Празнично: Спират ремонтите по "Тракия", излизат камерите на КАТ

КАТ очаква над 300 000 автомобила да потеглят по магистралите
20 дек 2018 09:15,
15
Празнично: Спират ремонтите по "Тракия",  излизат камерите на КАТ
Снимка: архив, Булфото

Ремонтите по магистрала "Тракия" спират за коледните и новогодишните празници, за да се облекчи трафикът, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

В момента заради ремонт движението на виадукта, който е на 14 км след изхода от София в посока Бургас, е двупосочно в платното към столицата. Според графика работата по него трябва да приключи днес и ограниченията да бъдат премахнати.

Днес трябва да бъде премахнато и ограничението от 90 км в час между 4-ия и 53-ия километър, което бе въведено заради неравности по платното.

На 21 декември приключва ремонтът на асфалтовата настилка в посока София на 11-километровия участък между 156-ия и 167-ия километър на "Тракия".

До края на годината обаче ще е заета аварийната лента в участъка Карнобат - Хаджиите заради залесяване. Там шофьорите трябва да се движат с повишено внимание.

И на магистрала "Хемус" днес ще приключат част от ремонтите, за да се отпуши движението.

На 18-ия километър при Потоп, в посока Варна, трябва да привърши оправянето на аварийната лента на виадукта. В момента там скоростта е намалена до 70 километра в час.

Днес трябва да завърши и ремонтът в отсечката от 29-ия до 35-ия километър в посока София. Там движението сега е двупосочно в платното към Варна поради дейности по виадукта и тунела "Витиня".

До 30 март догодина обаче ще се оправя виадуктът "Корнешки дол". Поради това до таза дата остава ограничението между 34-ия и 40-ия километър в посока София. Там трафикът е пренасочен двупосочно в платното към Варна. Същото важи и за виадукта при 48-ия километър. Движението е двупосочно в платното към София.

По останалите магистрали - "Струма", "Марица" и "Люлин", няма никаква ограничения. По "Черно море" се ремонтират 8 километра, поради което движението е двупосочно в едно платно в посока Варна – Бургас. Работата там трябва да приключи на 23 декември.

До ден-два спират и част от ремонтите по първокласния път от границата с Румъния през Видин, Монтана, Враца, София към границата с Гърция.

При разклона за Драгичево на същия път обаче до 30 март догодина остава ограничението за движение в една лента заради ремонт. Там скоростта е намалена на 40 километра в час.

Тези, които са решили да прекарат Коледа и Нова година по морето, трябва да знаят, че до 30 декември ще се ремонтира пътят между Варна и Златни пясъци.

До същата дата ще се оправя отсечката между Обзор и Слънчев бряг, а до май 2019-а ще има ремонти по пътя Слънчев бряг - Бургас в участъка при обхода на Ахелой и до 1 юли при обхода на Поморие. Там скоростта е ограничена на 50 километра в час.

За улесняване на трафика по празниците традиционно ще бъде ограничено движението на ТИР-ове.

Забраната важи за петък - 21 декември, от 16 часа до 20 часа, както и за 26 декември - 14 часа до 20 часа. Тя се налага за всички магистрали, както и за пътищата Ребърково - Ботевград, Благоевград - ГКПП Кулата, Коритна - Велико Търново - Шумен, Русе - Велико Търново, ГКПП Калотина - София, Варна - Бургас, Бургас - Царево и околовръстното шосе на София.

Засилено полицейско присъствие ще има по пътищата в страната и особено на изходите на София от петък до 2 януари, когато се очаква хората да се прибират към големите градове.

КАТ очаква над 300 000 автомобила да потеглят по магистралите "Хемус", "Тракия" и "Люлин". Там ще има най-много униформени, които ще контролират движението, но и ще помагат в трафика.

МВР ще извади и всички камери за скорост в почивните дни. Очакванията са да има задръствания по входовете към София на 26 декември вечерта.

"Поне времето ще е с нас. Няма да вали сняг преди Коледа, което ще облекчи движението", казват от Пътна полиция пред "24 часа".

