Helpbook: Опасна шахта, нагло паркиране, светофар за коли...

Ако видите нередност, подайте сигнал към платформата ни
12 яну 2019 07:45, Анисия Иванова
5
Helpbook: Опасна шахта, нагло паркиране, светофар за коли...
Снимка: Helpbook

Граждани сигнализираха за множество проблеми в столичния район "Слатина" чрез платформата Helpbook.info.

Получихме повторен сигнал за опасна шахта, която зее счупена вече месеци наред. Част от решетката липсва, а както е видно от приложените снимки шансът човек да пропадне и да получи сериозни травми никак не е малък. Рискът значително се увеличава това да се случи през тъмните часове на денонощието. По пътя преминават пристигащи и заминаващи със своите куфари, тъй като се ползва за връзка между Терминал 1 и Терминал 2. В новия сигнал посланието е същото: "В началото на месец октомври Ви изпратих сигнал за опасна шахта, намираща се срещу сградата на DHL на ул. "Мария Атанасова" 5, район Слатина. Днес, преминавайки по същата улица, с изненада установих, че въпросната опасна шахта е в същия вид както от преди три месеца. Моля, вземете мерки за ремонтирането й, тъй като представлява опасност за преминаващите пешеходци и коли.“

За същия район е подаден сигнал за неправилно паркиране: "отивайки на работа, се натъкнах на изключително нагло паркирал автомобил на тротоара на ул. "Продан Таракчиев" в район Слатина, точно срещу сградата на Orbit. Единствената възможност за преминаване беше слизане на пътното платно, което със сигурност носи своите рискове както за мен, така и за преминаващите коли. Моля да вземете мерки за санкциониране на собственика на автомобила!“ От приложените снимки става ясно, че това не е единственият нарушител - забелязват се множество паркирали автомобили в тревните площи, което по закон е забранено, а глобата възлиза между 50 и 200 лв.

Подобен проблем към същия район е наблюдаван и от друг гражданин, който се оплаква от ежедневно паркиране на автомобили в тревните площи и детските площадки на ул. "Голаш" откъм ул. "Каймакчалан".

Завършваме днешния обзор със сигнал за неправилно нагласена светофарна уредба, която затруднява пресичащите в столичен квартал: "На пазара в "Младост" 1 има светофар, който регулира преминаването на две двулентови платна. Светофарът е нагласен така, че пешеходците трябва да преминат за около 20 секунди подтичвайки, докато за колите е двойно повече. Възрастни хора, майки с малки деца не успяват да пресекат на зелена светлина и довършват пресичането си на червена. Съотношението между времето на пешеходците спрямо това на колите би следвало поне да е равно, а не в услуга на колите. Поне пренастройването на светофара не изисква средства, а само малко внимание.“

Ако и Вие видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info!

Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
dsadsa преди 5 години
Допресичането на червено е нещо съвсем нормално.Има си наредба, как точно да се регулират пешеходните светофари. Зелено+времето на червеното, до жълтото за колите е с фиксирана минимална дължина, според ширината на платното за движение.
1
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
платформата хихихи