Хиляди хора на протест: Срещу условията на живот в България!

В Бургас полиция проверява демонстрантите, връчва стари фишове
Обновена: 11 ное 2018 16:08 | 11 ное 2018 12:30, Петя Славова
1218
Хиляди хора на протест: Срещу условията на живот в България!
Снимка: Булфото

Мащабен национален протест срещу поскъпването на горивата започна в няколко от големите градове в страната. Хората недоволстват още също за поскъпването на застраховката "Гражданска отговорност", за трудния живот от ниските доходи, за майките с деца с увреждания.

В Благоевград хората чакат протестиращите от Гоце Делчев и Дупница да се присъединят към тях и заедно да затворят движението на главен път Е 79.

Още по темата

В Бургас протестът започна с масирани полицейски проверки. Органите на реда взимат данни на демонстранти и им връчват стари фишове, предаде bTV.

Над 30 града се включиха в демонстрацията. Хиляди българи се стекоха в отделни райони на страната, за да изразят личното си мнение.

В Пловдив участниците са стотици. Към недоволните се присъединиха и рокерски групи. В Стара Загора над 100 коли се движат към Индустриалната зона, за да блокират водачите им и техни съмишленици пеша пътя за Казанлък.

Демонстранти се събраха и във Варна, като в началото хората се събраха пред общината. В Ямбол стотици се събраха на протест за втора поредна седмица. Присъстваха хора от всички възрасти,които поискаха от държавата по-ниски цени на горивата и по-високи доходи.

Протестиращите преминаха в мирно шествие по улиците на града. В Сливен протестът тръгна в 11 часа от Дамарски мост през централните булеварди на града.

Протестът на перничани започна на кръговото на Даскалово. Протестиращите бяха ядосани от това, че вчерашната им акция е представена като протест срещу мръсния въздух, като подчертаха, че се вдигат срещу високите цени на горива и основни стоки, новите правила за "Гражданска отговорност" и срещу лошите условия за живот.

В Плевен също над 100 автомобила преминаха с натиснати клаксони по основни улици през града, което предизвика затруднения в движението по кръстовища. Участници в протеста заявиха, че основното им недоволство е срещу високите цени на горивата и застраховките.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1218
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
 
18
 
! Отговори
Викинга преди 5 години
Простите хора правят бунтове,а умните революции ! Всичко в началото е добре но после всеки се отегля и чака някой друг да му свърши работата или да обере негативите, ако се издъни положението ! Такъв е българският манталитет за съжаление ! После пак ще чакаме дядо Иван да ни спаси,че да има кой да плюем после !(( Край ще има ли,ще се научим ли от историята,не знам((,но така ще изчезнем !!!!!!!!!
7
 
38
 
! Отговори
Бойко българоубиеца преди 5 години
Бойко спри да крадеш, че народът ти избяга на Запад. Ако приемеш закона да не плащаш и майчинството, все едно се съгласяваш със законния геноцид над българския народ. Вдигаш цената на горивата да си купиш още един остров, че ти е тесен този дето имаш. А 26 млрд. си ги връщай от твоя джоб. Хората в България не са ти роби. Като вдигаш постоянно цените на сметките кой ще издържи в България?????
23
 
12
 
! Отговори
Комуниста преди 5 години
Визия за България:1. Заместваме всички напитки с ВОДА;2. Заместваме всички храни с ХЛЯБ - с купони;3. Бензин и ток не ни трябват. Жан Виденов!!!
9
 
9
 
! Отговори
Симо преди 5 години
Колко хора срещнах, които искали да бъдат с Русия. Да сме били като част от Русия. Безмозъчни. И кой ще ни представя интересите в държавната им власт? Бившите палачи на Коминтерна? Не, това няма да стане, понеже в Русия Комунистическата партия е забранена със закон. След 1930г, но официално след Ленин и след Сталин в Русия не е останал пукнат Българит по високите етажи на властта, че да лобира за България. Нужни са качествено нови хора, които да ни представят в Русия. А, не дъртите лисунгери.
5
 
