока скорост.

"Направихме няколко опита през деня и през нощта. Който и да е водач, той ще загуби време при взимането на решение какво да прави. Идващите автомобили, които са с предимство, карат с висока скорост, а самата настилка има проблеми - има коловози, има висока растителност, а зоната за безопасност не е достатъчна", обясни още Стилянов.

3-ма души са участвали в заснемането на експеримента, а докладът е около 60 страници.

Методи Стилянов обаче смята, че ако в другите държави тези доклади са много ценни за органите, то в България институциите - в този случай АПИ, се плашат от заключенията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
5
 
! Отговори
Gorskio преди 5 години
Участъкът е прав. Има ограничения и на главния път и на второстепенния. Било е през нощта - фаровете на тира са се виждали от поне 2 км. Какво има да го бистрят - помислил си е че ще мине, но не е преценил разстоянието и тира го е отнесъл. Сега *** и експерти си правят предаванията/изкарват си пари на гърба на загиналите. Грозна картинка...
21
1
 
6
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 5 години
Значи момчетата през ноща са карали, предполагам без да са близнали алкохол.После са видели знака стоп, спрели са разбира се, но оттам понеже няма видимост, влизат с *** газ на главния път и там става трагедията.Честно, вервате ли ги тия глупости?Не знам защо се търси под вола теле....
20
7
 
9
 
! Отговори
цецо преди 5 години
Момчетата са си виновни. Защо се търси под вола теле. Минавали са и друг път оттам, знаят какво пресичан и въпреки това не са намалили и огледали. Това е.
19
0
 
10
 
! Отговори
апи ха ха преди 5 години
Тия от апи се натискат по бюрцата си вместо ежедневно да обикалят. Колко счупени мантинели и знаци, дупки, растителност, изтрити пешеходни пътеки и т.н. ТРЯБВА ДА КОНСТАТИРАТ И ОПРАВЯТ ВЕДНАГА.
18
10
 
8
 
! Отговори
Видеото,... преди 5 години
...което тече по време на разговора, почти на 100% опровергава твърденията на експерта за липсваща видимост и невъзможност на водача да реагира правилно. Има и виждащ се знак, и други табели, и главният път се забелязва, най-малкото заради фаровете на преминаващите автомобили. Само напълно дезориентиран шофьор може да сбърка в тази обстановка! И, за съжаление, момчето е сбъркало...
17
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И ще напишем на паметните плочи, причината!
16
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
футболисти.почерпка.висока скорост.но всичко останало и то е допринесло за смъртта на 4 млади момчета
15
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
защото АПИ е само от назначени наши хора.защото знакът не се вижда и не е по стандарт.защото пътят е неподдържан ,и храстите и дърветата пречат на видимостта,защото който и да загине никой не го интересува и няма прокуратура и съд,защото няма държава.има само комисионни и кражби на всяко ниво!
14
3
 
5
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Селяни прости, колко пъти да ви казвам, че трябва да мислете 24 часа в денонощието, и когато спите трябва да мислете!!!Който мисли на пътя, ще се прибере жив и здрав!!!Агент Дан Гарвахал!ЦРУ!!!
13
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предъвкват темата. Ако всичко е толкова зле - растителност, знаци, настилка, видимост и така нататък - досега там да са се претрепали половината държава, нали? А там надали е имало катастрофа в последната година, освен тази. Изводите ги оставям на вас.
12
2
 
11
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Колко пъти ще повтаряте тази статия?Ако за нарушение в наказателното поле се отсъждаха 100 тояги на голо вместо дузпа, футболът щеше да е много по-атракривен.
11
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Местната власт си носи отговорноста по пътя.Водача е да спазва знаците.
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До10 пътя е за пътни превозни средства и към пътя задължително се сигнализират с нужните елементи. Отговорноста по тях не носи водача. Той не упълномощен от никой нито да поставя нито да маха знаци. Има ди лица НА ЗАПЛАТА ЕЖЕМЕСЕЧНО.
9
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тиражия съм от 40 години случвали са ми се хиляди недомислици които ги измислят такива като АПНИ-го. За тези погубени животи са виновни единствено от АПИ-го. След като пътя не е осветен знака СТОП трябва да е на видно място а не обрасъл в храсти и дървета. Ако трябва да му се монтира и лампа за да го осветява. Ако на мен ми се случи такава случка ще ги съдя директно в Страсбург а не да лежа в затвора заради селян.дурски пееаси. Съд до дупка и никаква прошка за АПНИ-го.
8
5
 
10
 
! Отговори
Bg izmet преди 5 години
До експерта.ПРЕЗ НОЩА КОГАТО НЯМА ВИДИМОСТ И МЬГЛА НОРМАЛНИЯ ШОФЮР АКО НЕ Е КЬОРАВ ТРЯБВА ДА СЕ ОГЛЕЖДА ЗА СВЕТЛИНИ ОТ ДРУГИ ТРАНСПОРТНИ СРЕДСТВА.БОГ ДА ПАЗИ БГ ОТ ТАКИВА ЕКСПЕРТИ.
7
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Момчетата са от региона. Минавали са десетки пъти през това кръстовище.Много добре са знаели, че са без предимство. Няма никаква растителност, няма храсти, няма дървета. Има си и знак стоп. Да не говорим, че фаровете на идващия от Плевен товарен автомобил са се виждали поне от 200 метра.Друга е причината.
6
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин и Ромите са виновни!!!!Бат Бойко&Ко са невинни!!!!
5
2
 
6
 
! Отговори
... преди 5 години
Специално за алкохола- този, който е е карал е с 0.00. На мен с ми правили акт (падна разбира се) за това, че не съм спрял на знак Стоп, а ги изровхме от хтасталака.
4
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В ЕС на такова кръстовище се дублират указателни знаци + стоп. Отговорноста е на тия , които монтират знаците. Те не са доброволци.
3
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-после някой да спомене лошите пътища, липсата навсякаква мисъл при обозначаване и осигуряване безопасността на пътя. Разчита се основно на шофьор-неговите умения и мисъл. Който е пътувал по пътища в цивилизована държава-знае за какво говоря...