Днешното училищно меню: Кашкавал пане с мухъл!

Развалени млечни продукти в школа и забавачки в Сливен и Ямбол
2 ное 2018 12:15,
40
Днешното училищно меню: Кашкавал пане с мухъл!
Снимка: bTV

Районната прокуратура в Сливен започва проверка в детски градини и училища заради сигнали за мухлясал кашкавал. Млечният продукт се доставя в институциите по програма "Училищно мляко".

Към момента не е ясно колко учебни заведения са получили от мухлясалия кашкавал.

От ръководствата на училищата в двата региона (Сливен и Ямбол - бел.ред.) гарантираха, че децата не са яли от разваления продукт.  Родителите, обаче, са притеснени, защото децата ядат млечна храна два пъти седмично.

В Пето основно училище в Ямбол получили мухлясал кашкавал на 22 октомври. Според етикета той има срок на годност до лятото догодина.

Откритите млечни продукти с нарушени опаковки са поставени под забрана от инспекторите и са насочени за унищожаване

Доставчикът по програмата "Училищно мляко" е посочен от Фонд Земеделие. Фирмата е хасковска, съобщи bTV.

Срокът за извършване на проверката е 30 дни. Проверката е възложена на няколко институции - Областната дирекция на МВР в Сливен, "Икономическа полиция", Регионалната здравна инспекция в града и Областна дирекция по безопасност на храните – Сливен.

В посочения срок институциите ще трябва изготвят доклад, който да предоставят на прокуратурата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нестига че ги ранат па и негодуват
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А *** с праз,по-добре ли ви звучи!
34
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Винаги столоветев училищата са били долнопробни.Преди 33 години,когато по погрешка ме бяха записали на стол си спомням че "бобената"чорба представляваше вода с 2,3 боба,които трябваше да гоня с лъжицата.Явно нещата не са се променили в българския училищен стол.
33
3
 
9
 
! Отговори
Някой преди 5 години
До Киро кофражистаАбсолютно вярно! Децата не са там, за да се тъпчат (освен някои с по-характерен вид). Ако родителите наистина ги е грижа, ще им дадат нещо от дома. Живея близо до училище; през голямото междучасие повечето се редят на опашка в местния супер с кроасани и вафли, но все пак има и такива, които хапват домашен сандвич на пейката в парка. Просто е въпрос на култура и желание.
32
3
 
5
 
! Отговори
По програмата преди 5 години
за разнообразяване на храненето са доставили сирене Бри или Рокфор пък селяните се възмущават...
31
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За френското мухлясало сирене дават по 20-30 лв. за кг. А сега недоволстват кой знае какво е станало бре.
30
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
добре,че не е закуска-овесени ядки с ***(виждано поне в две софийски детски градини)А в мазето мишки!И като идва проверка от ХЕИ се съобщава предварително,за да се подготви всичко
29
0
 
9
 
! Отговори
Някой преди 5 години
До 29Аз на снимката паниран кашкавал не виждам. По-скоро е нарязан кашкавал за паниране и навярно на етикета пише, че е кашкавал пане. Обаче плесента се вижда съвсем ясно. Някой не си го е продал и го е шитнал за по 20 стинки на свинете...сори, на учениците. Как мислите зареждат тия, дето снабдяват училища? Всичко е брак! Просто тоя път са ги хванали, щото са прекалили.
28
4
 
4
 
! Отговори
29 преди 5 години
Това е кашкавал пане, не продуктът кашкавал.Четете преди да пишете
27
1
 
5
 
! Отговори
Анон преди 5 години
До заради печалбатаКашкавал, приготвен в училище??? Ти имаш ли представа как се прави кашкавал? Сигурно и млякото си мислиш, че расте в магазина.
26
0
 
9
 
! Отговори
институции безброй преди 5 години
Печалбите за избрани, последиците за невинните, епизод пореден от българската сага на безконтролното съществуване.
25
0
 
8
 
! Отговори
заради печалбата преди 5 години
Ако този кашкавал беше приготвен в стол на училището и се консумираше на деня,нямаше да бъде мухлясъл.Така че всичко друго са думи.Сега 3 институции 1 месец ще го сучат и мъчат и ще изкарат всичко ок.Под дъното сме,вървим към ада.Преди години от детска кухня във Варна се заразиха малки деца със салмонела, доказано.Последици да сте чули?
24
0
 
11
 
! Отговори
Бау преди 5 години
До Анонимен"Истината е, че в САЩ всяко училище има столова и учениците се хранят там безплатно на корем...Математиката за Х-ти клас, която се преподава в българското училище там се изучава в първи кypc от студентите по математика в Харвард..."Е, да де, те и затуй си внасят мозъци "на корем. Иначе ако ги оставиш сами да се оправят, точно след година са в каменната ера. Тъй че не разбрах хвалиш ли ги или плюеш по нас.
23
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мухала по сирената е полезен , но не им дава право да сервират това на децата
22
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МАХНЕТЕ ТОЯ ВИД ХРАНИ- ДАВАЙТЕ ПАРИТЕ НА РОДИТЕЛИТЕ- НЕКА ТЕ ДА СЕ ГРИЖАТ ЗА ХРАНАТА НА ДЕЦАТА СИ.
21
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хората си плащат екстра за сирене Рокфор, пък нашите реват... Ейййй няма угодия.
20
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Истината е, че в САЩ всяко училище има столова и учениците се хранят там безплатно на корем. Може който да си носи домашна храна от вкъщи. И плюс това в САЩ изучавания материал е несравнимо по-лесен отколкото в България. Часовете започват в 8.00 сутринта до 11.00: общо 3 астрономически часа. Математиката за Х-ти клас, която се преподава в българското училище там се изучава в първи кypc от студентите по математика в Харвард...
19
0
 
13
 
! Отговори
въпрос преди 5 години
Фирмата се оправдава със срока че важи, а ако са ги препакетирали в тези опаковки?А първичният източник на този кашкавал кой е?Ако се разровят в документите дали няма да излезе друго.
18
0
 
5
 
! Отговори
щраус в пясък преди 5 години
За глупостите български никой не ни е виновен.Затова че нямаме стратегии за развитието на образованието за сметка на печалбата на някои.С такова мислене сме обречени.Всичко се прави проформа истинските действия и мерки не се предприемат,рано или късно това ще доведе до колапс.
17
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В случая от училището са виновни, че са купили развалена стока и/или, че са я сервирали на децата след като срока е изтекъл.