Опашки за инвалидни винетки! Социалните: Елате през 2019-а

Безплатни винетки се полагат на всеки с 50% инвалидност
Обновена: 24 дек 2018 07:48 | 23 дек 2018 20:39,
39
Опашки за инвалидни винетки! Социалните: Елате през 2019-а
Снимка: BulFoto

Социалните служби масово отказват да приемат молби на инвалиди за новите безплатни винетки. „Казаха ни, че чакат разпореждане и след Нова година щяло да започне подаването на документите”, сигнализираха хора с увреждания, пише "24 часа". Те твърдят, че ги връщат служители в социалните бюра и същевременно ги предупреждавали да чакат опашки след началото на януари. Безплатна винетка се полага на всеки, които има решение на ТЕЛК за инвалидност от 50% нагоре.

„Всяка година подавам молба през декември, сега казаха след 14 януари. Представяте ли си като се струпат изведнъж толкова много хора какво чакане ще е ”, притеснява се Петрана Василева от Пловдив.

От „Социално подпомагане” в града на тепетата обясниха, че още нямат информация как точно ще става раздаването на стикерите, които са вече електронни. Оттам уточниха, че раздаването на винетките ще стартира още в първите дни на януари. Според тях причината за забавянето е промяна в наредба, която регламентира винетките. До 20-и декември била качена за обсъждане. Трябвало да бъде приета, след което да я разпратят на териториалните бюра „Социално подпомагане”, за да се запознаят с новия ред.

Това била причината едва след Нова година да започнат да приемат заявленията. Не разполагали и с новите заявления.

От пловдивската дирекция „Социално подпомагане” призоваха хората с увреждания да не се притесняват, тъй като сегашните им винетки важат до 31 януари 2019 г.

Мнозина обаче са свикнали още през декември да се подадат заявленията, за да са спокойни, че са ги отметнали. "Притесняваме, че изведнъж ще се струпаме много хора и това ще нагнети напрежение", коментира Василева. Близо 12 000 са инвалидите само в Пловдив.

„Който има право на безплатна винетка, ще му бъде издадена в срок”, уверява шефката на дирекцията Надя Танева. По думите й ще бъде създадена перфектна организация, включително и с отваряне на допълнителни приемни, за да могат да обслужат в срок всички инвалиди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
8
 
! Отговори
Владимир Харбалиев преди 5 години
Фалшивите ТЕЛКове са непоклатими за разлика от реалните - В ТОВА Е ПРОБЛЕМА, който няма решение заради сбърканата корумпирана система. Познавам хора в цветущо здраве, които са с 80-90 процента инвалидност и заради тях масово режат и ощетяват реално болните хора без връзки протекции...
33
2
 
12
 
! Отговори
Владимир Харбалиев преди 5 години
На всички плюещи инвалидите им пожелавам същото, което изживява всеки реален инвалид. Аз съм такъв по рождение с 25 г. трудов стаж. Изкарах си ТЕЛК едва преди 4 г. когато здравето ми се влоши до степен, която вече ми утежняваше работата имам зретелен дефицит и вече с лупи ползавм РС и чета. Въпреки това ме изгониха от работа. Пожелавам всички в тази Държава които ни мразят да получат "привилегиите" ни...Отвратен съм от всичко и всички подиграващи се с нас инвалидите и нашето достойнство!
32
0
 
11
 
! Отговори
няма значевие преди 5 години
Баща ми е с 100%, а жена ми с 80% инвалидност и на никой не му пожелавам да му се паднат като "шестица от тото то" инвалидна винетка или пенсия, дори и на най-плуещите по инвалидите! Вярвайте не е хубаво!!! Весили празници и Господ ЗДРАВЕ да Ви дава!
31
9
 
0
 
! Отговори
Тръба преди 5 години
До 2019-та има безкрайно много време. Карача иска да тръца сега! Цяла седмица без Свещената Бензинова Бракма? Даже две, три!!! Посягате на най-милото на панелния смузруд. Това е геноцид!
30
25
 
