Затворени участъци, катастрофи... Снежен ад в Северозапада!

Движението между Монтана и Враца е затруднено
Обновена: 28 ное 2018 13:14 | 28 ное 2018 13:10,
53
Затворени участъци, катастрофи... Снежен ад в Северозапада!
Снимка: Булфото

Зимната обстановката във Врачанско е усложнена. Катастрофа затруднява движението между Враца и село Згориград. Кола се е движила с несъобразена скорост и се е ударила в автобус, който превозва работници. При инцидента няма пострадали, но са се образували задръствания.

Движението между Монтана и Враца също е затруднено, задръствания има по път Е-79. Има закъсали в преспите тирове на пътя от Враца за Оряхово.

Спряно е движението на тирове между Мездра и Ботевград, предаде bTV.

Временно е ограничено движението на всички автомобили по път I-1 Видин - Враца в участъка Ружинци – Сумер на територията на област Монтана поради снегопочистване. Шофьорите на всички автомобили е необходимо да изчакат на място.

Тази сутрин инцидент, в който ТИР се обърна до село Смоляновци, затвори пътя Видин-Монтана. Инцидентът е станал към 4.00 часа, а шофьорът е македонец. Към 9.00 часа екипите на "Гражданска защита" успяха да изтеглят тежкотоварния автомобил на едното платно.

В Северна България е паднало най-голямо количество сняг. В Монтана снежната покривка е 27 см, във Враца – 21, в Кнежа – 18 см. В останалите райони на Северна България покривката е около 14 см.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
7
 
8
 
! Отговори
До 25 преди 5 години
Хаде посмали малко с лъжите. Какви берзенти, какви покривала. И ние сме живяли преди 1989 година и помним какво беше. Брезент беше забранено да се слага много години преди 1989-та. Само ако колата ти е в двора на село, можеше да си я покриваш. За последно кола с брезент в София видях някъде около 1965 година.
26
1
 
17
 
! Отговори
Стар софиянец преди 5 години
Преди 1989-та бях с Вартбург. Никога не съм имал проблем със замръзнала ключалка или да не пали от раз. С едни и същи гуми карах през цялата година - тези, с които си купих новата кола. Газехме сняг до колене и това на никой не правеше някакво впечатление, колите суи вървяха. Сега 5-10 см сняг и всички закъсаха.
25
2
 
9
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
До ЕдинДай Боже, кортежът на Бойко да го застигне лавина!
24
0
 
10
 
! Отговори
До 25 преди 5 години
Преди 1989 година около блока ми (172 апартамента), паркираха 78 коли, сега паркират 57. Навсякъде е различно.
23
7
 
11
 
! Отговори
Един преди 5 години
За носталгиците по комунизма ,аз съм от североизтока и по комунизма бях шофьор ,имало е случаи по една седмица да не излизаме заради сняг и навявания а и помня случай лежахме една седмица и обледяване, 1981г мисля че беше идваха военните с танк да спасяват П Кубадински от г. Самуил. Така че хубаво е да си спомняш с добро за младините ,но реално нещата май са същите за разлика от истинските(не мафиотски) демокрации!!
22
5
 
14
 
! Отговори
домоуправител преди 5 години
До АнонименПреди 1989 г. пред блока имаше 34 коли, а живущите бяха 367. Сега, при 217 живущи има 68коли (и пред блока и по съседните улици).А на колегата, който който говори за здравите руски машини ще припомня, че зимно време двайсетина от тези 34 коли се покриваха с брезентови покривала с изписан с блажна боя регистрационен номер.Даже разправяха случка, че на един му свили колата и под покривалото наредили кашони... Разбрал чак през пролетта. Ама де тогава медии, фейсбуци, форуми...
21
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ОБРЪЩАМ СЕРИОЗНО ВНИМАНИЕ НА ЖУРНАЛИСТИТЕ ОТ ДНЕС.БГ!Ама вие какво с тази статия бе?!?! Да не искате да кажете, че властта не може да се справи с един снежец? Еей, внимавайте, че да не дода!
20
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 19 Въобще не си живиял по онова време !Тогаво до всяко село имаше най-малко по 3 автобуса на ден и във всяко село кръчма и магазин. Млекоцентралите имаха от всеки ден товарен превоз до всяко село,Месокомбинатите всяка седмица!Да имаше криза в снабдяването на магазините ,но в последните 2-3год ,преди да падне комунизма!
19
3
 
5
 
! Отговори
някой преди 5 години
До КапитанИскаш да кажеш, че тогава хората са ги изкарвали на паша?
18
11
 
8
 
! Отговори
До Анонимен 13 преди 5 години
Дали са били колите по-малко преди 1989 година, не знам, но в блока, в който живея, който имаше кола преди 1989, има и сега, който тогава нямаше, няма и сега. При това паркираните около блока коли бяха повече преди 1989 година в сравнение със сега. Сега застроиха част от паркингите и не знам кака успяват да паркират хората.
17
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей няма кой да хваща снежинките във въздуха, не се изпълняват нарежданията, ама ще си плащаме като поп винетките нали на новата полиция по винетките.
16
14
 
17
 
! Отговори
Капитан преди 5 години
До Анонимен 17Аз съм живял. Сега има повече камиони, защото има търговия - разкарват стоки из страната. Тогава нямаше какво да се купи в магазините.
15
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Явно не си живиял по времето на комунизма!Личните автомобили са били по малко ,но пък имаше повече товарни автомобили,защото по времето на мъртвия комунизъм имаше много заводи ,ткзс-та, и се строеше повече от сега!
14
15
 
19
 
! Отговори
Анонимен: преди 5 години
Ами да и аз съм на същото то мнение, Първо през Комунизма пътищата бяха в по добро състояние. Второ колите бяха Руски и издържаха на лоши условия, Един нов Москвич, или, Лада, вървяха, много добре си бяха добре издържаха и на по тежък товар.
13
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Още миналата седмица се знаеше че ще натрупа сняг, но пак откраднати пари от кметовете и икономии на ГЕРБ.
12
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен 13 преди 5 години
До АнонименНямало е проблеми и изненади, защото тогава нямаше коли. Снегът не е проблем, проблем са колите, които не спират.
11
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Еи умнико през комунизма ни пътища имаше ни коли имаше ни катастрофи имаше и ако толкова ти се иска комунизма емигрираи в Китай там няма корумпирани полицаи дето са полицаи на маса няма така като тука някои да води децата им за носа това го няма и след това да си обиден ходи си в китаи
10
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименОтделно, че всяко село имаше специализиран гарнизон с техника, гориво и провизии. Зимите тогава бяха направо чукотски и никога не помня да е имало проблеми или "изненадани". Сигурно съм сънувал, все пак съм червен каскет.
9
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трупай, трупай, снежко бял.
8
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На гениалната ни "държава" не и трябват протести, 5 см. сняг стига за пълна блокада. В София метрото е на 8 мин. в час пик! Ескалаторите на метростанция Сердика, НДК и университета не работят... На бул. България и Гешов не работещ светофар, зверско задръстване във всички посоки, някакъв тъжен полицай ръкомахаше нещо в средата на кръстовището не че някой спазваше нещо... За 10 см. снежна покривка става свинщина, блъсканица, направо е смешно това е центъра на столицата...