С коли, тъпани, плакати: Протести срещу цените на горивата

Майки на деца с увреждания на улицата за пореден ден
Обновена: 12 ное 2018 19:43 | 12 ное 2018 19:43, Веселина Йорданова
333
С коли, тъпани, плакати: Протести срещу цените на горивата
Протестът във Варна. Снимка: БТА

Протести срещу високите цени на горивата се провеждат в Перник, Стара Загора, Варна и Добрич, предаде БНР.

Стотици перничани излязоха тази вечер с колите си на пътния възел "Даскалово". Протестът там започна около 18 часа. Хората настояват за понижаване на цените на дизеловото гориво и на бензина и за отмяна на повишението в данъка за старите автомобили.

Още по темата
Автоколона премина минути преди 19 ч. и през булевард "Патриарх Евтимий" в Стара Загора.

Протестиращите във Варна спряха трафика край сградата на общината за около половин час. Движението по кръстовището бе възстановено около 18:50 ч.

Протест се провежда и в центъра на Добрич. Той е срещу високите цени на горивата и поскъпването на живота. Недоволните са се събрали на центъра на града, ще направят и протестно автошествие по булевардите в Добрич. Те настояват за оставката на правителството.

В София протестът на майките на деца с увреждания прерасна в шествие, което тръгна от МС по булевард "Цар Освободител" и улица "Г. С. Раковски", за да стигне до централата на НФСБ  на "Г. С. Раковски" 134. Движението по улицата бе блокирано, а полицейското присъствие - засилено.

Майките на деца с увреждания от инициативата "Систмата ни убива" и тази вечер получиха подкрепата на десетки граждани, които ги придружават с тъпани и развяват, станалите емблематични големи черни знамена. Повече от час протестиращите скандираха "Оставка".

Протестът на майките се сля с този на политическо движение "Възраждане", който започна пред сградата на Министерския съвет час по-рано. Протестиращите се обявиха срещу високите цени на горивата и срещу демографската катастрофа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


333
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
9
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Малка подкрепа,то се вижда.
57
16
 
42
 
! Отговори
Ха,ха,хаа..СМЕШНИЦИ преди 5 години
ТИЯ ПРОТЕСТИ СА ПЪЛНО МЕНТЕ!!!!!!1/ ЦЕНИТЕ НА ГОРИВАТА НЕ ЗАВИСЯТ ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО , ЗАЩОТО ФИРМАТА ВНОСИТЕЛ/ЛУКОЙЛ/ Е ПЪЛЕН МОНОПОЛИСТ И САМ СИ ОПРЕДЕЛЯ ЦЕНАТА!2/АКЦИЗА НА БЕНЗИНА Е ЕДНАКЪВ ЗА ЦЕЛИЯ ЕС , ПО СПОРАЗУМЕНИЕ В БРЮКСЕЛ!3/ЯВНО ТОЗИ , КОЙТО ИНИЦИИРА ПРОТЕСТИТЕ --ИЛИ Е ПЪЛНА НЕВЕЖА , ИЛИ ИСКА ДА ПОЛЗВА ЦЕНИТЕ НА ГОРИВАТА ЗА ПОЛИТИЧЕСКИ ЦЕЛИ!ДОРИ И ДА ПАДНЕ ПРАВИТЕЛСТВОТО ---НЯМА КОЙ ДА ВИ НАПРАВИ БЕНЗИНА ЕВТИН , И ЩЕ НАСТАНЕ ПЪЛЕН ДЕФИЦИТ НА ПАЗАРА НА ГОРИВА ПРЕЗ ЗИМАТА.
56
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе къде изчезна Валери Симеонов. До скоро на всяка манджа мерудия. Гост на всички сутрешни, следобедни и нощни блокове. Компетентен по всичко и нагъл. Къде е да се изкаже.
55
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мили сънародници нека в идната събота и неделя да покажем че сме загрижени за нашата държава. Да идем и да протестираме мирно, и да покажем че не сме съгласни с тези политики на управляващите, които отнемат и малкото пари, които с труд изкарваме за да храним семействата си. Или да вдигнат заплатите, или да не вдигат данъците. Не говоря за заплатите на държавните служители, а на хората на труда. И да се спре с раздаването на не заслужени пари на държавните служители. Народа изпитва недоимък.
54
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Перник няма нищо безплатно.Всичко е платено.
53
15
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е на червените толкова им е силата! Червените бабички и дядовци измреха или вече не могат! Един квартал хора изкараха и стотина коли!
52
0
 
