След разкопаните дюни: Багери кръжат и край местността "Алепу"

Проектът за строителство бе спрян, но сега РИОСВ Бургас дава зелена светлина
19 яну 2019 07:30,
37

След разораните дюни край Созопол, багери се появиха и в защитената местност "Алепу" - на самия бряг на морето, до така наречия "Шофьорски плаж".

Още по темата

На площ от 20 декара се предвижда изграждането на два курортни комплекса. Теренът е частен и въпреки, че мястото попада в две зони от НАТУРА 2000, има одобрен доклад за въздействие върху околната среда, съобщава Bulgaria ON AIR.

От фирмата инвеститор обясниха, че на този етап се извършва само укрепване на свлачището. Проектът беше временно спрян през лятото на 2017 година. След жалба на Асоциацията на парковете, Министерството на околната среда отмени положителното решение, по оценка за съвместимостта на инвестиционното намерение, издадено от местната екоинспекция.

Четири месеца по-късно обаче, от Регионалната инспекция по околната среда и водите в Бургас са одобрили преработен доклад и така е дадена зелена светлина на строителството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
40
 
! Отговори
132 преди 5 години
Мутрите си имат държава.
12
7
 
35
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Хора, от това държава няма да стане. Давайте да я подаряваме на турците, докато още има нещо ценно останало, те може да ни пощадят, герб - няма.
11
1
 
26
 
! Отговори
odpo преди 5 години
Платена е съответната сума ! ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ хахахаха
10
1
 
21
 
! Отговори
До 7 преди 5 години
То да беше само майката..., и бащата е..ха на тая държава!
9
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Безмислено е да се коментира. Всичко е фалш. И, естествено вечният учуден, но, всъщност нещата си продължават.А в Созопол на туристическите корабчета до острова никой не ти дава билетче, събират се пари от ръка.
8
1
 
27
 
! Отговори
Багериста преди 5 години
Какъв хубав небостъргач можем да направим на мястото на парламента ! Ще има място за мол, хотел, апартаменти и за 2400 депутати! Само гласувайте и идвам да копая с кеф на жълтите павета!
7
2
 
32
 
! Отговори
GaZ преди 5 години
Е..ха й майката на таяя държава.
6
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бре теа багери, като лешояди на мършa, а се разсеяш и са те разкостили.Багери над цялата държава(труп)
5
1
 
27
 
! Отговори
Берба преди 5 години
Кръжат, пикират, изследват, обезпесъчават... като котка са! Неуловимите 3!
4
4
 
31
 
! Отговори
Присмехулник преди 5 години
унищожаването на Природата може да остане незабелязано от джендърското кривораздаване на новия световен анархизъм на неолиберал-***-анрхистите, но никога няма да остане незабелязано от Природата. един ден и Тя ще ви представи Сметката! в това трябва да бъдете Убедени, както в това, че вече сте загубили всичко, бизнисмиени!
3
9
 
23
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Някоя колежка на Иванчева е разписала документите след дългъг размисъл за въздействието на проекта върху околната среда. Всичко е законно!
2
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Багери кръжат. На кмета рамзи летящи кошути му падат в пикапа, интересни се случват в Созопол. Сигурно духът на дс броди в района. Изпълзял е от замъка наблизо, който е на един крадлив милиционер.
1
4
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Герберастката мафия няма наяждане. Отровните й пипала са обхванали цялата държава. Пардон територия. Държава вепе 10 години няма.