Четирима души загинаха при тежка катастрофа край Пазарджик

Няколко коли са се сблъскали рано тази сутрин
Обновена: 22 дек 2018 09:27 | 22 дек 2018 09:18, Александър Попов
73
Четирима души загинаха при тежка катастрофа край Пазарджик
Снимка: Булфото, архив

Почивните дни преди коледните и новогодишните празници започнаха с тежък инцидент. Четирима души са загинали при катастрофа край Пазарджик рано тази сутрин, в която са се ударили няколко автомобила, съобщи Нова тв, като се позовава на полицията. 

Катастрофата е станала на надлеза между пазарджишките села Звъничево и Братаница. Най-вероятната причина за тежкия инцидент е гъстата мъгла в района и неопесъчен участък.

Четирима души са загинали на място, а още един е в тежко състояние. Откаран е в пазарджишката болница.

Гъста мъгла и заледяване на пътя са причините за верижната катастрофа на пътя между селата Звъничево и Братаница, обясни Мирослав Стоянов, говорител на МВР - Пазарджик. По думите му към момента се установява самоличността на загиналите и ранените. Според него произшествието е станало заради намалена видимост в резултат от гъста мъгла и по всяка вероятност от заледяването на пътя. В катастрофата са участвали четири автомобила от марките "Лада", "Пежо", "Мердецес" и "Форд". Движението в участъка е затруднено и се регулира от полицията.

Движението по автомагистрала "Тракия" е интензивно. В района на Пазарджик, Пловдив и Стара Загора има гъста мъгла. Видимостта е намалена, от полицията призовават за внимателно шофиране.

Във връзка с очаквания интензивен пътникопоток преди, по време и след коледните празници е създадена организация за максимален брой полицейски екипи, които ще регулират движението, за да не се допускат образуването на автомобилни колони. В началото и края на почивните дни ще се осъществява засилен контрол на водачите с рисково поведение.

През останала част на почивните дни контролът основно ще бъде към скоростните режими и към водачите, управляващи след употреба на алкохол или наркотици, както и към неправоспособните водачи. Въведена е забрана за движение на тежкотоварни автомобили над 12 тона по натоварените направления. При рязко влошаване на метеорологичната обстановка ще бъдат въвеждани временни организации на движението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
13
 
15
 
! Отговори
Българ преди 5 години
Тука пак на някой съм им виновни Бойко и КАТ, абе Бойко ли ви кара колите бе ***. Нямаш ли си го в главата , никой не може да те спаси!
37
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това племе ще изчезне, рано или късно. Няма смисъл от тези.
36
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Катаджиите проверихте ли ги дали карат с фарове ? Напишете им фиш. Ако трябва да се взимат бакшиши, катаджиите са там и се крият в храстите. Ако трябва да се свърши работа, няма ги.
35
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мъгла има най-вече в главите на шофьорите
34
4
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не искат да има контрол и това е.Снощи се прибирам от работа към 22 часа и гледам в нашия квартал пред кръчмата която е най-голяма за квартала кола до кола..банкети някакви. Имаше сигурно 50 коли. Колко е просто...изходът от кръчмата е в само една посока от един път. Сложи една патрулка по-надолу и като видиш кола да излиза от тоя път го спри за алкохол. Да гледаш как като се разчуе, че има патрулка долу и проверява за алкохол да видим колко *** ще идват с колите си на кръчмата.
33
5
 
35
 
! Отговори
Професор Тюхчеф преди 5 години
Още една катастрофа благодарение на любезното бездействие на отговорните за поддръжката на участака.
32
5
 
27
 
! Отговори
пак хората са виновн преди 5 години
Е какво стана с полицейските екипи ,като толкова много ни ги натрапфате да ни глобяват и дебнат една катастрофа успяха ли да спестят --НЕ ! Ползата от масовото дебнене е само финансова за хазната иначе народа мре и ще мре заради калпавата и особено опасна инфраструктура... Карам нон стоп навсякъде липсва хубава прясна маркировка без маркировка и опесъчаване на заледен участък който може да е и изненада след чист път е сигурна смърт за по--неопитен шофьор...Да ви плюя на пътищата опасни !
31
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При ГЕРБ е така.Не свикнахте ли вече.
30
8
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докато *** не разбере че до 90% сам си носи кръста по пътищата, това ще е ежедневие. Лесно се хвърля вината, неопесъчили, заледено, мъгла, *** си шпори здраво. Ако са карали с 40-60 при тези условия, само огънати ламарини щеше да има
29
2
 
35
 
! Отговори
Discovery преди 5 години
Тука по Коледа все такива сакатлъци стават. Вината тука е всеобща неопесъчен път, ама имаш мъгла, мокро е... ми караш с 50, при 50 трудно ще се претрепеш до смърт. Фърчат, като невидели дейваш... Честита Коледа на близките ви глуппаци, щото сте им почернили живота, ама вие няма и да го усетите, щото вече ви няма!!! Карайте бавно бе...
28
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бог да прости жертвите на държавното безхаберие !
27
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В момента се търси виновникът за опасния участък. 11-те автомобила не са част от верижна катастрофа, а последователно са катастрофирали на опасното трасе.Естествено, че виновник няма да бъде открит. ГЕРБ никога не са виновни за нищо.Жалко за загиналите.
26
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
от 26 Масово българинът си мисли, че като подаде мигач то той е с предимство. Не! Мигачът показва само какво мислиш да предприемеш като маневра, а не да си подадеш мигача и да изкочиш пред някой автомобил и оня отзад да се чуди как да те пребие ако те набара.
25
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Орешарски е виновен.В краен случай - Путин.Резервен вариант - ОПОЗИЦИЯТА.Киро Гела да изкарва аргатите на протест.
24
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Зверска катастрофа между 11 автомобила взе живота на четирима човека, един е в тежко състояние, заради НЕОПЕСЪЧЕН ПЪТ. Освен безумните условия на пътя, предоставени от Хунтата, която управлява държавата, е имало и мъгла.
23
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредната КАТАСТРОФА.Така е, когато управляват БАНДИТИ, маскирани като Държава.
22
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 21Аз на карачите им викам неделни шофьори, понеже те не пътуват всеки ден за да разнасят стока, а си джиткат из града до работата или мола и когато излязат навън извън града и тръгнат на дълъг път..ей там гледай ситуации с тия. То за него да прекоси страната е истинско околосветско пътешествие. Не подава мигач преди да се пристрои или пък се пристроява пък след това подава мигач на магистралата и както са зафиртени в лявата лента хората си стопяват спирачките заради такива.Масово е това
21
5
 
18
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
Както казах, тъй и става, годината започна с масова смърт и завършва с масова смърт. "Борисов 3- Геноцид и Смърт!"
20
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нека да позная - Кметът, който не е извършил опесъчаването на участъка е от ГРОБ и е криманилно проявен, нали ?
19
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ламбите светеха ли?