Теменужка Петкова: Чакаме проект като "Турски поток"!

Подобна реализация ще носи печалба с години, заяви министърът
24 ное 2018 14:00, Петя Славова
128
Теменужка Петкова: Чакаме проект като "Турски поток"!
Снимка: архив, Reuters

"Работим за това България да запази своето стратегическо място на газовата карта на Европа", заяви пред Нова тв енергийният министър Теменужка Петкова.

Още по темата

"Това може да стане, ако предприемем адекватни действия към промените, които се извършват около нас, проектите, които се реализират, и да направим така, че тези големи енергийни проекти да не заобиколят България. До голяма степен това зависи от нас", допълни Петкова.

Целта на правителството, по думите й, е България да има поне 3 различни източника за доставка на природен газ.

Петкова коментира и информацията в руски медии, че „Газпром” е взел решение за маршрута на втората тръба от "Турски поток" и той ще минава през България.

"Трябва да изчакаме официалната информация от колегите от „Газпром”. Но сме готови за реализацията на един такъв проект", заяви Петкова.

Тя припомни, че темата е била поставена и по време на визитата на премиера Борисов в Москва.

Петкова обясни, че предварителните анализи сочат, че инвестицията би била приблизително 2,6 милиарда.

"Ако бъде реализиран такъв проект, ще имаме печалба за 20 години над 4,3 милиарда лева. Имаме желание "Турски поток" да носи приходи дълги години", заяви енергийният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
7
 
! Отговори
дедо Пешо преди 5 години
Втората тръба на газопровода "Турски поток" ще минава през България, Сърбия, Унгария и Словакия. Това е определил окончателно "Газпром", съобщи руският вестник "Комерсант"
24
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако мислите за бъдещето на България,ще прекарате тръбата през България!На всяка цена!Това не само ще е в полза на България,но и ще спре крайно вредното дупчене(фракинг), което ще съсипе природата,водата,животните ни.След това трябва да си докарваме питейна вода в тръби от чужбина.Да не говорим за Черноморието и биснеса който може да бъде съсипан там.
23
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Южен поток беше много по-изгоден, но Борисов го спря и сега ще плащаме двойно на турците за ТП.
22
1
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
До сега не съм ни видял нито чул , някаква цел на правителството да се е реализирала.Но от вас чух , как по телевизията казахте , че'' Русия се е отказала от ЮЖЕН ПОТОК"??????*** късмет , че каквото е ПРАВИТЕЛСТВОТО , такъв е и НАРОДА.
21
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
20 години плямпат за азерска газ дето и до турция не е стигнала а те са почти една до друга да не говорим за втечнената дето американците я купуват от руснаците- първия танкер от ямалското находище замина направо за сащи на нашите им обещават американска газ - ами как да стане бре мало.умницицяла европа само некадърници и *** купуват от скъпата руска газа на нас от америка чакаме евтиния- ами та като сте си избрали крадци да ви управляватпутен ли ви е винавен или кравачетатат
20
1
 
19
 
! Отговори
..... преди 5 години
За Теменужка разбрахме, а Гинка кво прави?
19
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
цинични предизборни сметки с газовата атръба- на гербавите алчни предатели дето съсипват българияами какво се промени от преди 4 години - нещо само дето на гъзолизците на краварите путин им показа от трите най-дългото и после банкянското ходи като напикано мушкато да се моли за това дето му даваха а той го отказа и се хвалеше на всичкото от гореспомнете си кадрите - каква мизерия беше посещението- никой не уважава краваршингтонски пощаджии и гъ.золизци
18
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не им харесваше името "Южен поток". Много руски звучеше. Турският поток чакаха.
17
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТемеМушке..дано не дочакате точно вие!! Идат избори и току виж ти се наложи да работиш нещо!! Боко може да е пожарникар около тръбата,Цецо ще я кичи с лозунги!! Работели те и как точно работите?! Хавлии да ви дадем и кърпи,че кипи труд и пот.
16
1
 