34
 
! Отговори
Ще поскъпне всичко преди 5 години
Българите протестират, защото искат по-добри условия на живот. Хора, разберете вдигне ли се цената на горивата ще се вдигне ВСИЧКО. Тук не е въпросът дали имате или нямате кола, а че всичко ще поскъпне, а иде зима. Бойко сякаш иска да се отърве от пенсионерите и да измрат през зимата, за да спести да плаща пенсии. Напомня ми 97-*** година, когато беше Костов на власт и повтаряше ,, Стягайте коланите". Единствената разлика е, че тогава не можеше да се емигрира легално, не бяхме в Е.С.
8
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
какви горива, какви застраховки ви се привиждат на протеста, ве некадърничета.това е чист граждански акт срещу неадекватниците в парламента, мс и държавните органи. в него няма политика има искания към политиците т.е. към тарикатите във властта, а следващата неделя вече ще сме стотици хиляди по улиците и пътищата.
25
 
11
 
! Отговори
бай ой преди 5 години
винаги се намират ченгета да организират протести, винаги се намират *** да протестират, намират се и олигарси да финансират, големият въпрос е като падне правителството кой ще дойде да управлява и какво ще направи...К.Н. няма търпение, а отзад Р.Овч.доволно потрива ръце...и нито горивата ще поевтинеят, нито *** ще забогатеят, пак ще си протестират по улиците гладни и недоволни...аз отивам да работя,че иначе глааад...
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тук двама- трима /па може и само един/ платени трола си позволяват да обиждат справедливо гневящите се на престъпното управление хора.Тролчета, че нали вие - герберчетата и комунистчетата, сте си едно и също, бе! Кого лъжете?! Нали една майка ви е пръкнала - все едно и също вредно нещо, което изгони де що имаше млади и работоспособни хора оттук и шепата останали в момента заради такива като вас си стягат багажа. И децата няма да ви се вържат на евтината провокация и елементарни похвати.
17
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Глад и лабут за ***! Не може всеки *** с кола. Та и по две коли имат. Бензина 5 лв., гражданската 1500 лв.!!!
1
 
2
 
! Отговори
Nari преди 5 години
Niakoi si e vkluchil transponderite.....
7
 
19
 
! Отговори
До 1082 преди 5 години
Малкият въпрос е, ти на каква герберска хранилка си, излез тази вечер и намери платените "протестъри" герберче
27
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГОЛЕМИЯ ВЪПРОС Е НЕ ДАЛИ, А КОЙ ПЛАТИ ПРОТЕСТИТЕ И КАК ОЧАКВА ДА БЪДЕ КОМПЕНСИРАН. ЗАЩОТО ВЧЕРА СЕ ИЗГОВОРИХА КУПИЩА ЛЪЖИ- НАПРИМЕР КАК ПО СОЦА СМЕ БИЛЕ НА 33 МЯСТО В СВЕТА ПО БЛАГОСЪСТОЯНИЕ- ТОВА Е ЖЕСТОКА ЛЪЖА- МЕДИ ДОГАНОВ БЕШЕ С ДОМАШНО ОПЛЕТЕНА ФАНЕЛКА НА КРЪГЛАТА МАСА- КАТО НЕГО БЯХМЕ 80% ОТ БЪЛГАРИТЕ.
3
 
3
 
! Отговори
Sega utre преди 5 години
Aide na drugia pro test vseki bulgarin da si napishe na edin bial list kolko pari za edin chas pecheli sega i kolko iska da pecheli utre kato doide Cornelea na premierskia kojen foteuil .....
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е цената на горивата,или данъка за стари автомобили,гражданската отговорност е проблема,там е голямата далавера
22
 
10
 
! Отговори
Дърт комуняга преди 5 години
Ако другарката Нинова стане министър-председателка, бензина ще стане левче литъра! Само БКП! Долу Бойко! Урааа
25
 
13
 
! Отговори
Гошко преди 5 години
Да се протестира заради цените на бензина, е все едно да се протестира срещу глобалното затопляне. Просто определени кръгове имат тесни политически интереси от тези протести и затова ги стимулират с пари и влияние!
41
 
11
 
! Отговори
Фори преди 5 години
Протестерите са платени.
5
 
34
 
! Отговори
пипи дългото чорапче преди 5 години
Мразя ви безплатно Герб!
17
 
8
 
! Отговори
България за ГЕРБ преди 5 години
Да живее ГЕРБ и Комсомола !
2
 
16
 
! Отговори
Кирил преди 5 години
Кирлив съм и в душата герберска!