Дюните до "Смокиня" - разорани: Кой го направи?

Ще сме безкомпромисни към извършителите, обещават от РИОСВ
13 яну 2019 10:23, Петя Славова
72
Дюните до "Смокиня" - разорани: Кой го направи?
Снимка: архив, Булфото

Все още не е установено кой е разорал дюните до къмпинг "Смокиня". На 12 януари бе извършена проверка на място от екоинспекцията в Бургас. Предполага се, че булдозерите са изорали пясъка през последните дни, предаде bTV.

Още по темата

"Останахме не само изумени, но и възмутени с каква наглост са унищожени природни забележителности", коментира Тонка Атанасова, директор на РИОСВ – Бургас.

Природните забележителности се намират в защитената територия "Пясъчни дюни Каваци". В момента се прави проверка дали разораните дюни са в концесионната площ на концесионера. "Само установихме, че имотът действително е публична държавна собственост – плажна ивица", отбеляза директорът на РИОСВ – Бургас.

Когато дюните са част от концесионната територия, върху тази част от плажа не могат да се поставят каравани, не може да се строи и да има заведения. В понеделник, 14 януари ще бъде направена нова проверка с геодезисти.

Наказанието за унищожени дюни е по Закона за защитените територии е от 1000 до 10 000 лв. Тонка Атанасова обеща, че РИОСВ ще бъдат безкомпромисни към извършителите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
4
 
20
 
! Отговори
Сандо преди 5 години
Путин беше!
6
0
 
61
 
! Отговори
Yan преди 5 години
"Само установихме, че имотът действително е публична държавна собственост плажна ивица", отбеляза директорът на РИОСВ Бургас." Е, Вие само това правите - само да установявате, нали? Отпишете ги, вече не са публична държавна собственост. И държавата ни вече не е публична държавна собственост. Всички сме феодална собственост на новите феодали, пардон - олигарси.
5
0
 
36
 
! Отговори
"Кой го направи преди 5 години
Кой ми ..а в гащите ?
4
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
подготовка за нов хотел ?...ама няма да се знае на кого е. на жирардели ?
3
7
 
38
 
! Отговори
хахо преди 5 години
Тя цялата държава разорана,те за некви измислени дюни от природата се възмутили.Цирк!
2
0
 
53
 
! Отговори
1 000 000 преди 5 години
Нищо не са 10 000 лева, трябва да се плаща от 100 000 до 1 000 000 лева + ефективно лежане в затвора, защото и без това оставихте 2-3 дюни неразорани и незастроени вече.
1
8
 
24
 
! Отговори
Тикваров преди 5 години
Как кой?Орешарски!