Екстремни нотки, но опасни: Нова мода – нощни преходи

Една от опасностите е вятърът, който за минути се променя
12 дек 2018 09:30,
7

Докато едни предпочитат домашния уют и топлината, други търсят екстремните нотки и адреналин с нощни преходи в планината и спускане извън пистите.

Къде обаче е границата между тръпката и безотговорното поведение?

"Напоследък се наблюдава тенденция за повишаване на предизвикващите адреналин преживявания от страна на туристите. Хората, които излизат през нощта в планината често се организират чрез Facebook групите. И въпреки, че тази практика има своите очарования, тя крие и своите рискове", каза пред Bulgaria ON AIR директорът на Планинската спасителна служба Емил Нешев.

Той отбеляза, че един от основните фактори за обстановката е вятърът, който за минути може да се промени.

"Екстремните спускания извън пистите продължават да бъдат актуални и едва ли ще излязат от мода, защото извънпистовото каране е родината на ски спорта", коментира още Емил Нешев.

Той посочи, че безспорно Планинската спасителна служба има подкрепата на БЧК, а тази година и на правителството.

"Това, на което трябва да се обърне внимание обаче е, че България е единствената държава, която не разполага с хеликоптерно спасяване. А когато става въпрос за планината то е много важно", каза гостът в студиото на Златимир Йочев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
2
 
! Отговори
Таню преди 5 години
А трети и четвърти се меткат, щото марките по тех и социалната им среда го очакват ;)Едно е смелост и решителност, друго са комплекси и мъка за себеизява...
5
1
 
3
 
! Отговори
Ура! преди 5 години
Някои си знаят моженето и не тръгват. Други тръгват, защото искат да поемат риска и да узнаят колко могат. Райнхолд Меснер казва по този повод следното: Това, което туристът, вече завърнал се у дома, ще си закачи на ревера, е постижение, което НЕ може да се купи. Без на място да се прояви смелост и да се поеме отговорност, това няма как да се случи.
4
1
 
6
 
! Отговори
Таню преди 5 години
Емо правилно го каза - има си своята голяма тръпка, но далееч не е за всеки. Онзи ден един се изтъркаля от Кончето, днес търсят друг край Добрила, шантава работа. И на мен ми се ходи, но си знам моженето...
3
4
 
1
 
! Отговори
:) преди 5 години
всичко е въпрос за пари и реклама рекламира си курсовете. Явно времето в ефир, което е платил му излиза сметката хах
2
3
 
12
 
! Отговори
гост преди 5 години
Еми ако не им върви секса, трябва да правят нещо нощем ...
1
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нощно къпане в морето, разбирам. Но нощни преходи в планина и то през зимата?За чий гуй?