11
 
! Отговори
ДО ВГ преди 5 години
КАКВО Е НУЖНО НА СЪРБИТЕ НЕ Е ВАЖНО ТЕ АКО ЗНАЕШ ГЕОГРАФИЯТА ГРАНИЧАТ С УНГАРИЯ , ХЪРВАТИЯ , И СЛЕД ТОВА АВСТРИЯ И ИТАЛИЯ , СЛОВЕНИЯ
15
19
 
3
 
! Отговори
БГ преди 5 години
Бойко да прекара втечнения газ до тука пък Турския поток ако иска и през Сирия да минава
14
11
 
4
 
! Отговори
БГ преди 5 години
то и да искат няма как да мине през Гърция като нищо някой ден ще им врътнат кранчето и газта ще си остане в Турция
13
9
 
4
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
важно е да няма монопол а силна конкурентност за да се поддържа качество и ниски потребителски цени за печалбата от проекта не е сигурно къде ще отидат тези пари и каква стойност ще имат спрямо 10-20 год инфлация, било то заради национална сигурност било то заради надежден евтин доставчик на газ не са ли нужни поне 3-4 източника?така няма да бъдем рекетирани от монополист
12
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** гербави, можеше да минава само през България и да сме стратегически партньор. Са зависим от турция, която може по всяко време да врътне кранчето, предатели пу
11
5
 
19
 
! Отговори
ай сиктир преди 5 години
От кога гербавите ги осени великата мисъл, че ще имаме печалба за години напред ??? Доколкото си спомням преди време суджука се биеше в гърдите, че е спрял три проекта. Какво точно се промени та се завъртя както винаги като ветропоказател и оти ручахме жабетата тогава???
10
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще дойде коледа за всичките шопари като теменужка
9
4
 
8
 
! Отговори
БГ преди 5 години
За кви сърби го правят бе *** количеството нужно на Сърбия може и с камиони да го доставят
8
2
 
14
 
! Отговори
999 преди 5 години
ДОБРЕ , ХУБАВО ! АМИ ХАЙДЕ ! РАБОТЕТЕ ПО УСЪРДНО !ЗАЩОТО ТАЗИ ИНФОРМАЦИЯ МОЖЕ И ДА Е ПРОСТО ЧИСТА МАНИПУЛАЦИЯ СРЕЩУ ГЪРЦИЯ ! ?ЗНАЕТЕ ЗА СЪЗДАЛИЯ СЕ ПОЛИТИЧЕСКИ КОНФЛИКТ МЕЖДУ РУСИЯ И ГЪРЦИЯ !ЗНАЕТЕ ЧЕ КОНФЛИКТ ИМА М/У ТУРЦИЯ И ГЪРЦИЯ !АМИ ВЪЗПОЛЗВАЙТЕ СЕ ДЕ !ЗАЩОТО УТРЕ ЧИПРАС БАРАБАР С ЕС , ЩЕ ВИ ПОДЛОЖИ БАНАНОВА *** И ПАК ЩЕ СИ ОСТАНЕМ С ЧЕТЕНЕТО И НАПИСАНАТО ТУК !
7
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БГПонеже не ги спазват затова има северен поток :Д
6
1
 
14
 
! Отговори
гошо тъпото преди 5 години
КЪДЕ ЩЕ МИНЕ ТУРСКИ ПОТОК ЗАВИСИ ОТ СЪРБИТЕ ЗА КОГОТО ГО ПРАВЯТ РУСНАЦИТЕ : МОЖЕ ПРЕЗ БЪЛГАРИЯ МОЖЕ ПРЕЗ ГЪРЦИЯ И МАКЕДОНИЯ ТА КАКО ТЕМЕНУЖКЕ КОИ ТЕ СЕ ИНТЕРЕСУВА ОТ ТЕБЕ.... ГЛЕДАЙ В ТЕНДЖЕРАТА ДА НЕ ТИ ЗАГОРИ ОБЯДА.