Дарен кувьоз в склад повече от месец. Защо?

От здравното министерство се извиниха за случилото се
24 ное 2018 15:16, Петя Славова
11
Дарен кувьоз в склад повече от месец. Защо?
Снимка: архив, Булфото

Вече повече от година кампанията "Капачки за бъдеще" събира средства, с които закупува кувьози за болниците в цялата страна. Лечебните заведения се избират на един принцип - най-старо оборудване. В някои от неонатологичните отделения има кувьози на повече от 40 години. Участниците в кампанията търсят информация за лечебните заведения от Министерството на здравеопазването. Преди месец те получават отказ за съдействие.

Още по темата

Досега са закупени 3 кувьоза - 1 в болницата в Червен бряг, 1 в Чирпан и 1, който все още не е в болница, а стои в склад. Апаратът в болницата в Чирпан вече е спасил живота на над 20 деца. Директорът на лечебното заведение Неделчо Тотев заяви, че кувьозите са задължителни за всяко едно акушеро-гинекологично отделение. Преди дарението бебетата са били транспортирани до болницата в Стара Загора, тъй като предишният кувьоз в Чирпан е бил от 1976 г. Използването на апаратите се налага все по-често поради все по-честото раждане на недоносени деца.

"Тази есен попитахме здравното министерство за 18 други населени места, но два пъти получихме отказ от информация", каза инициаторът на "Капачки за бъдеще" Мартина Йорданова пред Нова тв.

Другият инициатор на кампанията Лазар Радков съобщи, че е изключително трудно да се свържеш с Министерството на здравеопазването. Инициаторите ангажират своите доброволци, за да им помогнат сами да намерят нужните данни за лечебните заведения. Те лично изискват справки от болниците.

От здравното министерство се извиниха за случилото се. Те поеха ангажимент до 30 ноември да съдействат с нужната информация. Министерството съобщи, че се надява съвместната работа с кампанията да продължава и в бъдеще.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Стамат преди 5 години
До макДържавата подменя само автопарка на депутатите. За друго не е нейна работа. Явно.
10
0
 
0
 
! Отговори
no name преди 5 години
Това са убийци и мерзавци! Кувьозите спасяват ЖИВОТ!!! При купен апарат, който чака да бъде разпределен на нуждаеща се болница, някакъв жалък чиновник е решил, че недоносените бебета не са му приоритет и няма пък да дава информация на някакви си там организатори на кампаниики. Ааа *** ха. За кви се мислят те. Аз съм чиновник. Аз коля и беся. От моето благоразположение зависят човешки животи. Аз съм Бог.....Дано има справедливо възмездие за всички дребни души, които си играя със съдбата на хората
9
0
 
5
 
! Отговори
децата на БГ преди 5 години
и все пак има виновник който трябва задължително да бъде уволнен
8
0
 
9
 
! Отговори
ZFT преди 5 години
хехе интресува се някой от болните. Министерството е създадено за усвояване на средства не да разпределя някакви си ковйози. Ето реалната дейност на сегащните политици. Никаква връзка с обикновенния човек. Никаква отговорност.
7
0
 
17
 
! Отговори
До nekoj преди 5 години
Не защо... а кой? Това е проблема на цялата ни държавица. Че никога не е ясно кой а като е ясно няма последствия.
6
0
 
43
 
! Отговори
мак преди 5 години
Това не е ли гнусно? Държавата е длъжна да сменя апаратурата, а не доброволци, но вместо да помага, тя пречи. А може би от акцията с капачки не може да се открадне, не може да се манипулира нищо, както при избора на фирма- доставчик да речем, затова? И как може да има такива стари кувьози, умът ми не го побира.
5
0
 
31
 
! Отговори
Макс преди 5 години
Тази прекрасна инициатива е срещнала чиновническия непукизъм и отказ да се мисли.
4
0
 
33
 
! Отговори
nekoj преди 5 години
Само не разбрахме - Защо?
3
27
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайде още една негативна новина, вчера в новините казаха позитивна новина че едно семейстео са дарили кувиоз и се ползва в болницата, И сега тия антибългари от dnes да компенсират позитивното изкопаха и завъртяха подобна новина но с антибългарски акцент.....
2
0
 
38
 
! Отговори
едно: преди 5 години
Липса на човечност!
1
2
 
52
 
! Отговори
Не на системата преди 5 години
Представете си, каква изметгнеж работи по министерствата. .!!?