Болница за продан: НАП й иска 5 млн. лв. Прибързано ли е?

Задълженията на болничното заведение са почти половин милион
1 дек 2018 09:30, Петя Славова
61

НАП обяви за продан сградата на Специализираната болница за продължително лечение и долекуване в Перник. Причината за това са задължения за почти половин милион лева, предаде Bulgaria ON AIR.

Управителят на болницата твърди, че продажбата е прибързана, защото от няколко месеца лечебното заведение изплаща задълженията си и затварянето ѝ ще остави пациенти от цялата област без лечение.

Още по темата

Задълженията на болницата се трупат от 10 години. Голяма част от тях са свързани със спирането на някои от клиничните пътеки. Независимо, че от няколко месеца лечебното заведение изплаща задълженията си, частния съдия-изпълнител приобщил НАП към страните за вземане на задължения, а оттам насрочили търг.

Според Венцислав Чунов, управител на лечебното заведение, един такъв ход е нелогичен, необоснован и от правна гледна точка, защото задълженията са 430 хиляди, а сградата струва 5 млн. лв.

Пациенти от цялата област посещават болницата за лечение и рехабилитация. Всички в болницата се надяват да не се стигне до продажбата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НАП се ***! Прекаляват вече!
48
0
 
9
 
! Отговори
1 преди 5 години
другари-комунисти-гербери,само при вашето управление,може да се продава болница,такова герберокомунистическо ,изпълнение,само вие ,може да направите.
47
9
 
1
 
! Отговори
Антикомунян преди 5 години
До Тодор Живков:Ходехте щърбави и гърбави и ви гътваха в гроба рано, устата ви беше запушвана с щмрук още преди да сте я отворили, а сега остаряхте, наледна ви деменцията и заплакахте за кoмyнизмa...огън да го гори!
46
2
 
12
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
АЗ СЪМ ПЕРНИЧАНИН И ВИ ИНФОРМИРАМ ,ЧЕ ДАЛАВЕРАТА ЗА ТАЙНО РАЗПРОДАВАНЕ НА "ПРОФИЛАКТОРИУМА" /БОЛНИЦА ЗА ДОЛЕКУВАНЕ/ Е ПЛАНИРАНА И ОРГАНИЗИРАНА ОТ КМЕТИЦАТА ПРЕДИ ТРИ ГОДИНИ . ДЕПУТ .КО.ДАТИТЕ ОТ ПЕРНИК НЕ ЗНАЕЛИ ,БИЛИ ИЗНЕНАДАНИ ...ДЕПУТ.КО.ДАТСКИ ШОК ... И ЕДИН ОТ ТЯХ Е В КЮПА--- ПРО *** ОЛЛЕЕ !!!
45
0
 
5
 
! Отговори
оффффф преди 5 години
До АНТИТоя и той не е виждал Европа,обаче говори за евроатлантически ценности!Продължавай да вярваш в евразийските ценности!
44
0
 
6
 
! Отговори
(*_*) преди 5 години
Като видя ЧСИ и ми ставя ясно...Можем да благодарим на ГЕРБ-овското законотворчество за недосагемите ЧСИ-та.
43
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не съмпрочел вашите мнения.Видях репортаж.Сградата е много красива, има страхотен изглед.Някой я е харесал.Това е сграда отсоциализма. Грабежът продължава.
42
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
докато не се разстрелят или обесят всички ЧСИ та живота в България загива
41
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Горивата са в частния сектор. Монопол, спекула и лъжи всеки ден. Протести срещу частния монопол и картели, срещу олигарси. Същото ще бъде, ако българинът допусне шепа лобисти и същите акули олигарси да се докопат до 5 милиарда бюджет. И ще ви набият на всеки по един бонус-малус. Общественото здравеопазване и обществения единен фонд е единственото спасение за България и народа от спекулата и рекета. И днес има частни болници, но те трябва да се конкурират с държавните болници.
40
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За държава като България най справедливия модел е всичко да мине в частния сектор.Само така може да бъде спрян държавния рекет и масовото крадене.Умните хора и бизнесмени отдавна си изнесоха парите в чужина защото знаят в Бг всичко отива в банковите сметките на лидерите на партиите и техните приближени.Защо да плащаш данъци в България като знаеш че 60% от тези пари се крадат?Защо да плащаш здравни вноски като значеш че 100% от тези пари в влизат в общия бюджет и от там изчезват безследно.
39
0
 
2
 
! Отговори
До 41 преди 5 години
До преди 6-7 години се заплащаше 10 евро на тримесечие, в момента е безплатно. Ако си приет в болница нищо не доплащаш. При личния лекар се плаща до 50 евро 5 евро на лекарство ,от 51-100 се плаща 10% ,а над 100 независимо от цената 10 евро. И не ти трябва рецептурна книжка като при нас . На рецептата си има 3 квадратчета напълно безплатно, 10 % и ти да си платиш цялата сума.
38
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До това води червената олигархочна " демокрация"! Сега се крефят комунистите като казват: " искахте демокрация,ето ви я" след като синоткраднаха държавата и спестяванията на хората чрез фалит на банки и бандитска приватизация.!
37
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лични партиди в здравното осигуряване е глупост на степен 1000. Там където наистина трябва да има лични партиди е пенсионното осигуряване - когато почине титуляра на партидата, парите, които са останали да се наследяват от наследниците му. Или да има закон - до 25 години след пенсионирането да имат право на пенсията наследниците му. С 40 години стаж да получаваш само 5 г пенсия не е справедливо. Останалите 20 години пенсията да се изплаща на наследниците.
36
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 24. Ти пък от къде знаеш как е в Германия? Там също е солидарен принципът и като си осигурен освен 10 евро за преглед друго не плащаш. И лекарствата ти са безплатни.
35
2
 
13
 
! Отговори
АНТИ преди 5 години
В България, един за да е добре, други трябва да са зле !За това ли скачахте, като изоглавени ?!
34
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
еех чакат за поредната хапка ненаситнети гербави мошеницидокато са на властщо така бре всичко държавно- демек общо се скапвадържавата издържа повече от половин дузина нови болници в пловдив напримери неможе да издържа държавните- работата е гнила от всякъде ама и народа си го заслужава май защото когато му обещаваха швейцария на балканите беше готов да си сваля панталоните непрекъснатос удовалствие сега пак ги сваля с неудоволствие ама късно е либе за киткакаквото сам си направиш никой не
33
1
 
8
 
! Отговори
Само питам преди 5 години
С колко болни и персонал в цената се продава болницата?
32
1
 
8
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До Анонимен 33: А който не може да плаща - да гушва букета. Така ли е най-справедливо. А държавата по конституция трябва да осигурява здравеопазване (на всички, или на тези, които могат да си платят).
31
1
 
15
 
! Отговори
АНТИ преди 5 години
Знаете ли, колко им пука, на тез, дето ви командват, за вашето здраве ?!Те се лекуват, без проблем.За вас остават евроатл.ценности и още политическо говорене, на килограм ..
30
0
 
9
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До Анонимен 31: Темата е за болницата в Перник. Остави приказките за социализма на гербаджиите. Това им е изпитан номер - като не можем да решим проблемите на настоящето да се захванем да обясняваме миналото. Сега да ти обяснявам, че по това време не се закриваха, а се откриваха болници, няма смисъл. По това кога е било по-добре може да се спори до безкрайност, а полза - никаква.