От МВР съветват на път да се тръгва по-рано и да се провери техническата изправност на колите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
9
 
! Отговори
до пришълеца преди 5 години
Прав си,ако големите компании наемаха офиси в окръжните градове,а фабрики и предприятия се правеха в населени места с висока безработица,нямаше да бъдат принудени хората да се струпват на едно място.
13
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За първи път виждам толкова дълги и некадърни ремонти по "Тракия". Буквално новоположения асфалт е на вълни и им отнема 3-4 месеца до тук. Това за отсечки от по 300-400 метра. Говорим си за от 4км до "Траянови врата".Буквално беше по-добре да не го пипат. дупките горе-долу имаш шанс да ги избегнеш, но вълнообразното друсане - няма как.
12
1
 
13
 
! Отговори
Пришълеца преди 5 години
До АнонименТака е, не си мисли, че преди 10-тина години се преместих от областен град в София щото ми е кеф. Ако имаше инвестиции в моя град най-вероятно нямаше да се преместя. Такова е положението за жалост. Отговорих му така понеже не харесвам хора които все се оплакват и всичко им е криво. "Старите софиянци" като господина по-долу мрънкат, но с удоволствие взимат пари от наем ако могат. Цапат, хрърлят *** и казват - ох, колко е мръсно. Развитие и труд са непознати неща за тях
11
1
 
7
 
! Отговори
Пчеличката Мая преди 5 години
Ей, и вие станахте ГЕРБерски сайт. И като ги спрат какво? Какво променя това, че няма да се работи, като моста на Вакарел си е затворен. Дали с работници или без... все ще иам тапа!!! По-добре да работят, за да го завършат до следващото лято поне.
10
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пришълецо,за да вземаш що годе нормална заплата трябва да работиш в някой офис на чуждестранна компания.Тези офиси генерират огромен брой млади хора от провинцията.Но защо не ги строят в провинцията близко до хората,а всичко живо е дошло тук.Друг е въпросът какво за теб е добра заплата.
9
1
 
4
 
! Отговори
80%+ преди 5 години
Не им разбивай мечтите! Жестоко е преди коледа!
8
4
 
6
 
! Отговори
Пришълеца преди 5 години
До Стар СтоличанинПо-добре да не ти казвам ниската си заплата, че ще се депресираш :) И да, повярвай ми, не съм ти отнел работното място - няма как да се класираш
7
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От пътното се радват,че няма да вали сняг,а от КАТ,че ще има навалица и ще изкарат камерите.
6
9
 
6
 
! Отговори
до старите столичани преди 5 години
прави впечатление обаче,че по такива празници селяните докарват роднините си в София на парно и топла вода.Все повече се забелязват хора току що доведени в града направо от двора на село.Сега там няма какво да правят и идват тук.На 31 декември миналата година ми се наложи да пътувам спешно и с учудване забелязах,че има цели села където в навечерието на Нова година нямаше жива душа.Та колко ще се преселят не знам ама и доста ще дойдат.
5
0
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
дано да падне мъгла и да не могат да изкарат камерите в цялата статия се разбра че те са най важнато за безопасността на гражданите
4
6
 
8
 
! Отговори
Стар Столичанин 2 преди 5 години
... Много добра новина ! ... От утре до събота - неделя гарите ще са пълни със заминаващи си "софиянци" !!! Благодат за очите и ушите ми ! ... И мъглата ще се махне ! ...
3
14
 
7
 
! Отговори
Стар Столичанин преди 5 години
Ей ... Страхотна новина !!! Айде ... Всички "Софиянци" от "Дружба" и "Люлин" да си ходят по родните места !!! Поне за две седмици ще има спокойствие и чист въздух за истинските Столичани !!! ... Аман от тия уникални и нагли "***" , напълнили до откат хубавата ни София ! ... Особено са нагли по градски и подземен транспорт , и със личните си автомобили ... !!! Да не говорим , че ни взимат работните места и са "доволни" на ниски заплати ... само да не са ... на село !!!!! .......
2
0
 
10
 
! Отговори
Минку рушвета преди 5 години
Камера къща не храни.
1
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
поне ще спрат да полагат асвалт докато вали сняг.Добре,че идват коледните празници,че да крадат по-малко