Нова митническа система блокира стотици пратки!?

Трета седмица хора не получават пратките си от "Български пощи"
29 яну 2019 08:40, Петя Славова
31

5442 гледания   |  Още видео

Проблеми с новата митническа информационна система за внос от страни извън ЕС. Тя бе въведена от 7 януари и първоначално с дни блокира стотици камиони със стока на паркингите заради отказ да обработва електронно митническите декларации.

На 11 януари от Агенция "Митници" увериха, че проблемът е преодолян. Tрета седмица обаче хората не могат да получат пратките си от "Български пощи", предаде Bulgaria ON AIR.

От средата на миналата година Агенция "Митници" и "Български пощи" обединиха митническата обработка на пратките от страни извън ЕС на едно място - пощите.

За целта пощенски гишета бяха открити във всички митници в страната. Новата система обаче създава трудности на служителите. А това води до десетки забавени пратки.

От "Български пощи" не конкретизираха дали и кога служителите им са обучени да работят с новата ситема. Увериха обаче, че е нужно не обучение, а практика.

Новата електронна система на агенция "Митници" е поредна мярка за уеднаквяване на митническите декларации в страните от ЕС. Процесът на унифициране е започнал през 2016 г. и вносът от трети страни е последният от модулите, които България въвежда.
 


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
daniel defo преди 1 месец
Пощата от ул. "Веслец" № 84 - звънях по телефона - никой никога не вдига!!!
28
0
 
1
 
! Отговори
Възмутен преди 1 месец
Цяла седмица, откакто получих известията и им пратих на мейл документите, без никакво известие. Писах им няколко мейла, два дни поред им звънях по телефона - никой не вдига. Днес си загубих един час, да отида от Младост до Веслец и служителката най-невъзмутимо ме уведоми, че документите ми се обработват, и да чакам известие. Добре, де, забавяне - хубаво, ама да ме бяхте уведомили поне - един мейл, или обаждане, за да не се притеснявам и да не си губя времето? Няма такава идиотия!
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Гената

И моята е от тогава...
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Стига тормозихте амортизиралите от злоба и национална лотария лелчета да ползват технологии! Технологиите- враг номер едно в средновековна България.
25
0
 
1
 
! Отговори
Гената преди 1 месец
До Гостенин
А моята от 14.01 !?
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
а я си поръчайте нещо като физическо лице от Амазон.ком и да преминавата необлагаемия минимум за безмитен внос и да не си от София може би БПощи ще ви видят рай пред Флаинг карго България.
23
0
 
3
 
! Отговори
Извинявай преди 1 месец
До Анонимен
Ще има да чакаш ;-)
22
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Има ли нещо при ГЕРБ, което да не е блокирало?
21
2
 
17
 
! Отговори
ГЕРБ преди 1 месец
Каква поредна футболна ДРАМА ! дами и господа ))
20
2
 
18
 
! Отговори
Киро Кюмюря преди 1 месец
Системата вероятно е сътворена по заръка на Ревизоро и живеещия без пари в домузапартамента
19
4
 
9
 
! Отговори
до 17 Германия преди 1 месец
Вместо да пращаш вземаш самолетс . Има евтини полета много. Отнисаш каквото трябва и готово. Все едно незнаеш , че вдички пратки първо отоват в софия и по сле из страната а в софия са рдни мурадари,
18
3
 
29
 
! Отговори
до кога преди 1 месец
През митниците минават контрабанда за милиони но те хващат стоките на обикновените хора който са си купили нещо по евтино от Китай и тн. Двойните стандарти вбесяват народа...
17
3
 
13
 
! Отговори
Германия преди 1 месец
Винаги когато пратя колет или писмо до България има проблеми! Близките ни ги получават след около месец минимум след безкрайно ходене ту тук ту там.....Накрая тези се оправдават ,че или телефон на получателя няма?! Или вратата на жил блок се заключвала и т.н.....Бюрокрация колкото щеш
16
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До гербовец
Изобщо не си наясно братле... Паси си овцете и не пиши глyпости в нета...
За разлика от преди... сега всичко се плаща прескъпо даже...
15
0
 
22
 
! Отговори
Български пощи преди 1 месец
Получавам прозвъняване от непознат номер. Връщам обаждането и разбирам че е служител от бг пощи и ме кани да си взема пратка от Китай. Влизам в една от малките станции на бг пощи в Хасково. Поема ме пруфтящ служител с жълта стара тетрадка. Тетрадката служи за регистър. След намиране на пратката следва кратко скастряне от тяхна страна че не съм връщал обаждане на други прозвънявания. Нямало опция за пращане за известие до адрес. На излизане ми казват да си запиша номера им. Трагедия.
14
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Думата беше за ТЪПОМЕРА, но те и топломера ми повредиха, та плащам двойно!
13
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Интелигентите" от ГЕРБ освен топломера, "счупиха" и малкото работещи електронни системи. От хора, на които други им поддържат ФБ и знаят само "Чичко Гугъл", друго не може да се очаква.
12
1
 
17
 
! Отговори
Гостенин преди 1 месец
От 20 Януари пратката ми стои при тях.
11
5
 
30
 
! Отговори
М преди 1 месец
Това е част от електронното правителство на бибитко. То всъщност е мн успешно, но вие не разбирате.
10
4
 
37
 
! Отговори
цирк преди 1 месец
Контрабандата процъфтява но обикновения човек ако реши да си купи нещо от Китай веднага разправии,такси,данъци и пр.