Жестоката реалност: 22 убити жени за година от партньорите си!

Защо не се взимат превантивни мерки, защо няма работещи инструменти
1 ное 2018 11:00, Петя Славова
312

26-годишният Викторио Александров ще се изправи днес пред съда, за да бъде определена мярката му за неотклонение.

Само преди дни той разстреля брутално партньорката си – 23-годишната Дарина Министерска, уби едногодишното им дете и отвлече с пистолет таксиметров шофьор, насочен към главата му.

Снощи, пред разследващите, Викторио обяснил, че не помни нищо от двете убийства. Единствено си спомнял как се е разхождал в Северния парк с детето и се е возил с него из автобуси.

Още по темата

"Очевидно в държавата ни има проблем с насилието над жени. Въпросът е обаче как той да се разреши. Престъпността не бива да се разделя на мъжка и женска. Тя е провокирана от дълбоки социални проблеми и на практика е следствие, а не причина", коментира пред Bulgaria ON AIR експертът по сигурност Николай Марков.

По думите му основна вина за подобни трагедии имат хората, заемащи високи политически длъжности, които не взимали превантивни мерки срещу насилието сред българското общество.

"Безспорно е нужно в държавата ни да има работещи инструменти, социални и образователни програми, защото поглеждайки статистиките за насилието в българските домове, които не включват малцинствата, ситуацията е тревожна", отбеляза адвокатът Николай Хаджигенов.

А статистиките са повече от смразяващи!

Само от началото на 2018 година 22 жени са били убити от своите бивши или настоящи съпрузи или партньори. 3 деца – от своите бащи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


312
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
249
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
пускат жалби срещу бившите си съпруги,че "осъществяват тормоз ",че "ги бият" ,че "отчуждават децата им",а Прокуратурата и Съда само им отмятат"обвиненията срещу БИВШАТА" в архива, защото са семейни и битови"простотии".И изведнъж като стане нещо УЖАСНО като това,тогава чак всички започват да вярват ,че на извършителя наистина нещо "му е хлопало в главата" и че страда от някакво разстройство....което специалистите,които са работили с него, просто са" пропуснали " да видят в симптоматиката му
248
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това поведение на този ..е ..нямам думи,които да опишат какво е....що за изродщина е направил,що за жестокост...Но ,да, само компетентните лица,които в случая са психиатри и психолози ще трябва много внимателно да го обследват тоя силно казано "баща"и "мъж"...за да си получи заслуженото по закон, дано да гние в затвора и това че има разстройство на личността не трябва да му оневинява действията.Но в тази нашата "мила" държавица виреят още много такива твари като Викторио,които от години пускат
247
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайде бе,тия двамата нищо не казаха,кой ги е избрал да дават мнения,защо не извикате ЖЕНИ ,Които можеше да са в бройката горе и да не са 22 , да разкажат те : как един Мъж ако е комплексар и богат дали няма да колекционира жертви.Не е вярно че БЕДНОСТТА е виновна за психопатски и изродски убийства ,а РЕВНОСТТА !!!В България виреят още хиляди такива "мъже", които пишат жалби срещу бившите си че са станали жертви,а всъщност накрая се получава: " насилника вика" дръжте насилника"!!!
246
0
 
0
 
! Отговори
Милена преди 5 години
Според мен при раздяла на двойка трябва да се направи обстоен психически преглед на мъжа и след това да се преценява изобщо дали е безопасно да има достъп до децата си. Сигурно се е стигнало до там, защото поредното мамино синче не е могло да поеме отговорност за семейство си и на жената просто й е писнало. Проблемът е в равните права на родителите и в това, че почти нищо не можеш да направиш без бащата на детето. И в повечето случаи психопатите обвиняват, че жените им са лоши майки.
245
0
 
0
 
! Отговори
преди 5 години
А колко мъже са обити за същото време
244
3
 
3
 
! Отговори
До Ангел преди 5 години
Ако е така взимам децата си с мен и тя да си върви където си ще и да не се връща при мен. Аз ще се грижа за тях. Аз не съм лош мъж. Възпитан съм добре. С добра психика съм. Просто не мога да го проумея като тя вече не се чувства добре с мене и да бяга при някой друг и тя да ми вземе децата няма да стане. Отивам в съда и ще кажа положението какво е и няма да позволя да ми отнеме децата. Колкото да съм беден все по добре ще ги гледам от колкото нея.
243
7
 
7
 
! Отговори
Спиро преди 5 години
Това жените са силно надценени организми. А красивите са най-сбъркани защото мислят че всичко им е позволено.
242
10
 
