Дарения за "Пимен Зографски"... За да бъде изографисан

Нужни за 100 000 лева за изографисването на храма
Обновена: 4 ное 2018 15:18 | 4 ное 2018 15:12,
8


В Бургас на храмовия празник на църквата "Свети Пимен Зографски" започна кампания за набиране на средства за изографисването ѝ. Единствената по рода си ампула-реликварий на свети Йоан Богослов беше изложена за поклонение в църквата, с което беше дадено началото на кампанията, предаде Bulgaria ON AIR.

Ампулата–реликварий, в която е имало лечебен прах на Йоан Богослов, беше открита от екип с ръководител Милен Николов през 2014 г. при археологически разкопки на единствената раннохристиянска базилика в община Бургас на п-в Форос в землището на кв. "Крайморие".

Находката е единствена по рода си в света. Гражданска инициатива събира средства за изографисването на храма, носещ името на Свети Пимен, който също е бил зограф.

От построяването на храма преди 7 години досега са събрани едва 11 000 лв., а са нужни 100 000 за изографисването на храма. Първите 200 лева даряват децата в неделното църковно училище към църквата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
1
 
! Отговори
Реликварии преди 5 години
из християнските църкви - хиляди.От тръни от венеца на Исус Христос, до черепа на св. Йоан. Множество копия, с които е прободен И.Х.Векове наред е съществувала цяла индустрия за изработването на реликви.Това за " единствената по рода си..." е просто смешно.
5
1
 
1
 
! Отговори
Сирак преди 5 години
Попа си сложи в джоба 80лв. за опело на починал, няма касова бележка или друго, черквата си взе 40лв. и 20 за свещи, а даде бележка за дарение 20лв., и после искат да дарявам пари... всичко това трябва да и безплатно за миряните и който колкото има възможност да остави или дари с бележка официално и легално.
4
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 2Въпросът е че тези пари могат да отидат за нещо полезно а не за един храм.
3
1
 
9
 
! Отговори
.. преди 5 години
Интересно... миряните ще събират пари за да платят на едни художници да им изрисуват храма. Художниците, без пари що не рисуват? А да, има миряни да даряват...
2
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
100 000 на вятъра, буквално.
1
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Можехте да посочите банкова сметка или друг начин за дарение на средства!