С коли, тъпани, плакати: Протести срещу цените на горивата

Майки на деца с увреждания на улицата за пореден ден
Обновена: 12 ное 2018 19:43 | 12 ное 2018 19:43, Веселина Йорданова
333
С коли, тъпани, плакати: Протести срещу цените на горивата
Протестът във Варна. Снимка: БТА

Протести срещу високите цени на горивата се провеждат в Перник, Стара Загора, Варна и Добрич, предаде БНР.

Стотици перничани излязоха тази вечер с колите си на пътния възел "Даскалово". Протестът там започна около 18 часа. Хората настояват за понижаване на цените на дизеловото гориво и на бензина и за отмяна на повишението в данъка за старите автомобили.

Още по темата
Автоколона премина минути преди 19 ч. и през булевард "Патриарх Евтимий" в Стара Загора.

Протестиращите във Варна спряха трафика край сградата на общината за около половин час. Движението по кръстовището бе възстановено около 18:50 ч.

Протест се провежда и в центъра на Добрич. Той е срещу високите цени на горивата и поскъпването на живота. Недоволните са се събрали на центъра на града, ще направят и протестно автошествие по булевардите в Добрич. Те настояват за оставката на правителството.

В София протестът на майките на деца с увреждания прерасна в шествие, което тръгна от МС по булевард "Цар Освободител" и улица "Г. С. Раковски", за да стигне до централата на НФСБ  на "Г. С. Раковски" 134. Движението по улицата бе блокирано, а полицейското присъствие - засилено.

Майките на деца с увреждания от инициативата "Систмата ни убива" и тази вечер получиха подкрепата на десетки граждани, които ги придружават с тъпани и развяват, станалите емблематични големи черни знамена. Повече от час протестиращите скандираха "Оставка".

Протестът на майките се сля с този на политическо движение "Възраждане", който започна пред сградата на Министерския съвет час по-рано. Протестиращите се обявиха срещу високите цени на горивата и срещу демографската катастрофа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


333
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
258
6
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мъжът на Нинова работи в Лукойл!
257
4
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
не била 1000 лева гражданската отговорност....че 300 малко ли са....ами винетка 100 ....преглед 30-40...не слагам годишните консумативи за автомобила и като капак на всичко скъпия бензин...че и данъка повишават....е,естествено че има граници на търпимост които притискат хората до стената и затова излизат на улицата....голяма част от тях са с ниски заплати и при тези разходи няма как да търпят повече...увеличението на данъка било 1 кутия цигари на месец,а увеличението на пенсиите не е ли същото..
256
17
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е организиран протест на чужди държави у нас.
255
18
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега по телевизията им водях физиономиите на протестиращите при колелото преди Перник. Много ще са ми интересни криминалните им досиета и тези в КАТ. Май повтаряме 2013-та. Не ни дойде акъла. Разликата е, че липсват двамата с много пари и власт. Ако това е "българския народ"? Закривай!
254
17
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Протестирайте и срещу гравитацията и силите на *** - че ви падне разхода и че шпорите по-яко бричките.
253
9
 
56
 
! Отговори
Дедовия преди 5 години
До Ами,ако..Ако продължава така "Вожда " ,определено ще свърши като Кадафи ...убит в някоя канавка
252
2
 
49
 
! Отговори
Ами,ако.. преди 5 години
Утре всички протестиращи се покаят и се поклонят на премиера с думите -Вожде,към светли бъднини води ни!И той бащински загрижен за своя народ и великодушен както винаги ги поведе към светлото евроатлантическо бъдеще?!
251
6
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
излезе някаква снимка, според която цената на бензина е била по-висока през 2013 г. Естествено, че е била по-висока.И не са нужни снимки, нали много добре си спомням, че съм зареждал на 3,00 лв/литър, а супербензинът беше към 3,20.
250
8
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама луди ли сте, не виждате ли, че страните които не спират руски проекти са в постоянна стабилност и просперитет! Беларус, а? Таджикистан, Туркменистан, Казахстан, а? а? а? А Монголия? А Лаос? кадри-то, а? Благ живот е там, не като в поробени Холандия и Австрия например.
249
9
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има див капитализъм...................социализмът беше предаден от политици като Горбачов и Луканов!!!При капитализма има скъп нефт...................следователно скъп бензин и дизел!!! Кое не може да разберете?Или сте от тия "умните" 80 %??
248
10
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До anonimen 283Разбира се, така е...............бензинът и дизелът се получават при преработка на нефта...............нефта се търгува на пазарни цени!Следователно държавата е безсилна............КЕВР също не може да направи много!!
247
12
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
корнелия ген.как.!!!!!!!! Стига с тоя капитализъм!!!!!!!! Върнете ни развитото социалистическо общество! Върнете ни режима на тока! Държавния бензинец ни върнете, оня убавио-боядисано!!!!! Опожарен, ох, ох, ох- красота!!!! Не живот, а ЖИЗНЬ!!!
246
21
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спряхте 3 руски проекта, от които и България щеше да печели!!!Избрахте си ЕС и НАТО.................следователно руснаците ще ви продават скъп нефт...................оттам бензина и дизела ще са скъпи!!!Кое не разбрахте, селяни прости????
245
10
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Капитализъм.................транс-национални нефтени корпорации..............ОПЕК...............скъп нефт..............следователно скъп бензин и дизел!!!Колкото по рано го разберете................толкова по-добре за вас, селяни прости!!
244
6
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали мразите Русия и руснаците???Тогава ще купувате бензин и дизел по 5 лева литъра много скоро, селяни прости!Мразим путлеровия русский мир, а руснаците какво, народ като народ, само дето е доста по-изстрадал от останете народи. Е, и с доста по-промити мозъци са де. Ама то за толкова много години и толкова многобройни експерименти над себе си... чудо е че го има този народ.
243
11
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При нео-капитализма горивата са скъпи.............свиквайте!!Ако не ви кефи това................се оплаквайте на арменския поп!!!
242
14
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе днеска как ме ядосаха тези хулигани. Загубиха ми един час доката се прибера. Едно време нямяше бензин по бензиностанциите и имаше режима тока но никой не протестираше. Сега намерили лабавото и се правят на интересни. Къде е бай Тошо да им покаже как се протестира?
241
7
 
45
 
! Отговори
до 274 преди 5 години
че нали по комунистическо време бензина беше с купони , тока на режим за партийните секретари - жгулки , за сотаналите москвичи Това ли е по-хубавия вариант другарю партиен секретар
240
1
 
45
 
! Отговори
Ала_Бала преди 5 години
Протест ще бъде ако 3 дни не ходим по бензиностанциите!
239
9
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не сте гладни .............щом ревете за евтин бензин и дизел, а не за евтина храна!!!Като нямате пари за гориво.................ходете пеша, има и автобуси или карайте велосипеди, селяни прости!!Никой не е длъжен да ви продава евтин бензин...........сега има капитализъм!!!