14
 
! Отговори
Ангел преди 5 години
Вижте сега! Ако изтрепем всички *** ,няма да има кой да ражда деца!!! Жените са с вас докато ви върви бизнеса ,живота ,докато се чувстват добре с вас.В момента в който се почувстват зле ,бягат.Това е факт.Това не значи ,че трябва да ги трепем!Не трябва да си го слагате навътре .Използвайте ги ,забавлявайте се с тях докато можете .Направете и децка градина и в момента в който тръгне да бяга ,усмихнете се, и им отворете широко вратата.Наранената в крайна сметка ще е тя!!!!
241
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде сега колко лоши сме мъжете в България!Поредната феминистка статия!Колко мъже са подложени на финансов и психически тормоз от жените си, приятелките си и любовниците си???Я напишете нещо за това!!!
240
2
 
0
 
! Отговори
ФараМехвани преди 5 години
До 264Що си? Майка баща имаш ле? Сводник!? Да ти така каза че си.Така се описа. Ти го каза!!! Обичам да ибба доволно и качествено. Но жената си е за мен и не им правя лошо. Много се разнежвам понякога!!!
239
0
 
1
 
! Отговори
ФараМехвани преди 5 години
До 261Тя затова с мен!!! А не с теб!!! Като видиш че не те понася оттегли се!!! Без много шум! Явно и си безкрайно нелицеприятен!!!
238
3
 
2
 
! Отговори
Predator преди 5 години
Момчета след,като масово се избиват жени в световен мащаб за какво говорим :)женчовци :) тази статия,също доказва моята теза!
237
6
 
0
 
! Отговори
Predator преди 5 години
До ФараМехвани-Батка ти колкото си голям толкова си мек и кух!Къв мъж си ти бе??Ща смачка жена??Твойта ако е моя да съм ги наслагал в буркани на парчета,това че ти си голям и мек(мекошав)си е твои проблем.Жените били с желязна приказка ти знаеш ли че 99.9999.9%от всички убийци са мъже за Сталин,Ленин.Мао И Адолф няма да говоря да ***,който избиха милиони факт ама ти ще ми възхваляваш жени страх го е от жена хахахахахахахахаххихиххЕ.
236
2
 
1
 
! Отговори
Едносъветче преди 5 години
Просто като я гледаш в това състояние не се успокоява ще те пердаши здраво! Вярвай ми! Цял живот няма да забравиш тази жена!!!!
235
6
 
6
 
! Отговори
ФараМехвани преди 5 години
Я се пробвай на мойта да не и позволиш. Ще те смачка, като стой та гледай. Ще станеш храна за червеите. Само ***. Жените са със железни психика. Не ги подценявай!
234
0
 
3
 
! Отговори
V преди 5 години
Решение чрез един морал и възпитание
233
1
 
1
 
! Отговори
V преди 5 години
До predator Знам разбира се, не казвам че няма никакви прелюбодейки на света. Но проблема е когато ревността е болестно състояние - пр. не даваш да се разговаря с др мъже, не даваш да работи където има мъже или казваш, защо се размина толкова близо - различни хора споделят, тези ситуации. А лошото е, че грешките на няколко жени се приписват на повечето или всички. А ако мъж така постъпи няма проблем- аз не искам тях пък да наказвамр нр сме джунгла,нито животни, а решение по човешки на начини.
232
4
 
11
 
! Отговори
Predator преди 5 години
До V-Момиче знаеш ли колко жени ражтат от други мъже и колко много изневеряват размиват расата си с африканци и какво ли още не също и се*с за пари?Това че ти явно си свясно момиче не значи,че всички са като теб.
231
1
 
10
 
! Отговори
Не е така преди 5 години
Жените могат да убиват брутално също. Просто методът им е различен. Тя сипва отрова в питието. Може да ти го резне члена докато спиш. Може да те заколи като те е вързала на леглото. Може да ти тегли едно токче и да те заколи в сърцето с нейната обувка ако знае карате и може да си вдигне крачето на голяма височина. Защото чувал съм колко са разтегателни и могат да правят шпагат 99% от жените го могат. Затова че жените могат да убият мъж няма силен пол.
230
3
 
8
 
! Отговори
V преди 5 години
И вие predator : Не прекалявайте с фанатичния ви патриархат, защото никой не е длъжен да търпи до безкрай нито побои нито тормоз, нито безпричинни обиди или убийство. Ако не знаете жените също имат чувства, душа страдат като вас, ама вие мислите че трябва да си стоят тихичко докле хванат някоя смуртоносна болест, ами поставете се на тяхно място нали сте много умни.