Медсестри напускат болница в Пловдив, не искат 600 лева

Общината мълчи, а служителите на болницата протестират
25 яну 2019 08:50,
71
Медсестри напускат болница в Пловдив, не искат 600 лева
Снимка: Pixabay

Служители на пловдивската общинска многопрофилна болница "Свети Мина" излизат на протест.

Причината – масовото напускане на медицински сестри заради ниското заплащане, предава bTV.

След две седмици четири от отделенията на болницата вероятно ще спрат работа поради липсата на квалифициран персонал.

Преди 14 дни медицинските сестри масово са подали едномесечни предизвестия. Причината – ниското заплащане. Ръководството на болницата им предлага от първи януари актуализирани месечни заплати от 600 лева.

Медицинските сестри настояват за 700 лева месечно възнаграждение.

До момента липсва реакция на местната власт и това е причината персоналът на болница "Свети Мина" да протестира пред сградата на общината.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
3
 
! Отговори
1001 Нощ преди 5 години
До ЪБойко и 240-те разбойника ни довършиха!!!
65
0
 
2
 
! Отговори
Гошето преди 5 години
Пардон - 'Седма заповед', не 'Трета заповед'
64
0
 
3
 
! Отговори
Гошето преди 5 години
Едно време имаше пиеса 'Трета заповед: кради по-малко'. Чорбаджиите (вкл. от общината) да си вземат поука. Ама надали.
63
0
 
16
 
! Отговори
Ъ преди 5 години
Навсякъде се гаврят с хората за тия мижави пари ,този месец само тока ще е 250 лв.Как да преживяват хората.Дайте по 600 лв месечно на ей тия 240 терориста където всеки ден се чудят как да стъжнят живота на хората.
62
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 6222 ст,не помня,но в ТКЗС взимаха по лев на ден,през 70-80-а
61
0
 
8
 
! Отговори
До 62 преди 5 години
В началото на 70-те един трудоден се плащаше различно, примерно по 5,10 лева и т.н. 22 ст. на трудоден, не помня да е имало. Заплати от 78-90 лева в България имаше през 1960-1964 години. Минималната заплата през 1979 година беше 100 лева.
60
3
 
10
 
! Отговори
До 57 преди 5 години
Ами такива са.Когато в Англия работеха за пари ,тук надницата с тежкият ръчен труд в ТКЗС беше 0,22 стотинки НА ДЕН!!!Когато заплатата беше 78-90лв,в Германия беше 800марки.,,Крушката си има опашка"-казва народа,това ни завеща социализма .И още поне 20 -30 години ще гоним не Англия,а по малките с които тръгнахме заедно след 1944та ,-,Дания,Белгия,Холандия,Люксембург,Амстрия,Норвегия и т.н.които си построиха социализъм ,ама не го нарекоха така.
59
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 53-АктивисВ БГто по тошово време най престижно беше да си сервитьорче или ако имаш големи връзки- барманче. Тогава българина знаеше че лекарите трябва да бъдат бедни и да се прехранват с каране на такси. В по ново време в Бгто е престижно да си проста мутра и борец. Българина отново е свикнал лекарите да мизерстват. Така е като ви е кеф да ви управляват правешки овчари и банкянски пожарникари.
58
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България всички заплати са ниски, защото започнахме от пет долара на месец при Жан Виденов и БСП. Както и да се повишават базата е много ниска и скоро няма да се оправят .
57
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като не искат 600 лв. да им дадат 300 евро.
56
6
 
13
 
! Отговори
До 53-Активиста преди 5 години
Ей активисте ,хайде стига вече с тия 10 години .Ние не сме на 15 и много добре знаем кой ни докара на този хал.Ти момче недорасло ако помниш само 10, ние помним пет пъти по толкова и три държавни банкрута,мораториум и кога свършиха парите.Неща които ти нито си видял,нито преживял.Преди тези 10 имаше едни 50 и още 20.Аман от коментари на голобради мушмороци.Ако ще се ,,изказваш" питай по старите преди това или виж в Гугъл едни,,отчети " на ,,едни хора".
55
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какви са тия заплати, това е надницата на дърводелец в Англия за 2-3 дена.
54
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тончо е за тук не се ли искат знания. И ще ти кажа , че когато отидох в Германия знае технически термини като водопроводчик и като си коректен всеки те разбира. Но тук в Бг. Куките ми завидях за некакви 6000 ДМ. на месец. И започнаха мърсотии да ми правят. Не че неможеха и те да се уредят. А *** си свикнали на мързел и леки пари. Така че една медиц. Сестра винаги ще си навери работа езика ще го научи за месец
53
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не всички сестри и не всички лекари са на това дередже.Има болници и клиники в които се правят сложни ,животоспасяващи операции и те са добре платени.Има вече и много частни лечебни заведения,те как се издържат???Ами те са над 100 !?!? Само в София има толкова болници колкото в цяла Австрия.
52
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
най-големите будали са мед. сестри всички ги търсят когато са нещастни и всички ги забравят или тъпчат когато са щастливи.След 29 г стаж проумях ,че няма благодарност и милост дори от хора на които съм помагала....
51
6
 
22
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Малко са парите ! Трябва поне двойно повече ! Но от 10 години управляващите крадат неистово и няма пари за нищо...
50
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Даскал Пандо, това го твърди червената пропаганда. Ама ти няма откъде да знаеш, защото нито си живял тогава, нито си наистина даскал.
49
1
 
31
 
! Отговори
Мед. Сестра преди 5 години
Знаете ли какво е сестрите да събират пари за течен сaпун, защото болницата няма пари дори за това.. И не, не искаме по 10 лева за смяна на чаршафи, вярно че болниците са под всякаква критика, но има хора, които работят в нулеви условия и пак успяват и не мрънкат. Плюете сега, ама като зависи те от сестрите сте мили агънца. Да не ви стига до главата..
48
25
 
1
 
! Отговори
Тончо преди 5 години
Ами като им е малко да заминат за чужбина-ама за там се иска език,работа,постоянство,коректност,издържливост и знания. Айде стига са ревали ами започнат да работят.
47
8
 
11
 
! Отговори
преди 75 години преди 5 години
имаше АЕЦ , стотици тецове и вецове , индустрия , земеделие , животновъдство , по 50 - 100 фабрики и завода във всеки град, а днес драги ми демократичен джендъро - произвеждаме само тиквени семки и копчета за балтони, яж семена от чия , свети с ароматни свещи и се грей на индийски клечки от сандалово дърво и се радвай на новите евроценности , щото друго не остана по тая територия днес