Протестите днес: За доходите ни, за чист въздух, за закони...

Недоволните затвориха отделни участъци, но сблъсъци нямаше
Обновена: 25 ное 2018 18:57 | 25 ное 2018 18:35,
216
Протестите днес: За доходите ни, за чист въздух, за закони...
Снимка: БТА

В редица населени места днес отново се провеждаха протести. Недоволствата бяха свързани с ниските доходи и стандарт на живот, предвидените промени в Закона за вероизповеданията, мръсния въздух, имаше искания за смяна на политическия строй.

Недоволни затвориха Петолъчката, други пътя към Бургас и Котел, но полицаите им забраниха да блокират изходите за Ямбол, Сливен и Стралджа.

Протестиращите от Благоевград затвориха пътя за Кулата. Първоначално те успяха да се измъкнат от полицията, като им казаха, че прекратяват протеста, и излязоха на главния път, предаде bTV.

Някои поискаха оставка на правителството и депутатите от 240 да станат 90.

Протестни действия имаше също в Разлог, Банско и Гоце Делчев. Протестиращи от Шумен, Разград и Търговище пък блокираха движението от и за Варна. С автомобили и жива верига протестиращите затвориха дори автомагистрала "Хемус".

Още по темата

Около стотина протестиращи се събраха в Бургас и тръгнаха по бензиностанциите да зареждат за дребни стотинки. Така те блокираха движението на кръговото на изхода в посока Слънчев бряг.

В Русе автошествие блокира централния бул. "България" с възгласи "Оставка!". Сред исканията е и по-ефективна борба със замърсяването на въздуха в дунавската ни столица.

Десетки хора се включиха в пешеходно шествие в центъра на Варна. Те достигнаха до Аспаруховия мост, но пълната му блокада не беше позволена. Основното искане беше за повишаване на стандарта и по-добри условия на живот.

Трийсетина жители на Монтана протестираха в центъра на града с искания за по-добър живот и смяна на политическия строй. Протести имаше и в Лом, както и на пътя за прохода Петрохан край берковското село Бързия. Пътни блокади не бяха допуснати.

Протестно автошествие от над 70 автомобила премина по улиците на Враца. Впоследствие над сто недоволни, включително и българи, живеещи в чужбина, блокираха  за кратко международния път Е-79 край града в двете посоки и играха хоро.

Освен срещу цените на горивата, протестиращите се обявиха и срещу цялото управление на страната през последните 30 години, срещу драстично ниските доходи, поискаха и оставката на правителството.

Протестно автошествие се проведе в Стара Загора. В него се включиха над 100 коли и мотори.

Представители на верски общности в България отново протестираха срещу промените в Закона за вероизповеданията и в защита на свободното изповядване на вярата. Протестиращите се събраха пред парламента, като шествието им продължи към Министерския съвет и Президентството. Подобен протест имаше и в Добрич.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


216
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
9
 
11
 
! Отговори
V преди 5 години
Аз имам идея как да стане всичко това ;) На изборите за това кой да стане евромилионер аз не гласувам щото за това си има тото .Обаче за да падне Бойко мисля да гласувам за БСП то ,а като има предсрочни избори ще гласувам за възраждане .Само те се отказаха от субсидията ,а това означава още преди да са влезли в парламента ПО ГОЛЕМИ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ ЗАРАДИ СУБСИДИЯТА ;) И Доналт Тръмп се отказа от заплатата си и вижте къъде отиде минималната заплата в САЩ ;) Това е пътя
19
18
 
10
 
! Отговори
БГ преди 5 години
Протеста им е незаконен на всички затворени пътища ,но ако полицията/жандармерията се намеси медиите ще гръмнат ,че има насилие
18
15
 
10
 
! Отговори
Врачанин преди 5 години
Врачанския пратест се разтури. Организатора обещал по 30 лв. на калпак избяга. Сего го търсим и ще му таковаме мамата.
17
20
 
13
 
! Отговори
Тир-еодач преди 5 години
МАХАЙТЕ СЕ ОТ ПЪТИЩАТА НИ!!!ЩЕ ВИ. ГАЗИМЕ ВЕЧЕ.ГУБИМЕ ПАРИ--И НИЕ ХРАНИМЕ ДЕЦА
16
6
 
14
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 5 години
Ако с протести не стане- с бой гаранция! Ама всички политици от 89та насам- за по- сигурно. Костуф, Царе, Седесари, "социалисти", Догани, Гербери (+патериците на Боко) и прочее свол0ч.Боко се ослушва, прави си Пи Ар акции в шоуто на Слави. Слави- "големия радетел" за България не знаеше или не искаше да го подхване както си трябва.Цацаров- и той Пи Ар при Славчо.Прогноза: Славчо ще влезе в следващия парламент и ще е патерица на Боко!
15
21
 
11
 
! Отговори
БГ преди 5 години
То не стига ,че протестиращите са прости ,но и пречат на обикновените хора
14
26
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Една шепа платени хора. За по 30 лв се продават на комунистите. Не виждате ли, че народа е щастлив и доволен при ГЕРБ. Бойко ще управлява още три мандата.
13
28
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ефекта от протеста е никакъв!73%--от българите не искат избори!А, заплатите се определят от Работодателя, не от Правителството!
12
22
 
14
 
! Отговори
БГ преди 5 години
Кога ли на превозвачите ще им писне и тировете няма спрат
11
24
 
9
 
! Отговори
Цецо преди 5 години
Протестиращи лъжат,обещаха по 30 лева,а тоя ,,плащача "се покри тук на Врачанският протест.Няма да им мръзнем повече.Вярвайте само на сериозен организатор
10
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На "Петолъчката" днес беше пълно с ченгета.
9
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Георги Ламбуров Депутатите ни стигат да са на поровина т.е 120 . Следва да се намали и всичката държавна адвинистрация включителна и на общинско ниво НАПОЛОВИНА, да се направи реформат в полицията и съдебната система . Какви са тия работа в МВР хем пенсионер хев и на работа, хем пенсия, хем и заплата, че не стигали парите за МВР - то.
8
24
 
11
 
! Отговори
Селчо преди 5 години
Цветанов каза:- България е стабилна с ГЕРБ хората ни искат!
7
6
 
25
 
! Отговори
От Българина преди 5 години
ГЕРБ КАЗАХА ЧЕ НЯМА ПРОТЕСТИ!
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко е часа?
5
8
 
33
 
! Отговори
Брекзит! преди 5 години
Брекзит с ГЕРБ и служебно правителство - какво друго?!
4
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Долу тиранина!
3
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Според МВР-1200 човека,а във Враца СКАНДАЛ ЗА ПАРИ!!За триийселеа надник толкУ...Ако имат БКП-то начело с дрогарката и дрогара в пРезиденството повече може да станат и 2100 човека.Разбира се че новината за скандала ще бъде скрита,изисква го както каза един от Слистра в СОФИЯ" борбътъ ье за сичку,тук сми да прутьестирами за сичку устафкъ"...
2
19
 
10
 
! Отговори
Офтседар преди 5 години
Уф, кажете им, че Т свали цената на петрола и да се прибират. Докато се усетят, че всъщност Боци вдигна цената на петрола ще си починат малко хората
1
12
 
42
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Браво на протестиращите! Дръжте се до победа!