Хиляди хора на протест: Срещу условията на живот в България!

В Бургас полиция проверява демонстрантите, връчва стари фишове
Обновена: 11 ное 2018 16:08 | 11 ное 2018 12:30, Петя Славова
1218
Хиляди хора на протест: Срещу условията на живот в България!
Снимка: Булфото

Мащабен национален протест срещу поскъпването на горивата започна в няколко от големите градове в страната. Хората недоволстват още също за поскъпването на застраховката "Гражданска отговорност", за трудния живот от ниските доходи, за майките с деца с увреждания.

В Благоевград хората чакат протестиращите от Гоце Делчев и Дупница да се присъединят към тях и заедно да затворят движението на главен път Е 79.

Още по темата

В Бургас протестът започна с масирани полицейски проверки. Органите на реда взимат данни на демонстранти и им връчват стари фишове, предаде bTV.

Над 30 града се включиха в демонстрацията. Хиляди българи се стекоха в отделни райони на страната, за да изразят личното си мнение.

В Пловдив участниците са стотици. Към недоволните се присъединиха и рокерски групи. В Стара Загора над 100 коли се движат към Индустриалната зона, за да блокират водачите им и техни съмишленици пеша пътя за Казанлък.

Демонстранти се събраха и във Варна, като в началото хората се събраха пред общината. В Ямбол стотици се събраха на протест за втора поредна седмица. Присъстваха хора от всички възрасти,които поискаха от държавата по-ниски цени на горивата и по-високи доходи.

Протестиращите преминаха в мирно шествие по улиците на града. В Сливен протестът тръгна в 11 часа от Дамарски мост през централните булеварди на града.

Протестът на перничани започна на кръговото на Даскалово. Протестиращите бяха ядосани от това, че вчерашната им акция е представена като протест срещу мръсния въздух, като подчертаха, че се вдигат срещу високите цени на горива и основни стоки, новите правила за "Гражданска отговорност" и срещу лошите условия за живот.

В Плевен също над 100 автомобила преминаха с натиснати клаксони по основни улици през града, което предизвика затруднения в движението по кръстовища. Участници в протеста заявиха, че основното им недоволство е срещу високите цени на горивата и застраховките.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1218
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
981
0
 
3
 
! Отговори
Forever преди 5 години
Поне да станат двама,че да му дойде малко акъл на Киро.
980
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига с тия сексуални пориви към Киро, че взе да се размножава.
979
3
 
4
 
! Отговори
Кирил 2 преди 5 години
Няма значение какво образование имам, а какво мога, какво правя, и как го правя. Образованието не е достатъчно на човек, да живее добре. Познавам много начетени, образовани, но бедни хора. Защо се случва така? Свикнали сме да свързваме интелигентността само с четенето. Е, прочетох доста коментари тук и не смятам, че станах по-добър. Бабите, които хвърлят пари през прозореца, и те са чели. Майка ми е учител, чела е много жената, учила е, но вярва на всякакви небивалици в Интернет...
978
0
 
10
 
! Отговори
Forever преди 5 години
Висша форма на цинизъм е да подценяваш човешкия труд,миньор е трудна и достойна за уважение професия!
977
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кире, колко миньора познаваш?
976
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До кирчоНяма да ви обучавам повече, лека нощ от мен!
975
6
 
0
 
! Отговори
Кирил преди 5 години
До Мега миньорПишеш граматически правилно, явно не си точно миньор, а платен драскач в сайта.Не съм срещал досега миньор да говори правилно български език, камо ли да пише така
974
0
 
1
 
! Отговори
Кирил 2 преди 5 години
Кирил 1, мир човече. Мислех, че ти си ***. Извинявам се. Май и двамата сме се параноясали от платените батки. Лека!
973
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кириле тая работа с оправянето не е като да те оправят теб! На теб явно ти харесва да си ходиш оправен, но на нормалните хора не!
972
2
 
2
 
! Отговори
Кирил преди 5 години
До КирилЯвно станахме двама Кириловци, платения *** предлагам да изчезне. Нямаш необходимото образование, вдъхновение и интелект да ме копираш
971
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кво ще оправиш бе кире виж оправи си кочинката пък тогава раздавай акъл! С тия парички от троленето до къде ще стигнеш?
970
1
 
9
 
! Отговори
Тео до Кирил преди 5 години
Кириле, не бъди толкова циничен и надменен! Хората, с които опонираш не са втора стока! Станал си новоизлюпен гражданин, който (може би) взима 3-4 бона заплата, но зарзавата и кашкавала, къде го нагъваш идва от земята българска, гледана от горди българи, за които парите не са всичко. Но имат нужда от нормален стандарт на живот, имат нужда от коли да носят стока и инструменти. А всичко това им се отнема пред очите, без алтернатива от търтеите в НС. И най-чувствителната прослойка е засегната!
969
7
 
2
 
! Отговори
Кирил преди 5 години
В бизнеса със суджуците съм и ми върви добре, а вие сте мързеливци.
968
7
 
0
 
! Отговори
Кирил преди 5 години
До АнонименКои са съществените неща според теб - ракийката и салатката вечер най-вероятно и другите три неща
967
7
 
0
 
! Отговори
Кирил преди 5 години
До КрасимирАко е за можене мога, но не ми се занимава
966
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Целта на такива прошляци като тоя киро е да отвличат вниманието на нормалните хора от съществените неща! Това са платени леки мъже!
965
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До КирилКиро сигурно гледа прасета, свикнал е с гледката в *** и герберите въобще не го дразнят.
964
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що бе, Кирчо ? Що така обиждаш българският народ ? Да, прости сме, щото търпим такива като тебе да се подиграват с труда на народа. Кирчо, по-добре си трай, защото на народът му е писнало точно от такива "разбирачи" като теб. Ясен си ми отвсякъде как живееш на гърба на другите. Ти си ***, смучещ кръвта на народа...
963
8
 
1
 
! Отговори
Кирил преди 5 години
До Мега миньорПредлагам ти да си смениш професията, въглищата вече са в историята. Не си ли чул са Илон Мъск, соларни инсталации, ВЕИ и пр. Трябва да се приспособиш към променящия се свят в който 80% от професиите ще изчезнат до 20 години
962
0
 
13
 
! Отговори
Мария преди 5 години
*** бунт братя! Иначе няма оправия !