?230 глоба от Холандия за наш шофьор: Държал GSM?

В решението на съда не пишело да е говорил по телефона
Обновена: 22 яну 2019 07:43 | 22 яну 2019 07:20,
36
?230 глоба от Холандия за наш шофьор: Държал GSM?
Снимка: Pixabay

Държане в ръка на мобилен телефон по време на шофиране струва на мъж от Разградско 230 евро, след като го хванали в това нарушение в Холандия преди година, пише "Труд".

Санкцията е за нарушение на разпоредбите за движение по пътищата. Тя е изпратена в България и Разградският окръжен съд я призна в отсъствието на нарушителя, който не бил намерен на адреса си у нас и бил представляван от служебен адвокат. Глобата от 449,84 лева се изпраща на НАП за изпълнение.

В решението не е записано да е говорено по телефона и вероятно само държането на апарата в ръка е достатъчно основание за налагане на глоба, коментират магистрати.

У нас законът не позволява говоренето по телефон при шофиране. Санкцията е 50 лв. и отнемане на 6 контролни точки, припомниха  катаджии. Засечените с телефон до ухото обикновено твърдели, че не са говорили по него.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да, за ссрдение дори държенето в ръка на изключен апарат се наказва. Мен ме глобиха в Белгия че съм с чаша кафе докато чакам зеленото на светофара.
7
4
 
37
 
! Отговори
Waffen SS преди 5 години
"?230 глоба от Холандия за наш шофьор: Държал GSM?В решението на съда не пишело да е говорил по телефона".Ех,че хубаво.Това у нас кога ли ще стане,та разни питекантропи ,най-сетне да започнат да спазват правилата за движение.Бил съм свидетел,как една жена прави ляв завой,говори по ГСМ-а и като допълнителна екстра си чопли в носа.Според мен това изисква сериозно майсторство.В това време контролните органи се грижат за повишаване на благосъстоянието си
6
6
 
20
 
! Отговори
Радо преди 5 години
Ама как може да го глобявате без да говори. Той няй-вероятно си е проверявал фейсбука или си е харесвал нова кола в мобилето...
5
3
 
32
 
! Отговори
до 3 преди 5 години
Не са само те както си се изразил. Във София всяка кифла докато чака на светофар, задължително е забола носа в телефона. Тия които говорят докато карат, това няма да споменаваме. КАТ не желаят да санкционират, това е положението. Масово не се спазва.
4
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е много важна новина която тревожи ежедневието на българина. Беше време да се повдигне пред широката общественост в контекста на международното положение
3
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
У брекситания е £200 и 6 точки (12 е цялата книжка) а ако си млад шофьор до 2 години казваш чао на книжката. За "ся ко праим" е 14 години затвор. Та тука си е лабаво.
2
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма лабаво за тарикатите в Холандия.
1
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има държави, дето "и ся ко праим?" не работи....Помня как преди няколко години медиите у нас ронеха сълзи за шофьор на автобус, който беше глобен, че е превишил работното време по тахошайбата с 5 минути. И нито дума, защо у нас тези нарушения се разминават.