50 причини за протестите: Живот в премерен хаос, а батакът – дълбок

Писателят Емил Йотовски коментира недоволството на гражданите
Обновена: 13 ное 2018 10:59 | 13 ное 2018 10:45,
90

"Протестът не е само за цената на бензина. Не е за майките. Не е за качване на власт на БСП или някой друг. Протестът, скъпи мои, е за всичко". 

С тези думи започна писателят Емил Йотовски своите 50 причини, заради които протестират гражданите.

По думите му страхотната липса на справедливост в последните 30 години в България е основният двигател на гражданското недоволство и причината, поради която хората излизат по площади и блокират пътища и магистрали.

Пред телевизия Bulgaria ON AIR той заяви, че ако всичко в държавата е чудесно, то цената на бензина не би била проблем.

"Политическият елит е функция на хората по дефиниция. Щом вече ги разглеждаме като друга група, тези хора са чужди на обществото, на исканията му. В някаква степен те се държат неадекватно, нагло, объркано, чудещи се какво да правят", каза Йотовски.

Той е на мнение, че живеем в премерен хаос, а хората протестират, защото вече няма какво да направят.

Писателят обаче е категоричен, че исканите оставки няма да променят нищо, ако системата остане същата.

"Това правителство е по-добро от предишното, което беше изключително безочливо. Сега поне имат желание да чуят за какво става въпрос", отбеляза той.

За Йотовски обаче няма съмнение, че "батакът ще продължи да се задълбочава", а хората ще продължат да бъдат още по-недоволни. Писателят призна, че се замисля как да напусне България, защото не иска детето му да расте в такава страна.

"Хората със скъпите коли не виждат ужаса. В момента поддържаме здравето си с DMS кампании. Медицината в България е сведена до DMS", посочи с горчивина Йотовски, който има медицинско образование.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да де ама те от скромни протести не разбират.Страхливите овце си блеят.Тези не страхуват от народа и знаят,че сме страхливци.Те и без народ симулират държава и лапат
45
9
 
16
 
! Отговори
ivailo преди 5 години
Дано се увеличи масовостта на протестите, та да види Бойко какво е да работиш под непрекъснат натиск от улицата, и какво му беше на Орешарски ... Иначе, не знам до колко са адекватни исканията на протестиращите.
44
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някакъв по-долу се надграждал, хе-ехее...! Платен писач, използва любимата на ББ дума "надграждане", отдалеч ти личи герберастията, бе!
43
26
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
50 безделника протестират.За какво?някой да им дава пари без да работят ли?
42
38
 
12
 
! Отговори
До 49 преди 5 години
Кой е на улицата? Аз не съм на улицата? Аз работя, боря се да успявам всеки ден, опитвам се да се развивам и надграждам, не съм клекнал да рева как някой друг ми е длъжен да ми осигурява розов живот. Защо да протестирам, за какво? Че се била вдигнала цената на горивата? Може ли в цял свят да се вдигат цените, само не в България? Като искаме комунизъм и държавата да определя цените на всичко, да контролира всичко, целия ни живот, какво мислим и правим - да си връщаме БКП и да се свършва, буквално
41
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 47Тук вече не става въпрос за партии, а защо народът е по улиците след 30г. шиби-даби-ду!
40
35
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щял да емигрира? Прав ти път, аман от пораженци, аман от търтеи, аман мрънкала, аман от вечно недоволни женички, аман от простаци, смятащи че някой им е длъжен да им осигури безметежен розов живот. От 30 години липсвало справедливост за Емилчо, не за друго а защото едни хора успяват, развиват се, благоденстват, а той не може и не желае, той завижда и мечтае да наказва, да отнема и преразпределя, така че да се чувства значим, *** но значима. Да живее комунизма, нали Йотовски?
39
36
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредното мрънкало! И подобни хора претендират, че са интелектуалци - къде ти е интелекта Йотовски? Повтаряш само клишета, чува се само едно фоново шумене, бля-бля-бля, ясно ти е че става дума за поредната тирада на неудачник, който смята че другите и митолочичното създание "държавата" са му виновни за всичко. 50 причини - интересно му е да ги видя? Сигурен съм, че са смешно-абсурдни. Когато е недоволен, един разумен човек протестрира като предлага решения на проблема - Йотовски предложения?
38
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много точно казано
37
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само, че тоя дето ни изкарва "лош матриял" и тоя дето ни оценява като "80%де-би-ли" са от различни партии.Но само да отбележа по една телевизия в неделя следобед един бивш дупедат изнесе следните факти - през 1990 година сме имали брутен вътрешен продукт 10 милиарда долара и външни дългове 10 милиарда долар. Сега, колко сме добре - брутния вътрешен продукт е 50 милиарда евро и заемите 22%.( ПИТАМ, ЗАЩО ЗАПЛАТИТЕ НЕ СА 5 ПЪТИ ПО-ГОЛЕМИ В СРАВНЕНИЕ С 1990 ГОДИНА, А СА СЪЩИТЕ -ПОНЕ МОЯТА?
36
11
 
