В Каварна и 8 селища водата – негодна за пиене

Съдържанието на нитрати е над пределните норми
29 яну 2019 11:23, Анисия Иванова
5
В Каварна и 8 селища водата – негодна за пиене
Архив: Булфото

В райони на Каварна и осем селища в общината водата е негодна за пиене, съобщават от кметската управа.

При мониторинг от "ВиК" АД е установено, че в Могилище, Крупен, Камен бряг, Хаджи Димитър, Поручик Чунчево, Раковски, Било, Септемврийци съдържанието на нитрати е над пределно допустимите стойности.

На жителите на засегнатите селища и райони в Каварна се препоръчва за питейни нужди да се използва бутилирана вода до отстраняване на несъответствията в качеството на водата, предоставяна от "ВиК".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
гражданка преди 5 години
Нека сега да компенсират абонатите си! Стига сме ги траели тия монополи в Добричка област. С най- висока цена в цяла България е водата ни в областта. Сега и най некачествена Хайде,вън монополисти!
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А тази новина дали ще се предостави по някакъв начин на хората живеещи в Общ Каварна и населените места, които са споменати. Не, че нещо ама ако някой в София знае а баба Пена на село не и си пие водата с нитратите файда от изследването няма. А и алтернатива на питейната вода която се помпи от помпени станции директно във водопроводите няма. Можеш да пиеш минерална известно време, но в по-дълъг период от време няма как да стане.
2
0
 
1
 
! Отговори
Горан преди 5 години
То пък, къдели по българското черноморие водата някога е била годна за пиене...
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е факт още от 80-те години, ама на кого ли му пука за Илектората, освен по време на избори.Пак ще се появи поредното тамагочи в ролята на спасител, ще обещае как само да го изберат и от чешмите ще потече кой каквото поиска, и толкоз. Има бол технически решения, но всичките искат инвестиции с години, които поради ред причини са почти или невъзвръщаеми. От тях, започнатите по времето на Соц-а се бракуваха и усвоиха като джелезо от когото трябва, а за новите в бюджета пари все няма.