44
 
! Отговори
До 52 преди 5 години
Да, ама хората вярват на това, което виждат и на това, което реално усещат за себе си, а не на правителството, медиите или пък теб. Ти може и да си добре, но други не са. И винаги тези, които не са добре протестират. И революциоте винаги стават заради пропастта между богати и бедни, доволни и недоволни. И не забравяй - нищо не е даденост. Днес си добре, а утре не си. Днес си с пари, а утре си без. И това не зависи от теб.
51
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като виждате, че вече цели 29 години системата не върви, просто я сменете. Има и други, по-добри системи - пряка демокрация, конфедерация от независими градове-държави, анархия. Все някоя от тях ще потръгне и ще е по-добре, отколкото при сегашната мафиотска република. Защо тъпчете на едно място с десетилетия наред? Това са цели 30 загубени години, в които можехте да си подобрите държавата.
50
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе, някой може ли да каже, какво е произвел днес за Русия за да плати бензина на Путин ?
49
14
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нито една телевизия не показа точно колко хора протестират,а правят така, че да изглеждат повечко!
48
16
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А бе нали ги гледах! По сто човека във всеки град! Няма и хиляда! Тъпани,знамена! Е нема що! Много недоволни има!
47
5
 
41
 
! Отговори
Геле преди 5 години
Никого не бие полицията на Драгичево . Не лъжете. Седя в задръстването на първа линия. Хората малко по малко се разотиват.
46
7
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЗъбльоНяма какво да ядат само пенсионерите или поне по-голямата част от онези от тях, които нямат близки, за да им помагат.Всички други, стига да са здрави, са без пари само ако ги мързи да работят. Друг е въпросът, че на повечето места заплатите са смешни. Но това е поправимо, защото в държавата пари има. От нас зависи да ги накараме да плащат по-добре.
45
19
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скъпият бензин идва при нас от земите на скъпите "братушки" !
44
1
 
35
 
! Отговори
До 44 преди 5 години
Като те гледам колко си нормален е ясна работата
43
6
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нещо не е наред!Бойко Борисов ползва много повече кола отколкото обикновените хора, защото постоянно ходи на различни места по страната за да решава всевъзможни проблеми, да строи нови пътища, фабрики, спортни зали, да се среща с хората, да ги изслушва, да търси начини за увеличаване на заплатите, на учителите три пъти ги вдигна, на полицаите, пенсиите два пъти вдигна...И в същото време Бойко Борисов не протестира срещу цените на бензина!Защо Бойко Борисов не протестира, а?
42
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На новите избори които се задават нека да не гласуваме за партии които вгорчиха живота ни. Да не гласуваме за ГЕРБ, АТАКА. БСП. Това са хора които като им дадеш власт започват да се обогатяват и самозабравят. Това са лъжепатриоти . Това са глобалисти, това са хора които разиграват народа като панаирджийска мечка, и трупат пачки в джобовете си. Сега станаха 2-3 митинга и те дадоха назад и почнаха да обясняват, че не било така. А защо започнаха. Честно ли е това? Искрени ли са?
41
3
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако Тиквуний още си мисли , че хората протестират само заради цените на горивата , спукана му е работата .
40
9
 
39
 
! Отговори
Плаща Корнела, преди 5 години
но не може да осигури дори 15 трола тук.Не се знае зали не действат неколкократно по-малко, но с по няколко компютъра.И на улицата изкарва по една шепа хора.И на Братската могила на 7-и ноември бяха няколко десетки, а на паметника на Съветската армия - още по-малко.
39
5
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не омаловажавайте протестите - във Варна - Петел излъчваше на живо. Имаше хиляди.