32
 
! Отговори
Крум от Крумовград преди 5 години
Колата е средство за придвижване от т.А до т.Б. А на гащниците анцузи животът им се върти около колата, създали са си паралелна вселена, затова са яростни, понеже фалшивият им свят ще рухне заради безпаричие, и ставаш Гошо общия работник от Кауфланд, докато зад волана на таралясника-джиткаш, и фантазираш къф си екшънмен и бъдещ баровец.
35
9
 
9
 
! Отговори
Край преди 5 години
Демокрация без истински избори е невъзможна. И при бай Тошо имаше избори ама нищо не избирахме. И сега е така. Изборите които променят нещата са Мажоритарни избори в два тура за НС. Е те ви е забранено. Па и народа май много не го вдява или няма енергия да го наложи.А сега протестирайте и за ланския сняг.
34
3
 
39
 
! Отговори
До 38 преди 5 години
Народа протестира срещу мизерните заплати,които не му поозволяват да живее нормално,всички останали причини са следствие от тази.А ти герберски ***,явно си се оял доста,щом не виждаш действителното положение на 80% от българите.
33
10
 
17
 
! Отговори
man преди 5 години
Сваляме Боко, идва Корнелия с Доган и оправя нещата.. yes!
32
26
 
13
 
! Отговори
на протестите преди 5 години
основно присъстват платени от БСП, мутри-протестъри и подобен криминален континент.Всички вече го разбрахме, протестите трябва да се разпръснат със сила!!!!
31
4
 
28
 
! Отговори
До 32 преди 5 години
Нормалните и работещи хора не избраха ГЕРБ,а продажната администрация,от която може би си и ти и вота на един етнос,на който му бяха обещани благини,но вече и те не ви се връзват.
30
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Демокрация не означава само през 4 години да има избори и отвреме навреме някакви ощетени групи в обществото да се вдигат на протести за да свалят (законно избраното от мнозинството) правителство. Демокрация означава да има граждански организации които да водят активен диалог с управлението и институциите, тези граждански организации също да говорят помежду си защото понякога имат разнопосочни интереси, да се говори конструктивно за бъдещето, не да се кряка.
29
13
 
14
 
! Отговори
Край преди 5 години
Когато някой протестира за всичко - той всъщност не протестира за нищо.В момента се протестира за това бедните да се возят на коли. От това по-богати няма да станат - само ще приличат на богати отдалече.Объркан народ.
28
5
 
16
 
! Отговори
До 21 преди 5 години
Личи си, че си платен от ГЕРБ да ръсиш глупости като онзи Странджата и ГЕРБ forever
27
0
 
17
 
! Отговори
До 21 преди 5 години
А ти какво работиш, че българския вариант на демокрация ти се вижда най-съвършен? Защото аз под бизнесмени виждам нагли и крадливи мутри в България. Те ли са успелите за теб?На Запад(живея в Германия ) полицията си върши работата и такива мутряги ги опандизват. И да ти кажа от как дойде Бойко избягах, стана непононосимо както по времето на Костов който беше от СДС СИН и фалира България с инфлацията през 97-***. Тогава не бяхме в Е.С. Иначе щях да се махна още тогава.