Гафът с "Г(р)афа", уж болните деца... Къде сбъркаха политиците?

Ниските доходи предизвиква най-силно недоволство у хората
27 дек 2018 15:45, Петя Славова
33

2018-а година беше наситена с политически събития. Не мина и без гафове и скандали. От непремерени реплики, довели до вицепремиерска оставка, през никому неизвестна фирма с намерения да закупи дружеството, което доставя електричеството за цяла Западна България.

Скандалите в политиката през изминаващата година и дали политиците си взеха поука коментират PR експертът Соня Момчилова и политологът Минчо Христов.

Още по темата

Според Момчилова доста събития се борят за политически гаф номер едно в страната, което не е хубаво.

"Гафът е нещо недотам сериозно и незлобливо, с не толкова големи последствия за обществото. Не знам доколко са гафове онези преднамерени действия от страна на политиците, които аз наричам престъпни. Нашите управляващи демонстрират престъпно отношение към обществото", обясни още тя пред Bulgaria ON AIR.

Като едни от най-големите гафове в страната през изминалата година според нея са глобата за Българския енергиен холдинг от ЕК, която ще бръкне в джоба на данъкоплатеца, всички ремонти на ремонтите в София, а и в цялата страна. Като голям гаф тя определи и облечените като джуджета строители на "Графа".

"От този политически театър с много гафове би следвало да ни е писнало или поне скоро да ни писне. Институциите продължават с неадекватното си държание и никой не предприема действия", настоя Момчилова.

По думите на политолога Минчо Христов гафове от страна на българските политици няма, защото всички действия са преднамерени.

"Основните проблеми за обществото ни са ниските доходи, здравеопазването, високите цени на монополистите. Ако погледнете колко струват храните в Европа, техниката - та там нещата са 50% по-евтини отколкото тук", пресметна той.

Христов твърди, че дори голямата гордост на правителството - а именно провеждането на европредседателството у нас, бе голям гаф, за който бе изхарчена огромна сума пари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: улициремонтиBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
1
 
! Отговори
До Путя преди 5 години
***, очевидно не си живял в социалистическа държава, за да говориш подобни глупости. Няма нищо социалистическо или демократично на територията. Виж една Дания, колко им е зле на хората, че са социална страна.
29
2
 
0
 
! Отговори
Путя преди 5 години
До Боб Така е Бобчо,но докато живееш в социализъм надежда няма.Така е вече повече от 70г.
28
2
 
0
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
До Анонимен 5 Гербавите крадци са само продължение на бившото БКП(но не най-лошото).Истинският виновник са БСП-уж забранената проруска селска антибългарска партия.
27
0
 
5
 
! Отговори
Боб преди 5 години
Техниката е поне 30% по-скъпа, за храните не знам. Но принципно нормалните държави се стремят да имат евтини основни храни. Гладен човек жив дявол..В БГ се използва, че това е необходимост, хората нямат друг избор, надуват се цените и печелят много.
26
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това забелязваш ли как всеки така наречен интелектуалец ,всеки ден излиза по някаква медия и все негативизъм ,негативизъм негативизъм Оня ден някъв скулптор ,говори как няма общество ,а примерно заради гафа на Графа се стигна до протести и оставки ,вклю.и до наказателно преследване Сега тоя кре^ен вика в Европа всичко било 50% по евтино ..абсолютна глупост !Да запълват TV време дават ефир на всякакви оли^офрени
25
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя въобще ме му е ясно какво говори ,техниката и храните били 50% по евтини в Европа ..абсолютен кр^тен
24
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Живеем под комунистическо робство.
23
0
 
4
 
! Отговори
Бизон 3000 преди 5 години
Ам не, няма вече нищо нормално в нашата държава. Във Вселената блъска ентропия и за да се надигнеш срещу нея се изискват усилия които в тая държава не се правят нито от хората нито от управниците и всичко естествено се огъва, изкривява, плява избива, сградата почва да изглежда все по странно и по странно.. и така хаоса се случва от само себе си, поне той е безплатен със сигурност
22
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ислямска държава не е поела отговорност за Графа. Разчитат на НС, Пеевски и правителството.
21
2
 
8
 
! Отговори
нямям думи преди 5 години
Нашите управляващи демонстрират престъпно отношение към хората -това е точно така Тук съм напално съгласен Е как човек у нас ще бъде добре Левски трябва да въскръсне до един ще бъдете свалени от власт
20
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
продължавам от предишния коментар: обидно ми е като виждам тъпата муцуна на цветан на Мисълта, който да ми маха с пръст и да ми говори глупости, които сам не разбира, а клакьорите в интернет от години да ръсят едни и същи клишета, понеже нямат ум, но пък са послушни, а и отчаяни, че заради коричката си хляб, който им подхвърлят като на кучета са готови да продадат и парченцето жалка душица, което им е останало. Като коментатор 1, който тук в "Днес.БГ.", много лесно се разпознава.
19
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
продължавам от предишния коментар: как така телефонните измамници попадат винаги на платежоспособни хора, ако тези хора потърсят помощ, винаги попадат на следващи измамници. Защо се случва това? Защото в България, никой не бива да бъде свободен материално. Трябва да трепери за клиент, за работно място...Иначе, ами убиват му козите, че са носители на зарази, набиват го момчета с бухалки, че не се отчита на когото трябва или ако му пратят рожбите пари от чужбина - по телефона, докато го уплашат...
18
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
продължавам от предишния коментар: обида е, че бащата на коментатор 1 не е ползвал презерватив. И най-вече, че не го е изоставил, а го е изтезавал с възпитанието си, за да създаде такъв изверг. Изверг като Валери Симеонов, като "бизнесмена" Домусчиев и обкръжението му престъпници с бели якички, като изтезаващите - вече напълно съм уверен - невинната Иванчева. Обида е, че народа е ежедневно заплашван, манипулиран, смазван психически. Телефонните измамници са също в схемата...
17
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам за вас, ама мен вече ме боли. Буквално - физически. Боли ме от обиди. Обида е да плащаме, да бъдем принудени да плащаме за това да бъде отворен американски завод и да си намерят работа, добре платена работа американци. Като им е толкова хубав самолета, защо производството му се нуждае от инвестицията на принудени да инвестират! Обида е предложението на Порожанов: данък-градушка за шофьорите. С какво още ще натоварят шофирането, нали преди месец имаше нови налози за стари коли, нови...
16
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Затънали сме в комунистическа смрад и помия!
15
1
 
21
 
! Отговори
?! преди 5 години
Има ли нещо нормално в нашата държава?
14
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Все така ще сме докато наричаме престъпленията "гафове"! Тогава престъпниците как да наричаме? ГАФОНИ?
13
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За капак избраха и шопската туркиня Фандъква за кметица но ГЕРБ и ДПС са си допе и *** макар че го крият от срам.
12
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Другарите Борисов, Цветанов, Цачева... не сали комунисти?! Членове на БКП! Няма бивш комунист.
11
2
 
25
 
! Отговори
Русия преди 5 години
Ремонт на ремонтираният ремонт гарантирано от Пропадналият ни премиер.