Заради сигурността стотици полицаи посрещат новата година на работа

Във Велико Търново ще помагат и частните охранителни фирми
25
Заради сигурността стотици полицаи посрещат новата година на работа
Снимка: Булфото, архив

Стотици полицаи в цялата страна на крак за посрещането на Нова година. Властите прилагат специални мерки за сигурност по площадите, където ще се проведат традиционните новогодишни концерти. Освен силите на реда, в готовност са и медицинските екипи от Спешна помощ.

Още по темата
Столичани и гостите на София могат да посрещнат новата 2019 г. с празничния концерт "Сцена под звездите". По традиция той ще се проведе на площад "Княз Александър I". 400 полицаи ще се погрижат за реда и да не се стигне до инциденти в празничната нощ.

Ще се следи за носенето на огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, както и за лица, които носят алкохол в стъклени бутилки. За всеки случай ще има и механизирана полицейска техника, информира Нова тв.

Метрото ще бъде денонощно. Нощните линии на градския транспорт също ще работят, но с друг маршрут. Вече е забранено паркирането до вечерта на 1 януари в няколко централни зони - на платения паркинг точно на площада и на улица „Дякон Игнатий”. От утре следобед до рано сутринта в първия ден на 2019-а се забранява движението по няколко ключови централни улици близо до площад „Княз Александър I“.

Сигурността е от първа важност преди 1 януари в цялата страна. В Пловдив със заповед на кмета е забранена продажбата и употребата на пиратки.

В Стара Загора са предвидени повече полицаи навън в новогодишната нощ. Същото важи и за Велико Търново, където с безопасността на празника ще помагат и частните охранителни фирми в града. Повече полицаи ще има и в Добричко, защото от Румъния към Албена се очаква прилив на празнуващи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
Не разчитайте на полициятаШведите ме обраха представяйки се за майстори на покриви и ми поискаха 120 лв. за мушама на гаража! После дойде бандата за изнудване като ме принуди да подпиша договор в които написах собственоръчно ще платя накрая колкото си искат! Излезе ми 3800 лв. ако им бях дал личната карта както искаха можеше и повече да вземат добре, че не я нося!Полицията написа преписка до прокурора а той ми написа писмо в което казва, че нямало престъпление те си искали Аз съм давал!
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За 5- 6 год. На запад ако те спре полиция поне 1 път е учудващо. Няма ги. Няма камери, няма полиция. Всеки знае че има и др. Хора.
12
2
 
0
 
! Отговори
do 15 преди 5 години
Този вид тест показва 20% грешни резултати при тестове с марихуана и още 80% грешки при тестове за друг вид вещества.Ако те спрат някъде ушеви и те тестват с него независимо какво си правил искай още едни тестове в болница.Очевидно уредът е закупен за да си правят далаверите и за да гърбят хората за пари.
11
2
 
1
 
! Отговори
СДВР-ту преди 5 години
И въпроси без отговор от Стоян Зашев:1. Защо тестовете са с чувствителност която не засича дали шофьора е под въздействието а е удобно "употребил" ? С какво разбирате, че шофьора е отговорен и не се движи под въздействието?2. Защо в обществените си поръчки МВР е описала причината за закупуването на тестовете като "най-евтин" като това не е така, а напротив най-скъп е. 3. Защо няма критерии по които се определя минимум и максимум както при алкохола?4. Защо машините Drug Check 5000 не са минавали на ЗАДЪЖЛИТЕЛНА профилактика в "Дръг сейфти България" както е препоръчано от производител.
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 13Ама освен че стрелят и в затвора ходят като ги хванат с подкуп.В Бг ги местят в друго районно и ги повишават.Какво им припадаш толкова сякаш не ги знаеш какви са.Нарушават една купчина закони и правила и после като им стане напечено "не съм аз" "не е така".Е ква е разликата с престъпниците?
9
5
 
1
 
! Отговори
Do 4 преди 5 години
Пич бъркаш се ! В европа кукуте дето са по улиците на 45 се пенсионират, и им предлагат друга работа. В момента който някои отворко като теб започне им се репчи като теб го застрелват ! Но имат държава след себе си ! Не като при нас !
8
2
 
4
 
! Отговори
Анна Мария Чочуркова преди 5 години
Комунистите настъпват! Вчера двама комуниста ме настъпиха в метрото, а една комунистка ме нарече госпожа. А аз съм госпожица от 67 години. Ужас, ухас ! сАМО ГОСПОДИН БОРИСОВ МОЖЕ ДА СПРЕ НАСТЪПЛЕНИЕТО НА КОМУНИСТИТЕ!!
7
1
 
3
 
! Отговори
до 7 преди 5 години
Не да го притеснява ,а да го респектира с правов ред /големи лафове /...
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хубаво е да излезнат и зелените БТР-и ... и да въведат ред/подпомогнати от народа/
5
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много е важно да сме добре информирани какво прави най-некадърната и ненужна прослойка на обществото. Да дремят като каиши и без това е факт че от който нищо не става, го вземат за кияк в полицията.
4
3
 
7
 
! Отговори
Спокойно бонуси идва преди 5 години
Работим на нова година. Поне работодателя да ни даде бонус накрая на работният ден на нова година. Споко на 1 ви те ще са почивка а останалите които не са работили на нова година ще бъдат на работа.
3
4
 
17
 
! Отговори
kkk преди 5 години
заради бедността стотици хиляди също са на работа по НГ
2
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко тpoгaтелно, ще правят кръгчета с пaтpyлките цяла нощ, в "цвeтнoкожите мaxaли" естествено пак ще ги е страх да влезнат
1
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой от Варна да знае градския транспорт безплатен ли ще е днес и до колко часа ще е?