1500 касови апарата вече по новите изисквания

От НАП припомнят, че срокът за смяна на софтуера е до 31 март
13 яну 2019 16:15, Петя Славова
15
1500 касови апарата вече по новите изисквания
Снимка: архив, Булфото

Хиляда и петстотин касови апарати вече работят според новите изисквания на Наредба Н-18/2006г., съобщиха от НАП.

Още по темата

Близо 40 000 касови бележки са издадени до момента от работещи в търговски обекти 1500 касови апарати и фискални принтери. Всеки фискален бон вече се предава в реално време към сървърите на НАП и съдържа данни в специален QR код.

До месец от НАП ще пуснат специално мобилно приложение, чрез което клиентите ще могат да проверяват дали касовата им бележка е истинска и да я регистрират автоматично в лотарията с касови бележки на НАП www.kasovbon.bg

От приходната агенция припомнят, че срокът да сменят софтуера за управление на продажбите си в търговските обекти и касовите си апарати за регистрираните по ДДС търговци изтича на 31 март 2019, а за фирмите без ДДС регистрация - до края на юни 2019 г.


15
Още от Страната
Път към чашката: Алкохолиците у нас – над 200 хиляди!
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Цели 1500 апарата, тъкмо ще стигнат за барчетата, лавките и почивните станции на НАП.
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Тия 1500 апарата за някое село в северозапада ли са, за Младост 1 за цяла Софшя ли са. Или за България. Имали статистически данни.
13
3
 
16
 
! Отговори
бай х преди 5 дни
вариантите за малкия бизнес са или фалит или сивия сектор
12
1
 
7
 
! Отговори
Възмутен преди 5 дни
Догодина пак, докато има *** да им се връзват на рекета. Аз от осем години спрях да взимам нови апарати. Да си ги взимат те.
11
0
 
9
 
! Отговори
Denica преди 5 дни
Моля Ви, Днес.бг, стига Жълтяхте. Това за броя регистрирани устройства и броя издадени касови бележки..., е крайно несъществено.
Предвид обстоятелствата всички, имащи обективен поглед над това явление "СМЯНА на ФУ - 2019" са наясно, че сроковете са нелепи - броят свидетелствата за новите устройства и доработки за съществуващите на пазара ФУ е много малък, нсервизните техници няма на база на какво да подадат заявленията си за лицензиране в БИМ, софтуерите не са готови..., а има само 2 месеца!
10
0
 
8
 
! Отговори
nekoj преди 5 дни
Ай да ни е честито! Остават още 667,345 да се 'приведат' към новите изисквания!
9
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Цоцаме парички за безмислени работи, но нащи фирмички на нащи мумчета ше захлебят. Айде догодина още "нови изисквания". Тоа път вместо софтуера ше се сменят щепселти, че ще са по други "изисквания".
8
0
 
13
 
! Отговори
(-_-) преди 5 дни
Тия системи от централизиран тип са несигурни, особено като се има в предвид колко грамотни и мислещи люде са въвлечени в държавните дела.. Това означава, че като се сгромолясат сървърите ще страдат и най-дребните продажби най-вероятно..
7
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Колко пъти ще се сменят тези апарати и колко повече ще скачат цените на продуктите заради някои които си правят кеф на дедовия. Тези касови апарати които ги купуват търговците ще рефлектират върху цените на продуктите а от там и върху бедният народ. Това никой ли не го проумява. Но как да го проумеят селянин имали мозък за да го проумее. Селяните разбират само от дебела тояга която да ги подпира в гърбината и да им троши кокаляците. Само тогава им заработва малка част от мозъка доколкото го има.
6
0
 
23
 
! Отговори
статистиката преди 5 дни
Ало, НАП с апаратите се справяте , но тия фирми с оборота как ще се справят.
5
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
В нашият квартал,след Нова година не отвориха врати пет магазинчета,а още три са обявени за даване под наем.И най-смешното е,че на витрината на единия от тях още стои надпис като реклама:-"Всички задно към Европа".Единият беше за авточасти,другият за домашни потреби а останалите са за хранителни стоки и една кафе сладкарница.Със сигурност знам, че двама от собствениците им тази година ще се пенсионират.и няма да продължат дейността си.
4
5
 
10
 
! Отговори
Елемаг преди 5 дни
Я бе,анонимен кажи колко е.Без дори да говорим за вътрешния м-у фирмен.Че ако пък там дам цифри,
ще ти падне чеенето.Да са не изненадате пак на някоя банка или дружество,като ви тресне фалит?
3
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Не е 20 млрд, не лъжи червен трол!
2
6
 
42
 
! Отговори
Елемаг преди 5 дни
Дългът е вече вместо 16 е20 милиарда.Заради цената на тока-фалити,заради апаратите пак фалити,заради новата МРЗ разбираемо поредни фалити.Браво Баце,за 3 мандата срина всичко!!!
1
0
 
20
 
! Отговори
гостО преди 5 дни
Аз платих и вече може да ми дерат кожата, според новите изисквания!