Парадокс: Цял блок в Русе може да остане на тъмно в разгара на зимата

Борч от 30 000 лв. към енергото може да остави 100 домакинства без ток
29 яну 2019 07:00, Александър Попов
32

6181 гледания   |  Още видео

Възможно ли е близо 100 домакинства в Русе остават без ток в разгара на зимата?

Заради натрупани сметки от над 30 000 лв. от енергото ще прекъснат електричеството на целия блок. Причината – драстични разлики между сумите по индивидуалните сметки и общия електромер. Парадоксът обаче е, че титуляр на общата партида е юридическо лице, което не може да бъде издирено, съобщава за казуса Bulgaria ON AIR.

Драмата за хората, които живеят в блока на бившето АОНСУ, продължава вече няколко години. След като се наложи да откупуват за втори път жилищата си, продадени им от строителния предприемач Явор Блъсков с ипотека, сега са изправени пред нов проблем.

Опитите на домоуправителя да изясни с Енергото откъде идва дългът до момента удрят на камък. От дружеството са отказали разсрочване на задължението от 30 000 лв. с мотива, че молбата трябва да бъде подадена от титуляра.

Етажната собственост се е опитала да издири фирмата, на която се води партидата, но нотариалните покани са върнати обратно. Ако до два дни не се намери някакво решение, на 31 януари хората от блока ще останат на тъмно и студено.


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това с "разгара на зимата" ми звучи малко като дървено желязо.
Или е цитат от доклад на "Топлофикация"...
27
1
 
3
 
! Отговори
vlady преди 1 месец
Да сезират компетентния служител в Русе свещеник Дирайр Хадавян.
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Там разбрах, че има някакъв проблем с преминаването на кабела за тока от трафопоста до блока, защото трябва да премине перз частната земя на този Блъсков, дето измами хората от блока.
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 22

Само ако под останалите имаш предвид държавата. Тогава съседите бяха в миманса и го играеха най-много глас зад кулисите. А и както казваше един стар хитрец от онова време: 5-6 тариката на 1000 балами е добре и има за всички, но сменят ли се ролите - няма за никого!
24
0
 
3
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 1 месец
Ами ако общия електромер показва по-малко киловати ще им върнат ли пари... от трите най-дългото . Някъде кабела дава утечка и е възможно от там да идва това показание, да викнат независима лаборатория и да присъстват при измерването.
23
0
 
5
 
! Отговори
бай ПЕТКО преди 1 месец
Да се примолят сега на "КРАЛЯ СЛЪНЦЕ" !
22
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 19
А при соца останалите ти плащат гяволъка. Много лош този капитализъм! Лош, много лош!
21
2
 
8
 
! Отговори
Някоя преди 1 месец
Руините, които се виждат вдясно едно време бяха Полувисшият институт за мед. сестри. Учила съм там, ужасно място. Т.нар. блок е всъщност общежитието, където живееха моите колежки, които не бяха от Русе. Сградата е била ок, когато е строена за партийните кадри от развития соц, но все пак си е тип общежитие. А мястото на цялата тая красота...там ветровете се събират за традиционната зимна оргия, а наоколо няма нищо, въобще. Не знам кой би искал да живее постоянно, че и да си плати за това.
20
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Неплатената сметка не е голяма - средно по 300 лева на апартамент. Странното е, че от енергото крият как се е получила разликата, но така е при демокрацията и пазарната икономика в България.
19
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
При демокрацията и пазарната икономика ти спират тока и може да се оплачеш само на арменския поп.
18
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ТОЯ ТУКА ДЕТО СЕ ИЗХОЖДА НА ДЕМОКРАЦИЯТА - МАРШ В СИБИР НА ХУБАВО, КАТО НЕ ТИ ХАРЕСВА ДЕМОКРАЦИЯТА! ТАМ НАПРАВО ВСЯКА СЕДМИЦА ИМ ПАДА ПО 1 БЛОК ОТ ГАЗОВ ВЗРИВ, МОЖЕ И ТЕБ ДА ТЕ УЦЕЛИ, ДА СЕ ОТЪРВЕМ...
17
1
 
10
 
! Отговори
И ТОЯ ФЕЙК преди 1 месец
ГО ВЪРТЯТ ВСИЧКИ МЕДИИ - ИМА НЕЩО ЗА ПРИКРИВАНЕ... А ТИЯ ЩО НЕ ИОДАТ ДА СПРАТ НА РИМЛЯНИТЕ ТОКА? ЧЕ ДАЖЕ ИМ БИЛИ ЗАКОНЕН - ТАКА РАЗПРАВЯТ ДЖУРНАЛЯТА - ИМОТА ИМ НЕЗАКОНЕН, ТОКА - ЗЬАКОНЕН! КАК СТАВАТ ТИЯ РАБОТИ, НЕГРАМОТНИЦИ?
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От 30 години в България има демокрация и пазарна икономика, то ток дали има е съмнително.
15
3
 
1
 
! Отговори
ЕЙ преди 1 месец
11 Е ТРОЛ - РУСКИ ИЛИ ТУРСКИ! НАСКЪРБЯВА ИМЕТО БЪЛГАРИН! ТОЙ МОЖЕ ДА ОСТАНЕ НЕНАКАЗАН, АМА ТИ ЩЕ ГО ДУХАШ В ЗАТВОРА! ТРИЙ, ЧЕ...
14
2
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
БАБАМОСВАТ НИ НЕЩО!!!

АКО ТЕ ИМАТ АКТ 16 ТО БЛОКА Е ТЕХЕН И МОГАТ ДА ПРЕХВЪРЛЯТ ЕЛЕКТРОМЕРА НА ТЯХНО ИМЕ!

НЕ ГО БИЛИ НАПРАВИЛИ ЩОТО ДОСЕГА НЯМАЛО НУЖДА АМИ СЕГА ВЕЧЕ ИМА :D
13
2
 
11
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
НЯМА ДРАМА!!

СПИРА СЕ ТОЗИ АБОНАТ И СЕ ПУСКА НОВ!

НА ЕДИН И СЪЩИ АДРЕС МОЖЕ ДА ИМА ДВА РАЗЛИЧНИ ЕЛЕКТРОМЕРА!!!

НИЕ НА СЕЛО ЗА ЕДНА КЪЩА ИДВАТ ДВА КАБЕЛА КЪМ НЕЯ И ИМА 2 ЕЛЕКТРОМЕРА!
12
0
 
5
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 1 месец
"разгара на зимата" :D "мраза на лятото"
11
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 10

Вие дори не знаете какво е демокрация в България демокрация никога не е имало понеже българина не е дорасъл за тази система. Вие го разбрахте като анархия и всеки да прави каквото си иска без закони и правила. За това сте на дъното и там ще си останете. Вас трябва някой постоянно да ви бие със сопата отгоре иначе не ставате за нищо.
10
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
При демокрацията е така - плащат се чужди сметки.
9
0
 
19
 
! Отговори
бобо преди 1 месец
До До bobo... Парадокса тук е как се стигнало до тази сметка??Защо не е спрян преди това??А се чакало да се натрупа тази колосална сума.Също така не можело на разсрочване.Не дават информация от къде идва дългът.Общо взето никаква Информация но си искат парите..