МВР шефът: Протестиращите да спазват закона!

"Всеки има право на протест, но и на свободно придвижване"
13 ное 2018 14:15,
94
МВР шефът: Протестиращите да спазват закона!
Снимка: архив "Булфото"

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов призова протестиращите в страната да спазват закона и да не провокират полицаите, които изпълняват задължаниета си да опазват сигурността.

Още по темата

Той каза, че всеки има право на мирен протест, но и всеки български гражданин има правото на свободно придвижване и трябва да се намери баланс, за да няма засегнати.

Министърът посочи, че е разпоредил там, където протестите са заявени и е спазен редът, полицаите да организират движението, да следят за провокатори, както и да няма спречкване между участниците.

"На местата, където протестите не са заявени, органите на реда също ще се стремят да организират движението", посочи той.

Младенов допълни, че на установените нарушители от протестите в неделя, са били съставени актове.

На въпрос какви мерки се предприемат в зачестилите напоследък случаи на насилие и съпротива над полицейски служители, МВР шефът съобщи, че е изпратил разпоредителни писма, касаещи обучение на служителите, тактически действия в ситуации на неподчинение от страна на компактни маси, които системно нарушават закона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може ли министърът да обясни защо когато ГЕРБ протестираха срещу Орешарски спирането на движението (дори на магистрала! - спирали са ме) беше законно, а сега - не?
64
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
АБЕ КОЙ Е ГЛАВЕН СЕКРЕТАР НА МВР?
63
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 72ВЛАСТТА ГРЯБВА ДА СЕ СГАЗИ , ЗАЩОТО НИ МРАЗИ !
62
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Протестиращите да спазват закона.Ха-ха-ха!Ами ДАЙТЕ ПРИМЕР!
61
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ...71 У нашию град при Тошо имаше 15-20 милиционери, сега има 30 - 40 полицаи ама вече нема град станахме село ама полицаите повече, кой земеделче, кай чушкарин ама и заплата държавна и убава дават.Така е навсекъде , власта требе да се пази с пари от нази.
60
1
 
12
 
! Отговори
... преди 5 години
След като имаме най-многобройната полиция на глава от населението и най - високата престъпност , това значи че или полицията охранява престъпниците или че самите полицаи са престъпници . Не знам кое е по-страшно
59
1
 
9
 
! Отговори
marto преди 5 години
Протестиращите да спазват закона - А политиците не. Това е
58
0
 
8
 
! Отговори
Един турчин преди 5 години
Не се впечатлявайте от МВР-шефове и от редови полицаи.В повечето случаи това са хора с лошо образование и садистични наклонности с нисък коефициент на интелигентност.Ако се стигне до сблъсъци те ще бъдат насъскани срещу вас.Защо мислите, че в малка България има 70 000 служители на МВР?От какво толкова ви пазят?Те за кучетата,които охраняват овластените политици.
57
4
 
15
 
! Отговори
Ала_Бала преди 5 години
Троловете на ГЕРБ да плащат данъци и застраховки по техните нови правила, другите ще плащаме по сегашните!
56
4
 
14
 
! Отговори
Ала_Бала преди 5 години
Според Декларацията за правата на човека. ..."Всеки народ има право и на бунт"
55
24
 
9
 
! Отговори
was преди 5 години
Протестиращи, прекалено сте малко за да пречите на работещите хора!А като толкова ви влечат протестите , отидете пред централата на "Лукоил",но не тероризирайте останалите хора , които не мислят като вас!
54
5
 
22
 
! Отговори
цирк мвр преди 5 години
А какво стана с протестиращите полицай преди години който се държаха като бандити по улиците и тормозеха хората?те спазваха ли законните?
53
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За един истински протест не важат правилата и законите. Само един бурен протест може да има ефект.
52
1
 
16
 
! Отговори
Де Юре преди 5 години
Съставени актове ?! За какво? Впрочем, след съдебните решения по тия актове КОЙ ПЛАЩА ?!?! Не е ли крайно време парите по делата да се поемат от фонд заплати на МВР ?!
51
3
 
6
 
! Отговори
Сърдитко преди 5 години
Все за нещо ще намери да се начумери,ти му млякото горещо,ту пък друго нещо!Ако нещо изпълните,ще измислим друго и така до края на света!Накрая всеки срещу всеки и кой когото свари!Намирисва на анархия!
50
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ОСТАВКА!!!!!!
49
1
 
8
 
! Отговори
Швед преди 5 години
Ние партийни закони не спазваме! А, щях да забравя.. тоя не беше ли оня с бюлетините?
48
1
 
13
 
! Отговори
Ееее Веско, Вескооо. преди 5 години
,,Родната полиция ааа ? -- родна ама с наште пари по наште глави.....
47
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ОТ МОНИТОРИНГОВОТО НАБЛЮДЕНИЕ НАД БЪЛГАРИЯ ОТПАДАТ- НОРМАТИВНА УРЕДБА, НЕЗАВИСИМА СЪДЕБНА СИСТЕМА И БОРБА С ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНОСТ- БРАВО ГЕРБ.
46
11
 
9
 
! Отговори
АМАН преди 5 години
Нека се Протестира но да не се пречи на Хората... Неможе някой да ме задължава и аз да протестирам по улиците като е застанал на средата на Улицата и пречи на останалите... Протестирай без да пречиш ако искаш Подкрепа... защото това е твое право... но не нарушавай Моето