С коли, тъпани, плакати: Протести срещу цените на горивата

Майки на деца с увреждания на улицата за пореден ден
Обновена: 12 ное 2018 19:43 | 12 ное 2018 19:43, Веселина Йорданова
333
С коли, тъпани, плакати: Протести срещу цените на горивата
Протестът във Варна. Снимка: БТА

Протести срещу високите цени на горивата се провеждат в Перник, Стара Загора, Варна и Добрич, предаде БНР.

Стотици перничани излязоха тази вечер с колите си на пътния възел "Даскалово". Протестът там започна около 18 часа. Хората настояват за понижаване на цените на дизеловото гориво и на бензина и за отмяна на повишението в данъка за старите автомобили.

Още по темата
Автоколона премина минути преди 19 ч. и през булевард "Патриарх Евтимий" в Стара Загора.

Протестиращите във Варна спряха трафика край сградата на общината за около половин час. Движението по кръстовището бе възстановено около 18:50 ч.

Протест се провежда и в центъра на Добрич. Той е срещу високите цени на горивата и поскъпването на живота. Недоволните са се събрали на центъра на града, ще направят и протестно автошествие по булевардите в Добрич. Те настояват за оставката на правителството.

В София протестът на майките на деца с увреждания прерасна в шествие, което тръгна от МС по булевард "Цар Освободител" и улица "Г. С. Раковски", за да стигне до централата на НФСБ  на "Г. С. Раковски" 134. Движението по улицата бе блокирано, а полицейското присъствие - засилено.

Майките на деца с увреждания от инициативата "Систмата ни убива" и тази вечер получиха подкрепата на десетки граждани, които ги придружават с тъпани и развяват, станалите емблематични големи черни знамена. Повече от час протестиращите скандираха "Оставка".

Протестът на майките се сля с този на политическо движение "Възраждане", който започна пред сградата на Министерския съвет час по-рано. Протестиращите се обявиха срещу високите цени на горивата и срещу демографската катастрофа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


333
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
278
7
 
36
 
! Отговори
До ГЕРБ Активисти преди 5 години
Много сте активни под тази статия, що ли?А че комунисти са в управлението сте прави - така е от десет години начело с Вожда Ви. Те това сте си - крадливи и амбициозни комунисти и комсомолци. С Вожд, Бял !
277
0
 
37
 
! Отговори
Лукоил държи 92% преди 5 години
От пазара на горива у нас Монопол му се вика Нормално е да ви *** като загорял тираджия магистралка *** на вас ви харесва , джендърчета мили ;)
276
0
 
39
 
! Отговори
Жалко дрогаре преди 5 години
Не можахме да докопаме 24 милиарда евро резерв които ГЕРБ събра:((((
275
1
 
38
 
! Отговори
Инспектор преди 5 години
До Анонимен 306 Държавен служител съм и от много години никой не е гонил служители по политически причини. Сменяват се само директорите и не се гонят , а преназначават на по ниски позиции, но директорската заплата остава. Така че недей да лъжеш.
274
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 304Навсякъде държавната администрация е на ГЕРБ. Много отдавна всички позиции бяха разпределени между ВАШИ хора, затова чиновниците не протестират. Вие сте на държавна хранилка.На места работниците не смеят да излязат на протест, страхуват се да не бъдат уволнени от работодателите.
273
3
 
39
 
! Отговори
Чиновник преди 5 години
Лентяите да се прибират по къщите. Горивата поевтиняха. Стана ясно че и гражданската и данъка поскъпват съвсем символично. Много по-малко от 10-те процента с които вдигаме заплатите в държавния сектор. Но да позная няма протестиращ чиновник. Ние работим за благото на протестиращите мързеливци.
272
4
 
42
 
! Отговори
До 309 преди 5 години
Администрацията не е само на Боко. Пълно е с приближени и роднини на функционери от БСП - те тези си седят и не се сменят с правителството. Почти навсякъде администрацията е комунистическа брат, само политическите кабинети са Бокови .... няма невинни! От Позитано е спусната повеля, крадете, правете напрежение, блокирайте работата .... и администрацията изпълнява брат.
271
8
 