15
 
! Отговори
... преди 5 години
Държавата на инвалидите. Пък гледаш всичките в некви джипове и коли за по 20 бона. Ама иначе не им се дават 100 лв. за винетка а иска безплатно. Инвалид се изкарал.И като е инвалид, де се е юрнал по пътищата? Да се седи дома, де е тръгнал. Ама инвалид е май само на хартия. Като оня, чоков, дето неизлечимо болен, не може да отиде в съда да го съдят, на носилка го мъкнат горкия, и след 3 дена банкет прай у ресторанта. Скапана държава.
29
1
 
15
 
! Отговори
Петко преди 5 години
Надявам се поне един да ви осъди нещастният сайт заради дувата, с която наричате всички тези хора....Вие къде и кога живеете, бе ?!
28
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много сте компетентни кой зне кой не знае кой чул недучул с крака и ръце били пък повечето от тях виждате ли са с над 95% инвалидност.Абе хейтъри нещастни шо си не гледате у вашия гьол ами давате мнения за хората.
27
4
 
3
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 5 години
Няма безплатни винетки ,няма битка за тях ,а вероятно и по малко хора на заплата ще са ангажирани в играта оттук и повече средства за инвалидите.
26
4
 
20
 
! Отговори
До № 5 -33 преди 5 години
*** в СБАЛОЗ на А.Сахаров 1 ,там всички са с крака и ръце но инвалидноста на повечето е на и над 95%.Не им остава много да карат.Така че малчо/явно си такъв/ не се изказвай неподготвен. Фалшивите инвалиди са ,,друга бира"
25
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 22 !...А знаеш ли, колко много хора са инвалиди и се нуждаят от Телк, но не им се дава поради една или друга причина..?
24
0
 
27
 
! Отговори
До17-до ДО 16 преди 5 години
Инвалид може да си и 95 %/онкоболен/ без ортопедични пробреми и можеш да ,,плющиш" със 120 по аутобана.Проблема е че има,,инвалиди" със желязно здраве и връзки или рушвет на комисията.
23
5
 
6
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 5 години
Имало е война ,страната е полуразрушена ,как да си обясня битката за винетки,пропуснал съм всичко това.
22
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
13 - злобата не е срещу инвалидите, а срещу хората ползваши инвалидни винетки, а това не е едно и също. Знаеш ли колко много хора ползват ТЕЛК без да са инвалиди.
21
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Мияч на чинииИнвалиди са станали от демокрацията. Преди нямаше но имаше репресирани.
20
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До истина еТе гласуват за Фандъкова.
19
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
всяко семейство в което има инвалид ще регистрира колкото е разрешено от държавата бройки коли на негово име,и това е обяснимо,разбира се няма да ги кара той.Едно нещо не мога да разбера,защо не се прави винетка,както и гражданска отг. на човека а не на колата,така инвалида ще може да кара всяка кола с привилегиите си а здравият не ще може да кара инвалидна кола
18
6
 
26
 
! Отговори
истина е преди 5 години
Огромна част от инвалидите са ментета !! Не може половината българи от шведската махала в Самоков да са болни от астма ,защото там въздухът е най-чист Я!!
17
9
 
18
 
! Отговори
До 16 преди 5 години
Ти по-добре обясни как инвалиди с 80% инвалидност плющят с бързи коли по магистралите?
16
5
 
33
 
! Отговори
инвалид преди 5 години
Предлагам сделка - ще ви купувам до края на живота ви винетки! Ще ви плащам по 300 лева месечно! Само ми вземете асептичната некроза на тазобедрените стави!!! Само това! А да, и нов автомобил ще ви купя!!!
15
19
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Елате в България...бълхарияСтраната в която 1 милион инвалиди стават сутрин за работа напълват резервоара на БеЕнВе то и с безплатна винетка отпрашват по безплатната магистрала към морето... Страната на Борисов и Цветанов