44
 
! Отговори
гост преди 5 години
Горивата ги държат Комунистите от БСП-БКП. На Нинова мъж и къде работи , А ааааа
270
2
 
39
 
! Отговори
до 310 преди 5 години
те от чие име говориш,от името на парите платени ти от ГЕРБ да тролиш ли...не разбра ли ,че хората искат да ги управляват хора,които са се посветили на народната кауза...никой не е казал ,че това ще са старите мутри от БСП....ако Борисов беше направил живота ни по-добър,нямаше да протестираме...
269
8
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искаме орешарски пак да ни поуправлява! Рамо до рамо с нинова да ни води към светлото бъдеще. Па и таварищ станишев да се преизбере! Жан виденов искаме пак! Другарите гечев и р.овч. отново на държавния рул!!!
268
3
 
49
 
! Отговори
Питащ преди 5 години
Така и не разбрахме, защо Бойковата администрация си раздава парични бонуси между 900 и 3000 лева на човек?! Да си раздаваш бонуси на фона на мизерията на народа е цинизъм.
267
0
 
51
 
! Отговори
До 297 чужди държави преди 5 години
И кои чужди държави според тебе плащат за протеста?Тя Европа знае ли къде точно е България? Някои си мислят даже, че сме част от Русия, защото езика ни прилича на руския.Живея в Германия За протест в Полша чух, ама за нашата държава нито дума. Сякаш такава държава не съществува.
266
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
https://facebook/profile.php?id=100002550794064Ръководството на ГЕРБ разпределило задачите, за да се реагира на протеститеЕстествено авангарда за Сутрешните блокове бил поверен на проверените бойци на Партията - Тома Биков Плу жека, Антон Тодоров Шайката и Цветан Цветанов Бездомника.
265
9
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нещо рехав ми се вижда протестът, трактора що не праща хората си за уплътняване на масовката?
264
0
 
42
 
! Отговори
БЕЗДЪННА НАГЛОСТ преди 5 години
НАГЛОСТ Е ТВА - ПРЕДИ 2 ИЗБОРА ТАКАВА БАЛТИЯ ЗА НАРОДА! НО ЩЕ СИ ГО ПОЛУЧАТ... ТАМ , ПРИ ЦАРО, СЕДЕСЕТА И ПР...
263
6
 
42
 
! Отговори
СПОКО, преди 5 години
В МОМЕНТА БОКО СИ ПИШЕ МОЛБИЧКАТА! ЗА ТВА СЕ ПОКРИ НЯКОЛКО ДЕНА! СКОРО ЩЕ Я ДЕПОЗИРА ПРИ ПРЕЗИДЕНТА... СЕГА ГО ИГРАЕ : "*** АЗ НЕ СЪМ ТАКАВА К. ВА, НЕ СЕ ДАВАМ ЛЕСНО!"
262
12
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Върнете ни орешарски! Станищеф да си дойде от гнилия запад и да ни спасява! Синчето на нинова и то да си дойде от запада, на него му дайте да сваля цените на нафтата!
261
8
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ОС ТАВ КАААААААААААААААААААААА! ВЪЪЪН! ВРЪЩАЙТЕ МАНДАТА! ИЛИ ВРЪЩАЙТЕ ГРАЖДАНСКАТА , ДАНЪКА, БЕНЗИНА, ГАЗА... ТЪЙ КАТО НЕ ВИЖДАМ АКК ЩЕ СТАНЕ ТОВА, НАПРАВО СЕ МАХАЙТЕ!
260
3
 
39
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До Анонимен 299: Това пък какво общо има с темата. Той ли определя цените по бензиностанциите?Има комисия за защита на потребителите, комисия за защита на конкуренцията. Все държавни комисии и сигурно получават и добри заплати. А картел в цените на горивата все не могат да намерят.
259
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нинова щяла да се развежда ,защото мъжът й работел в Лукойл...вероятно Бойко също се раздели с бившата си ,тъй като била банкерка,а банките са най-големите грабители на народа...